Spirea 19.07.2011 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 "site:forum.muratordom.pl grupa wrocławska dużo innych ważnych unikalnych słów" EDIT: i koniecznie kazać pokazać sobie wszystkie znalezione wystąpienia jeżeli tylko da przykładowe. no Frankai, jesteś niezastąpiony, działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 19.07.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Przekopałam się przez grupę do początku 2010 i nikt nie polecał żadnego kominkarza. Sama biorę z Legnicy (kominki Iskra), polecił go inny kominkarz z forum.Z wywiadu wśród znajomych - wszyscy mieli zastrzeżenia do kominkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 19.07.2011 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Z wywiadu wśród znajomych - wszyscy mieli zastrzeżenia do kominkarzy.Jak patrzę na forum, to i kominkarze mają zastrzeżenia sami do siebie znaczy się kolegów po fachu. Ja póki co decyduję się na samodzielną robotę - zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 19.07.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 Przekopałam się przez grupę do początku 2010 i nikt nie polecał żadnego kominkarza. Jak nie jak tak? Ja wielokrotnie polecałem swojego, jest moja pozytywna opinia w "Moje ekipy". We Wrocławiu też zrobi jakby ktoś chciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 19.07.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 no Frankai, jesteś niezastąpiony, działa Do usług Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 19.07.2011 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 no poza Frankai Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 19.07.2011 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2011 no poza Frankai Z tym Frankai same problemy są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
puzondm 20.07.2011 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 też tak mam. zanoszę się z pytaniem o kominkarzy co u Was robili kominki i jesteście z nich zadowoleni, ale boję się zostać okrzyczaną, żebym FM przeszukała... a mi to kompletnie nie wychodzi!! kominki facet robi, mi robił i wszystkim naszym znajomym, tani solidny z poznania przyjeżdża 600387472 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uriel 20.07.2011 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 kominki facet robi, mi robił i wszystkim naszym znajomym, tani solidny z poznania przyjeżdża 600387472 wielkie dzięki, na pewno zadzwonię! jeszcze pytanie odnośnie kominów/wentylacji - sąsiedzi co już mieszkają od jakiegoś czasu skarżą się na drożność przewodów wentylacyjnych, coś im wybija jak włączą wyciąg w okapie. kominiarz co im robił odbiór powiedział, że pewnie ekipa niechcący zatkała przewody w czasie budowy, może się gruzu nasypało... stwierdził, że komiarza powinni wziąć już na etapie surowym do takiego mini-odbioru, czy wentylacja dobrze zrobiona. bo na tym etapie jeszcze można poprawić stosunkowo prosto i tanio, a nie potem ryć. czy ktoś z Was prosił kominiarza do stanu surowego i czy uważacie to za słuszne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 20.07.2011 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 czy ktoś z Was prosił kominiarza do stanu surowego i czy uważacie to za słuszne? Nie i nie wydaje mi się, żeby robiąc dom poprawnie kominiarz miał co robić. Komin ma być drożny Do kanałów spalinowych wkład. Także do kominkowego !!! Jeżeli wentylacja grawitacyjna, to musi być wlot powietrza !!! Ja mam nawiewniki w oknach. Wyciągu (nie mylić z okapem), nie można mieć mając w domu kominek czy kocioł z otwartą komorą spalania. Jeżeli ktoś obchodzi przepisy, to przynajmniej trzeba zapewnić duuuuuży dopływ świeżego powietrza. Kominy na ścianach zewnętrznych muszą być ocieplone. Przy kominach niskich (poniżej 5m), bywają problemy z ciągami. Wtedy być może warto się z kimś skonsultować. Może to być nawet kominkarz z doświadczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
realone1980 20.07.2011 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Cześć . Zbliżają sie u mnie wielkimi krokami wylanie wylewki i jestem w trakcie szukanie styropianu , ale jak usłyszałem cenę za termoorganikę to troszkę pobladłem , czy możecie mi polecić jakąś tańszy acz dobry styro do kupienia we wrocku .... pozdrawiam Tomek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.07.2011 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 realone1980Madeleine kupowała swisspora ponizej 170zł, Spirea ciut drożej.ja brałem Yetico w Leroy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 21.07.2011 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Tak, urwałam jeszcze całkiem sporo z tych 170 (plus rozładunek ), ale brałam 40m3. Teraz natomiast szukam fasadowego - masakra, ponad 50m3 będzie. I bardzo pilnie muszę się dokształcić z tynków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.07.2011 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Mam pytanie do szczęśliwych posiadaczy stropów gęstożebrowych: z czego macie pustaki stropowe - keramzytobeton, żużlobeton czy ceramika - i czym się kierowaliście przy wyborze? Na razie mam oferty z 2 hurtowni - pustaki keram. za 3,67 za sztukę i żużlob. za 2,91 za sztukę (brutto). Różnica finansowa jest oczywista, a jakie są inne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awo65 21.07.2011 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Mam pytanie do szczęśliwych posiadaczy stropów gęstożebrowych: z czego macie pustaki stropowe - keramzytobeton, żużlobeton czy ceramika - i czym się kierowaliście przy wyborze? Na razie mam oferty z 2 hurtowni - pustaki keram. za 3,67 za sztukę i żużlob. za 2,91 za sztukę (brutto). Różnica finansowa jest oczywista, a jakie są inne? Strop jeszcze przed nami, ale ja wybrałem keramzyt. Żużlobeton zawiera w sobie żużel - a to mnie nie przekonuje, aby sobie produkt spalania zabudować w domu. Pewnie inni mogą z tym dyskutować, ale jednak żużel nie jest materiałem 'czystym' (promieniowanie resztkowe, gazy etc.). Dla mnie to podstawowa różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 21.07.2011 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 keramzytobeton, żużlobeton czy ceramika - i czym się kierowaliście przy wyborze? Karamzybeton bo różnica była minimalna względem... względem... betonowych lub żużlobetonowych. Ile - nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.07.2011 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 OK, a czym się różni keramzytobeton od ceramiki? jakimiś parametrami cieplnymi chyba, ale obie kondygnacje będą ogrzewane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
realone1980 21.07.2011 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 realone1980 Madeleine kupowała swisspora ponizej 170zł, Spirea ciut drożej. ja brałem Yetico w Leroy. Dostałem całkiem niezłą ofertę na styropian neotherm gdzieś mi sie obiła o uszy ta nazwa , ktoś z Was cośik wie na temat tej firmy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 21.07.2011 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Strop jeszcze przed nami, ale ja wybrałem keramzyt. Żużlobeton zawiera w sobie żużel - a to mnie nie przekonuje, aby sobie produkt spalania zabudować w domu. Pewnie inni mogą z tym dyskutować, ale jednak żużel nie jest materiałem 'czystym' (promieniowanie resztkowe, gazy etc.). Dla mnie to podstawowa różnica. cement tez zawiiera w sobie żużel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.07.2011 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Wojtek, jaki masz strop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts