Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

ja pierdziu ale Ty jesteś znawca;)

Daleko mi do znawcy, ale każdy chyba może mieć swoje obserwacje i przemyślenia. Prawdaż?

Aha - nie pretenduję też do tytułu macho czy supersamca. Często za to pełniłem funkcję przyjacielskiego pogotowia psychologicznego :)

Czy ktoś z forumowiczów posiadających kostkę przed domem pamięta może jaką miał podbudowę? [warstwy, cm]?

Głowy sobie nie dam uciąć, ale kojarzą mi się 2 warstwy proponowane przez pana Zenka. Cieńsza miała 7 lub 11cm, a grubsza 25 cm. Nawet nie wiem jaką mam ostatecznie :D Składało się to z piasku mieszanego z cementem za pomocą glebogryzarki. Potem oczywiście skoczek, a po ułożeniu kostki - lali wodę.

Głowy sobie nie dam uciąć, ale kojarzą mi się 2 warstwy proponowane przez pana Zenka. Cieńsza miała 7 lub 11cm, a grubsza 25 cm. Nawet nie wiem jaką mam ostatecznie :D Składało się to z piasku mieszanego z cementem za pomocą glebogryzarki. Potem oczywiście skoczek, a po ułożeniu kostki - lali wodę.

Frankai, a jaki masz grunt? Glina czy coś przyjemniejszego? Ja dostałam ofertę na kostkę, a po dopytaniu o szczegóły wyszło, że podbudowa to tylko 15cm klińca a potem 3cm jakiejś mączki granitowej. Na moją glinę to chyba jest śmiesznie mała ilość...

Takie mam niedyskretne pytanie. Pochwalcie się proszę ile zapłaciliście za swoje kuchnie lub na ile macie wyceny. W sensie - same meble.

Wystarczy mi info: kwota, wykonawca (można z nazwy albo tylko stolarz, studio, ikea), materiał (fornir/filia/drewno, jaki blat) i czy są w tym jakieś wodotryski (magic boxy i inne takie.

Łapię się za głowę i kieszeń jak liczę, że kuchnia ze sprzętem (dość średniej klasy) ma mnie kosztować około 40 tys... nie wiem czy to wynika z moich wymagań czy trafiam do nieodpowiednich wykonawców.

No :) Ale niegroźni na szczęście. Ponoć 95% populacji ma jakieś odchyłki, ale tylko nieliczni kwalifikują się do leczenia zamkniętego. Ja mam kilka odchyłek psychicznych i się do tego przyznaję. A co mi tam :D

To oznacza, że te 5% jest nienormalnie normalna - do tego nudna.

Jestem dumny z tego, że należę do nienormalnych :lol2:

Jakby ktoś potrzebował wyciąć drzewo, zrobić inwentaryzację drzew czy wykarczować teren pod budowę -

Sebastian Koziarzewski, tel. 48 603 783 78, [email protected]

Cenowo - spora różnica na tle konkurencji (jakieś 50%), wszystko załatwili sprawnie, pień pocięli do palenia w kominku i ułożyli na działce, gałęzie zabrali. Polecam.

Takie mam niedyskretne pytanie. Pochwalcie się proszę ile zapłaciliście za swoje kuchnie lub na ile macie wyceny. W sensie - same meble.

Wystarczy mi info: kwota, wykonawca (można z nazwy albo tylko stolarz, studio, ikea), materiał (fornir/filia/drewno, jaki blat) i czy są w tym jakieś wodotryski (magic boxy i inne takie.

Łapię się za głowę i kieszeń jak liczę, że kuchnia ze sprzętem (dość średniej klasy) ma mnie kosztować około 40 tys... nie wiem czy to wynika z moich wymagań czy trafiam do nieodpowiednich wykonawców.

Kwota: 5 300 zł

Wykonawca: Meble-mix Nowy Dwór

Materiał: fornir, blat standardowy [laminowana płyta wiórowa z Castoramy ?]

Dodatki: proste spowalniacze szuflad, zaokrąglone naroża półek i blatu z jednej strony, ścięcia szafek przy oknie.

Frankai, a jaki masz grunt? Glina czy coś przyjemniejszego? Ja dostałam ofertę na kostkę, a po dopytaniu o szczegóły wyszło, że podbudowa to tylko 15cm klińca a potem 3cm jakiejś mączki granitowej. Na moją glinę to chyba jest śmiesznie mała ilość...

Glina. U teściów też grunt gliniasty i kosteczka bez zarzutu po 3 latach. Moja ma niecały rok.

To oznacza, że te 5% jest nienormalnie normalna - do tego nudna.

Jestem dumny z tego, że należę do nienormalnych :lol2:

Wariactwo nie oznacza wesołości. Są też wariaci groźni. Pewnie normalni też mają być prawo weseli. Wariactwo też wychodzi z ludzi po wyłączeniu samokontroli - np. "po spożyciu". Kolega, bardzo ceniony sumienny fachowiec, po wypiciu był pies na baby. W knajpie z bilardem, kelnerki musiały się opędzać od niego kijami. Z kolei sąsiad - rusznikarz w OC i operator dźwigu - ponoć potrafił siekierą w domu rzucać.

Jakby ktoś potrzebował wyciąć drzewo

Pisałem o wariatach i w temacie drzew też są wariaci, a może raczej świnie. Gość który wycinał drzewo podkablował... właściciela. Nie znam szczegółów, bo historia zasłyszana w przelocie. Do mojej żony z oporem dociera, że nie można nawet własnoręcznie zasadzonego drzewa na swojej posesji wyciąć bezkarnie z wyjątkiem drzew owocowych i młodych (kiedyś było do 25 lat, a teraz chyba obniżono do 10).