ellaj 14.07.2011 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Frankai, oj, oj...!Bez zadnych takich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 14.07.2011 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Frankai, oj, oj...! Bez zadnych takich. Ale o co chodzi? Że nie wolno drzew wycinać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 15.07.2011 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 No ale to chyba oczywiste, że trzeba mieć najpierw papier do wycięcia? Pierwsza rzecz, o jaką panowie się spytali. Swoją drogą ja dostałam zezwolenie za darmo, najdłużej trwało ustalenie gatunku drzewa Jola z Melisy to miała jakiegoś górala. Rzekomo taniej niż IKEA a wszystko na Blumie. Może być na blumie, ale szuflady mogą nie mieć pełnego wysuwu czy hamulca przy domykaniu. Generalnie korpusy szafek SĄ najtańsze w ikea. Stolarz nie ma szans zrobić w tej cenie. No ale fronty, uchwyty i blaty - tu można sporo urwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 15.07.2011 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 gałęzie zabraliJak ktoś planuje rabatki z korą, to gałęzi nie oddawać, tylko potem albo zaopatrzyć się albo pożyczyć rozdrabniarkę do gałęzi i mamy własną podsypkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 15.07.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 No ale to chyba oczywiste, że trzeba mieć najpierw papier do wycięcia? Pierwsza rzecz, o jaką panowie się spytali. Swoją drogą ja dostałam zezwolenie za darmo, najdłużej trwało ustalenie gatunku drzewa Ja też właśnie wysłałem już drugi wniosek o zgodę na małą wycinkę. Nie orientujecie się może, czy jest jakiś przepis, który określa w jakim terminie ma być odpowiedź? Bo ostatnim razem musiałem trochę ponaglać Gminę, aby wydali zgodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 15.07.2011 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 ikea 2009 6000 z montażem, samodomykacze, szufladki z przegródkami, cos tam spowalniające, dociete na wymiar plyty maskujace , w cenie montaz agd a ikea nie robi na blumie? bo cos mi sie tak wydaje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 15.07.2011 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Ja też właśnie wysłałem już drugi wniosek o zgodę na małą wycinkę. Nie orientujecie się może, czy jest jakiś przepis, który określa w jakim terminie ma być odpowiedź? Bo ostatnim razem musiałem trochę ponaglać Gminę, aby wydali zgodę. Ja się nie orientuję, ale zdaje się, że ktoś tu był w temacie i kojarzy mi się podwójnie - jedna wypowiedź jakby z drugiej strony biurka, a druga jakby od mecenaski. Jeżeli nie ma jakichś szczegółowych wytycznych, to zapewne trzeba sięgnąć do ogólnych, czyli w jakim terminie urząd ma odpowiedzieć/wydać decyzję. To nie będzie przypadkiem kpa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 15.07.2011 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Pisałem o wariatach i w temacie drzew też są wariaci, a może raczej świnie. Nie udawaj. Dobra:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 15.07.2011 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 No ale to chyba oczywiste, że trzeba mieć najpierw papier do wycięcia? Niektórzy o tym nie wiedzą (vide moja żona) i dlatego wolałem zwrócić na to uwagę. EDIT: nie daje mi spokoju czego mam nie udawać. Zacząłem już wymyślać tysiące powodów czym się naraziłem. Jeżeli sądziłaś, że ja byłem "kolegą" (jak to niektórzy w filmach robią wstydząc się przyznać do czegoś) - to absolutnie nie Owszem - po spożyciu staję się jeszcze bardziej miły dla kobiet, ale nigdy nie naruszyłem bariery dobrych obyczajów. Żadne molestowanie - fizyczne czy psychiczne - nie leży w mojej naturze. Czasem się przez to zastanawiam czy jestem facetem i czy nie trzeba tego leczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 15.07.2011 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Nie udawaj. Dobra:) Nie udaję. Jako chłop mam umysł ścisły. Skoro wypowiadasz się po mojej wypowiedzi, a nie cytujesz innej, to domniemuję iż to do niej się odnosisz. W innym przypadku napisałabyś swoją wcześniej. Więc jak mi ojojujesz to lepiej napisz za co, bo będę dalej niegrzeczny Z facetem trzeba jak z dzieckiem * - dokładnie wyjaśnić za co ma karę np. za rączkę i do łóżka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 15.07.2011 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Ja tez podobno mam totalnie meski umysl. Tak mi mowia kolezanki. Wyobrazasz sobie?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 15.07.2011 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Niektórzy o tym nie wiedzą (vide moja żona) i dlatego wolałem zwrócić na to uwagę. EDIT: nie daje mi spokoju czego mam nie udawać. Zacząłem już wymyślać tysiące powodów czym się naraziłem. Jeżeli sądziłaś, że ja byłem "kolegą" (jak to niektórzy w filmach robią wstydząc się przyznać do czegoś) - to absolutnie nie Owszem - po spożyciu staję się jeszcze bardziej miły dla kobiet, ale nigdy nie naruszyłem bariery dobrych obyczajów. Żadne molestowanie - fizyczne czy psychiczne - nie leży w mojej naturze. Czasem się przez to zastanawiam czy jestem facetem i czy nie trzeba tego leczyć EDIT2: Mam za to ciekawą historię w drugą stronę, ale to może już przez jakieś GG lub Skype Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 15.07.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Ja tez podobno mam totalnie meski umysl. Tak mi mowia kolezanki. Wyobrazasz sobie?! Częściowo tak. Do tej pory wręcz dominował. Pisałaś konkretnie, ale bez ostrych wypowiedzi (mistrzem jest wojgoc, a ja ostatnio też miałem wojowniczy okres ). Parę razy - a teraz szczególnie - wychodzi z Ciebie kobiecość Może masz męski umysł, ale bynajmniej nie jest skonfliktowany z ciałem i czynami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 15.07.2011 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 ikea 2009 6000 z montażem, samodomykacze, szufladki z przegródkami, cos tam spowalniające, dociete na wymiar plyty maskujace , w cenie montaz agd a ikea nie robi na blumie? bo cos mi sie tak wydaje.... o, o tym też zapomniałam wspomnieć. Że moja cena była absolutnie ze wszystkim, koszami na śmieci, organizerami do środka, hamulcami na zawiasy, no absolutnie wszystkim. Też z montażem AGD w cenie. Blum ma różne systemy. Podobny jakościowo jest Hettich. Ale to, że ktoś robi na blumie - to niewiele mówi. Mogą być szuflady zwykłe, mogą być z pełnym wysuwem, mogą mieć różne dopuszczalne maksymalne obciążenie. Do tego kwestia hamulców. Swoją drogą jeśli ktoś chce wyposażenie wewnętrzne szuflad, to ono jest modułowe - co 10cm. Więc nic nam nie da, że sobie zrobimy szufladę szeroką na 67, skoro nie włożymy tam organizera (o ile nam na tym zależy). I dlatego wszystkie studia kuchenne czy fabryki domyślnie robią meble w standardowych rozmiarach i dodają zaślepki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 15.07.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Chciałam powiedzieć, że jutro się przeprowadzamy...kciuki mile widziane, bo na razie to coś czuję, że nam kartonów zabranie, a o 11 będzie firma z przeprowadzkowym tirem [w którym się boję, że miejsca zabranie]. Skąd człowiek ma tyle gratów?!?!?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 15.07.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Częściowo tak. Do tej pory wręcz dominował. Pisałaś konkretnie, ale bez ostrych wypowiedzi (mistrzem jest wojgoc, a ja ostatnio też miałem wojowniczy okres ). Parę razy - a teraz szczególnie - wychodzi z Ciebie kobiecość Może masz męski umysł, ale bynajmniej nie jest skonfliktowany z ciałem i czynami Frankaiku, dziekuje bardzo:rolleyes: Odbiore to, jako komplement. Ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.07.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Ja tez podobno mam totalnie meski umysl. Tak mi mowia kolezanki. Wyobrazasz sobie?! a kolegów już nie masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.07.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Chciałam powiedzieć, że jutro się przeprowadzamy...kciuki mile widziane, bo na razie to coś czuję, że nam kartonów zabranie, a o 11 będzie firma z przeprowadzkowym tirem [w którym się boję, że miejsca zabranie]. Skąd człowiek ma tyle gratów?!?!?! w nowym domu! a skąd graty? - tak to jest jak wszystko kiedys może się przydać. z drugiej strony, skoro miesciło się wszystko na mniejszej powierzchni, to po przeprowadzce niektórych nawet nie zauwazysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dziuma 15.07.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Witam.poszukuję osób z okolicy Wrocławia, które budują lub wybudowały dom Z40 ze studia projektowego z500. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 15.07.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Claris, gratulacje Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts