Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Gdyby kogoś jeszcze interesowały pstryczki Efapela, to walizeczka demo jest u Smoka czyli we Wrocławiu. Przypomnę w dużym skrócie iż po ocenie opartej na swoim doświadczeniu (pracowałem z ojcem elektroinstalatorem) i kupnie paru przykładowych produktów na rynku, uznałem, iż poziom Berker Kwadrat i Efapel Logus Basic jest minimum, które mnie interesuje. Ostatecznie wziąłem ciut droższą linię Logus Aquarella do pokoi i Basic do miejsc niewidocznych. Na inne linię Logusa: Metallo i Crystal - kasy już było za mało.

Efapel razem z walizką jest też do obejrzenia w fortisie na Nyskiej :) Fajne doradztwo i duży wybór (chociaż w Nota Bene na Krzykach większy)

Warto korzystać z każdej formy, czyli pociągnąć gości za język tam, a walizeczkę mojego kolegi zabrać ze sobą na budowę i przytknąć pstryczki do ściany (jeżeli już jest ;) ).

Będę niezmiernie wdzięczna jeśli ktoś podsunie mi namiar na godnego polecenia kafelkarza, z w miare przystępnymi cenami i pomysłem.

Trudno o kogoś z pomysłem. Ja miałem projekt robiony architekta wnętrz, a jedną z łazienek później przeprojektowałem przy pomocy projektantki ze sklepu. Generalnie dają projekt, jak się bierze u nich płytki, ale za 200zł kobieta zrobiła mi wizualizacje wg moich wytycznych.

Mojego kafelkarza ("Wykończeniowcy") mogę polecić. Szczegóły w Moje Ekipy. We Wrocławiu podjąłby się roboty. Czy jest drogi - trudno określić. Wydawało mi się sporo, ale jak zobaczyłem ile pracy przy tym było, to trochę zmieniłem zdanie.

rozważamy też alternatywy dla takiego zadaszenia. czy ktoś może robił gdzieś we WRocku lub okoliczy zadaszenie tego typu:

Jak widzę dość płaskie, przezroczyste daszki, to zastanawiam się czy właściciele są tak pracowici, czy nieprzewidujący. Tam się będzie zbierał nie tylko śnieg, ale także brud. Jego widoczność co prawda jest mniejsza niż kurzu na szklanej półce, ale prawie na każdym takim daszku rzuca mi się w oczy.

Jak widzę dość płaskie, przezroczyste daszki, to zastanawiam się czy właściciele są tak pracowici, czy nieprzewidujący. Tam się będzie zbierał nie tylko śnieg, ale także brud. Jego widoczność co prawda jest mniejsza niż kurzu na szklanej półce, ale prawie na każdym takim daszku rzuca mi się w oczy.

Tatarak, jak chcesz zobaczyć daszek szklany pod kątem ww uwag Frankai, to podjedź do Magnolii. Dzisiaj wchodziłam głównym wejściem i jest tam własnie zadaszenie z szyby. Z zaciekami... Ale jakoś źle też nie wygląda.