wojgoc 21.07.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 teriva z pustaków keramzytowych.sprawdź ofertę na stropy w Termacie. ja swój kupowałem w Rawiczu, ale nie pamietam nazwy - google znajdzie - cenowo i jakościowo było najtaniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.07.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 ok, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wypas 21.07.2011 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Szukam koparkowego do sciagniecia humusu z okolic Dlugoleki. :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 21.07.2011 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 podawałam kilka stron temu namiary na koparkowego, jest z Kiełczowa. Szybko i równo. Realone, podobno neotherm to raczej niższa niż wyższa półka, tak mnie właśnie dziś pani od styropianu poinformowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 21.07.2011 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 macie kogos od opaski klinkierowej? i ile kosztuje aktualnie mb lub m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 21.07.2011 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 XX, ja placilam 60zl za m2, ale facet beznadzieja.Dobrze, ze tato stal mu nad glowa, a pozniej i ja sie jeszcze zalapalam, bo nie wiem, jak by to wygladalo.Wyglada dobrze, ale fuga peka w niektorych miejscach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uriel 22.07.2011 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 2 pytania: ma ktoś okna z szybą P2 i okuciami WK2? jak się sprawdzają? były próby włamań?nie boicie się, że w przypadku pożaru będziecie jak w klatce - okna się zapieką, a szyby nie wybijecie? ktoś kupował kominy z hurtowni Manex na Bystrzyckiej? jaka jakość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dekar 22.07.2011 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 ktoś kupował kominy z hurtowni Manex na Bystrzyckiej? jaka jakość? Ja mam z Manex-Trans. Komin generalnie ok, wykonawca nie miał żadnych uwag. Do tej pory testowo przepaliłem w kominku 2 razy. Cug jest, żadnych wykwitów, więc na razie jestem zadowolony. Jedna uwaga, drzwiczki wyczystki które mi dołączyli były za duże w stosunku do otworu w elemencie komina, nie wiem czy to była jakaś pomyłka czy tak mają i trzeba dodatkowo docinać element. Zorientowałem się dość późno więc już nawet nie bawiłem się w reklamację tylko kupiłem mniejsze. Cenowo bardzo atrakcyjna oferta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 22.07.2011 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Mam pytanie do szczęśliwych posiadaczy stropów gęstożebrowych: z czego macie pustaki stropowe - keramzytobeton, żużlobeton czy ceramika - i czym się kierowaliście przy wyborze? Na razie mam oferty z 2 hurtowni - pustaki keram. za 3,67 za sztukę i żużlob. za 2,91 za sztukę (brutto). Różnica finansowa jest oczywista, a jakie są inne? A ja mam miksa tzn. część keramzytowych i część żużlowych - te pierwsze chyba były "cieplejsze", ale "za moich czasów" nie dostałem ich na całość więc dokupiłem żużlowych. Przy różnicy w cenie jaką podajesz brałbym keramzytowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 22.07.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Dawno nie było pana od świadectw energetycznych Więc korzystając z wolnej chwili, polecam forumowego Asolta: http://forum.muratordom.pl/member.php?113586-asolt Zleciłam mu zrobienie audytu OZC - szybko, sprawnie, bardzo wyczerpująco odpowiada na wszystkie moje pytania. I bardzo tanio A że tak czy owak certyfikat trzeba mieć, to naprawdę warto zlecić audyt nawet przed budową. edit: help, hilfe, i co tam jeszcze: Wejście na taras. Drzwi balkonowe. Taras dochodzi do progu. Ale czy ja tam mam zrobić i tak jakiś parapet/ obróbkę blacharską progu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.07.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 A ja mam miksa tzn. część keramzytowych i część żużlowych - te pierwsze chyba były "cieplejsze", ale "za moich czasów" nie dostałem ich na całość więc dokupiłem żużlowych. Przy różnicy w cenie jaką podajesz brałbym keramzytowe. a opłaca się brać te ksztaltki wieńcowe itp, czy to pic na wodę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 22.07.2011 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 a opłaca się brać te ksztaltki wieńcowe itp, czy to pic na wodę? opłaca się, jak również warto wziąć pustaki koncowe z deklem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 23.07.2011 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 edit: help, hilfe, i co tam jeszcze: Spastitie (to w transkrypcji, bo nie chce mi się szukać kodów) Wejście na taras. Drzwi balkonowe. Taras dochodzi do progu. Ale czy ja tam mam zrobić i tak jakiś parapet/ obróbkę blacharską progu? Dużo pewnie zależy od tego czy próg jest narażony na działanie deszczu i śniegu. Sprawdzę jak jest u mnie w południe, bo na tarasie i wejściu dałem sobie chyba spokój - jest głębokie zadaszenie. Na balkonie coś było chyba robione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 23.07.2011 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 będzie narażony - bo taras drewniany. Wyblachować na wszelki wypadek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 23.07.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 a opłaca się brać te ksztaltki wieńcowe itp, czy to pic na wodę? U mnie i sąsiadów zamiast kształtek wymurowali ścianki z cegieł i jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 23.07.2011 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 U mnie i sąsiadów zamiast kształtek wymurowali ścianki z cegieł i jest ok. co nie znaczy, ze wyszło taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 24.07.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 co nie znaczy, ze wyszło taniej. Faktycznie trzeba by to policzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 24.07.2011 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Dzięki za odp. w sprawie stropu. Po betonowaniu ław reszta betonu została - zgodnie z sugestią murarzy - rozlana w taki placek, który teraz po wyschnięciu rozbili młotkami na duże, płaskie kawałki, i proponują, żeby je wrzucić pod piasek do środka domu (pod ten piasek co będzie ubijany i zalany chudziakiem). Robi się tak? W niczym to nie zaszkodzi? ocieplamy fundamenty. robię za mężowego pomocnika - ale jestem zmordowana. ale satysfakcja! - ogromna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 24.07.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 tak się nie robi. te placki to możesz sobie na zewnatrz wrzucać w co tam chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 25.07.2011 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Po betonowaniu ław reszta betonu została - zgodnie z sugestią murarzy - rozlana w taki placek, który teraz po wyschnięciu rozbili młotkami na duże, płaskie kawałki, i proponują, żeby je wrzucić pod piasek do środka domu (pod ten piasek co będzie ubijany i zalany chudziakiem). Robi się tak? W niczym to nie zaszkodzi? Oczywiście, że się tak... nie robi. Podłoże pod wylewki powinno być jednorodne. Wtedy da się zagęścić i nie będzie niespodzianek po upływie lat. Jeżeli masz miejsce na więcej niż 40cm, to ewentualnie możesz rozważyć wrzucenie tego na spód. Jeżeli mniej - lepiej rób tak jak mówi sztuka budowlana: piasek zagęszczany warstwami po 20 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts