ellaj 14.07.2011 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Boze, ale sie usmialam! Wariaci jestescie. :D:D Dobra, pozniej pogadamy, bo ide do pracy na 12. Papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 14.07.2011 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 ja pierdziu ale Ty jesteś znawca;) Daleko mi do znawcy, ale każdy chyba może mieć swoje obserwacje i przemyślenia. Prawdaż? Aha - nie pretenduję też do tytułu macho czy supersamca. Często za to pełniłem funkcję przyjacielskiego pogotowia psychologicznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 14.07.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Wariaci jestescie. No Ale niegroźni na szczęście. Ponoć 95% populacji ma jakieś odchyłki, ale tylko nieliczni kwalifikują się do leczenia zamkniętego. Ja mam kilka odchyłek psychicznych i się do tego przyznaję. A co mi tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 14.07.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Czy ktoś z forumowiczów posiadających kostkę przed domem pamięta może jaką miał podbudowę? [warstwy, cm]? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 14.07.2011 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Czy ktoś z forumowiczów posiadających kostkę przed domem pamięta może jaką miał podbudowę? [warstwy, cm]? Głowy sobie nie dam uciąć, ale kojarzą mi się 2 warstwy proponowane przez pana Zenka. Cieńsza miała 7 lub 11cm, a grubsza 25 cm. Nawet nie wiem jaką mam ostatecznie Składało się to z piasku mieszanego z cementem za pomocą glebogryzarki. Potem oczywiście skoczek, a po ułożeniu kostki - lali wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 14.07.2011 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Głowy sobie nie dam uciąć, ale kojarzą mi się 2 warstwy proponowane przez pana Zenka. Cieńsza miała 7 lub 11cm, a grubsza 25 cm. Nawet nie wiem jaką mam ostatecznie Składało się to z piasku mieszanego z cementem za pomocą glebogryzarki. Potem oczywiście skoczek, a po ułożeniu kostki - lali wodę. Frankai, a jaki masz grunt? Glina czy coś przyjemniejszego? Ja dostałam ofertę na kostkę, a po dopytaniu o szczegóły wyszło, że podbudowa to tylko 15cm klińca a potem 3cm jakiejś mączki granitowej. Na moją glinę to chyba jest śmiesznie mała ilość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 14.07.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Takie mam niedyskretne pytanie. Pochwalcie się proszę ile zapłaciliście za swoje kuchnie lub na ile macie wyceny. W sensie - same meble. Wystarczy mi info: kwota, wykonawca (można z nazwy albo tylko stolarz, studio, ikea), materiał (fornir/filia/drewno, jaki blat) i czy są w tym jakieś wodotryski (magic boxy i inne takie. Łapię się za głowę i kieszeń jak liczę, że kuchnia ze sprzętem (dość średniej klasy) ma mnie kosztować około 40 tys... nie wiem czy to wynika z moich wymagań czy trafiam do nieodpowiednich wykonawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 14.07.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Jarett - nie pochwalę się, bo temat na razie obwąchuję z daleka, ale refleksje mam podobne normalnie szaleństwo cenowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 14.07.2011 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Jarett, sprawdz daszczyk.plAnjamen tam zamawiala i ja tez. Powinnas zmiescic sie max w 15tys. zlotych za same meble. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 14.07.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 2,5 roku temu. 5,5mb mebli, w tym 140cm wysokiej zabudowy, wyłącznie szuflady. Ikea, fronty Adel, dębowy blat. Za całość z montażem 7 tys. + AGD. Miałam wycenę w identycznym standardzie w jednym z tańszych miejsc - meblobud.pl - za 15 tys + AGD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 14.07.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Jarett, sprawdz daszczyk.pl Anjamen tam zamawiala i ja tez. Powinnas zmiescic sie max w 15tys. zlotych za same meble. Dzięki. Uderzę do nich skoro polecasz Do meblobudu zresztą też. Muszę mieć porównanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 14.07.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 No Ale niegroźni na szczęście. Ponoć 95% populacji ma jakieś odchyłki, ale tylko nieliczni kwalifikują się do leczenia zamkniętego. Ja mam kilka odchyłek psychicznych i się do tego przyznaję. A co mi tam To oznacza, że te 5% jest nienormalnie normalna - do tego nudna. Jestem dumny z tego, że należę do nienormalnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 14.07.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Jakby ktoś potrzebował wyciąć drzewo, zrobić inwentaryzację drzew czy wykarczować teren pod budowę - Sebastian Koziarzewski, tel. 48 603 783 78, [email protected] Cenowo - spora różnica na tle konkurencji (jakieś 50%), wszystko załatwili sprawnie, pień pocięli do palenia w kominku i ułożyli na działce, gałęzie zabrali. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 14.07.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Takie mam niedyskretne pytanie. Pochwalcie się proszę ile zapłaciliście za swoje kuchnie lub na ile macie wyceny. W sensie - same meble. Wystarczy mi info: kwota, wykonawca (można z nazwy albo tylko stolarz, studio, ikea), materiał (fornir/filia/drewno, jaki blat) i czy są w tym jakieś wodotryski (magic boxy i inne takie. Łapię się za głowę i kieszeń jak liczę, że kuchnia ze sprzętem (dość średniej klasy) ma mnie kosztować około 40 tys... nie wiem czy to wynika z moich wymagań czy trafiam do nieodpowiednich wykonawców. Kwota: 5 300 zł Wykonawca: Meble-mix Nowy Dwór Materiał: fornir, blat standardowy [laminowana płyta wiórowa z Castoramy ?] Dodatki: proste spowalniacze szuflad, zaokrąglone naroża półek i blatu z jednej strony, ścięcia szafek przy oknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 14.07.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Jarett, tylko, ze oni sa z Ostrzeszowa. Musialabys do nich pojechac. Ale ktos tu jeszcze polecal kogos z Wroclawia. Nie pamietam juz kto i kogo:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 14.07.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Ale ktos tu jeszcze polecal kogos z Wroclawia. Jola z Melisy to miała jakiegoś górala. Rzekomo taniej niż IKEA a wszystko na Blumie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 14.07.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Frankai, a jaki masz grunt? Glina czy coś przyjemniejszego? Ja dostałam ofertę na kostkę, a po dopytaniu o szczegóły wyszło, że podbudowa to tylko 15cm klińca a potem 3cm jakiejś mączki granitowej. Na moją glinę to chyba jest śmiesznie mała ilość... Glina. U teściów też grunt gliniasty i kosteczka bez zarzutu po 3 latach. Moja ma niecały rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 14.07.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 To oznacza, że te 5% jest nienormalnie normalna - do tego nudna. Jestem dumny z tego, że należę do nienormalnych Wariactwo nie oznacza wesołości. Są też wariaci groźni. Pewnie normalni też mają być prawo weseli. Wariactwo też wychodzi z ludzi po wyłączeniu samokontroli - np. "po spożyciu". Kolega, bardzo ceniony sumienny fachowiec, po wypiciu był pies na baby. W knajpie z bilardem, kelnerki musiały się opędzać od niego kijami. Z kolei sąsiad - rusznikarz w OC i operator dźwigu - ponoć potrafił siekierą w domu rzucać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 14.07.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Jarett, widzialam, ze Ty juz masz projekt. Wyslij do ich projektanta z prosba o wycene - [email protected]Frankai, to byl chlopak i firma byla na pewno z Wroclawia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 14.07.2011 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Jakby ktoś potrzebował wyciąć drzewo Pisałem o wariatach i w temacie drzew też są wariaci, a może raczej świnie. Gość który wycinał drzewo podkablował... właściciela. Nie znam szczegółów, bo historia zasłyszana w przelocie. Do mojej żony z oporem dociera, że nie można nawet własnoręcznie zasadzonego drzewa na swojej posesji wyciąć bezkarnie z wyjątkiem drzew owocowych i młodych (kiedyś było do 25 lat, a teraz chyba obniżono do 10). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts