jarett 05.08.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 płyte zobacz w casto lub w liroy - jak ja kupowałem, to byla tam najtaniej, tak samo jak infloot, wkrety - 25-30% taniej jak w hurtowni natomiast wszelkie profile, wieszaki, bandaze, fizeliny, tasma do skosów czy szpachla to w hurtowni było o 30-45% taniej jak w marketach Dzięki za podpowiedź. Szczerze mówiąc najchętniej bym wszystko kupił w jednym miejscu i najlepiej gdzieś blisko bo nie przywykłem do uganiania się za materiałami ale obczaję na pewno jakiego rzędu oszczędności to są. @SUSPENSER - przepytam i dam znać. Chociaż sam nie zakładałem, że może być inaczej niż góra w poziomie, dół w pionie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 05.08.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 dzięki Suspenser za odp.ktoś jeszcze wie, jak grube ma parapety w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 05.08.2011 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Dzięki za podpowiedź. Szczerze mówiąc najchętniej bym wszystko kupił w jednym miejscu i najlepiej gdzieś blisko bo nie przywykłem do uganiania się za materiałami ale obczaję na pewno jakiego rzędu oszczędności to są. u mnie róznica w płycie 2x1,2 wynosiła 2,5zł/szt,a przy płycie 2,6x1,2 - 3,2zł/szt, na wkretach 3opak. po 2tys sztuk to cena 2opak tych samych w hurtowni - a wkrętów idzie masa. natomiast na profilu CD róznica była w druą stronę o 2,5zł/szt 3m i 3zł/szt na 4m. wieszak kpowałem po 0,4zł a Casto po 0,8zł więc wg mnie warto poszukać i kupic w paru miejscach bo róznice są znaczące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 05.08.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Suspenser - bardzo przydatny linek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 05.08.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Suspenser - bardzo przydatny linek jaki linek? bo nic nie widzę w ostatnim poście Suspensera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 05.08.2011 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 a ja w ogóle teraz nie widzę posta, który miałam na myśli. ale po wypowiedzi Jarreta ("przepytam i dam znać. Chociaż sam nie zakładałem, że może być inaczej niż góra w poziomie, dół w pionie") - sądzę, że jednak był . Suspenser - wykasowałeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 05.08.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 jarett dopilnuj Filę, żeby folię przed gruntowaniem położył. U mnie nie położył. I niestety to dziadostwo nie schodzi, jak myję okna, to pewnie Fila czka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 05.08.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 dzięki Suspenser za odp. ktoś jeszcze wie, jak grube ma parapety w domu? 3cm na zewnątrz i w środku, granitowe. Kiedyś zamawiałam 2cm (wewnętrzne), ale wizualnie lepiej wyglądają jednak 3cm, szczególnie przy dużym oknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 05.08.2011 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 jarett dopilnuj Filę, żeby folię przed gruntowaniem położył. U mnie nie położył. I niestety to dziadostwo nie schodzi, jak myję okna, to pewnie Fila czka... W sensie, zeby okna zabezpieczył? A jak generalnie spawił się Fila u Ciebie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 05.08.2011 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 3cm na zewnątrz i w środku, granitowe. Kiedyś zamawiałam 2cm (wewnętrzne), ale wizualnie lepiej wyglądają jednak 3cm, szczególnie przy dużym oknie. mi tez 2cm do wewnatrz jakoś wizualnie nie pasują. granitu ze wzgledu na jego promieniowanie nie powinno się dawac do srodka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 05.08.2011 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Wewnatrz mam debowe 3cm, na zewnatrz tylko kilka granitowych i nie pamietam, ale chyba tez 3cm.Reszta ze specjalnych klejonych parapetow, takich plytek. Zapomnialam, jak to sie nazywa fachowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 05.08.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Ellaj, chyba ceramiczne. Granit promieniuje? cóż, na coś trzeba umrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 05.08.2011 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Ceramiczne, ceramiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 05.08.2011 23:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 to może i ja do tego Fili uderzę. Szczególnie, że cena obejmuje szpachlowanie i szlifowanie. A jak liczyć m2 - tak jak teraz czy po wykonaniu? Tylko widzę, że sporo nas w tym samym czasie będzie ocieplać, bo mamy w zbliżonym czasie wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 05.08.2011 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 to może i ja do tego Fili uderzę. Szczególnie, że cena obejmuje szpachlowanie i szlifowanie. A jak liczyć m2 - tak jak teraz czy po wykonaniu? Tylko widzę, że sporo nas w tym samym czasie będzie ocieplać, bo mamy w zbliżonym czasie wylewki. jak pamietam to Ty juz masz ekipę do wykończenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 06.08.2011 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 jarett - generalnie może i dobrze, ale cóż mi po tym, jeśli malował cały dom ( czytaj gruntował i pochlapał wszystkie okna) Niczym to nie mogę zeskrobać. Pod słońce okna wyglądają jak nakrapiane. Możesz mu powiedzieć o tym, po to chociaż, żeby u ciebie poświęcił czas na oklejanie...I ludzie - wyceniajcie całość robocizny, bo może się okazać że ten, który chciał więcej na m2 rozliczy w całości to taniej. Niech przed robotą biegają i mierzą dokładnie i powiedzą cenę za ALL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 06.08.2011 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 I ludzie - wyceniajcie całość robocizny, bo może się okazać że ten, który chciał więcej na m2 rozliczy w całości to taniej. Niech przed robotą biegają i mierzą dokładnie i powiedzą cenę za ALL. mnie też to zastanawia, ze prace dodatkowe wynosza czasem drugie tyle co przedstawiany koszt robocizny - wg mnie to celowe działanie ekip. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 06.08.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 a ja w ogóle teraz nie widzę posta, który miałam na myśli. ale po wypowiedzi Jarreta ("przepytam i dam znać. Chociaż sam nie zakładałem, że może być inaczej niż góra w poziomie, dół w pionie") - sądzę, że jednak był . Suspenser - wykasowałeś?? Tak wykasowałem, bo nie wiem czy pewien pan nie czyta tego wątku a chcę wiedzieć co odpowie Gdy odpowie to podrzucę link i napiszę o co chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 06.08.2011 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 to może i ja do tego Fili uderzę. Szczególnie, że cena obejmuje szpachlowanie i szlifowanie. A jak liczyć m2 - tak jak teraz czy po wykonaniu? Tylko widzę, że sporo nas w tym samym czasie będzie ocieplać, bo mamy w zbliżonym czasie wylewki. Z tego co wiem to AI też wykonuje zabudowy i docieplenia, a znam jego solidność z innych prac, więc warto wziąć go pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 06.08.2011 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 jarett dopilnuj Filę, żeby folię przed gruntowaniem położył. U mnie nie położył. I niestety to dziadostwo nie schodzi, jak myję okna, to pewnie Fila czka... Okniarze mają taki specjalny płyn do zmywania zabrudzeń z ram okiennych - stosowałem go w wielu innych przypadkach i jest rewelacyjny - podjedź do swojego i poproś o setkę do słoiczka bo musisz doczyścić okno - jak się sprawdzi i "dziadostwo" zejdzie z jednego to ewentualnie dokup jeszcze trochę na pozostałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts