Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

płyte zobacz w casto lub w liroy - jak ja kupowałem, to byla tam najtaniej, tak samo jak infloot, wkrety - 25-30% taniej jak w hurtowni

natomiast wszelkie profile, wieszaki, bandaze, fizeliny, tasma do skosów czy szpachla to w hurtowni było o 30-45% taniej jak w marketach

Dzięki za podpowiedź. Szczerze mówiąc najchętniej bym wszystko kupił w jednym miejscu i najlepiej gdzieś blisko bo nie przywykłem do uganiania się za materiałami :) ale obczaję na pewno jakiego rzędu oszczędności to są.

@SUSPENSER - przepytam i dam znać. Chociaż sam nie zakładałem, że może być inaczej niż góra w poziomie, dół w pionie.

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki za podpowiedź. Szczerze mówiąc najchętniej bym wszystko kupił w jednym miejscu i najlepiej gdzieś blisko bo nie przywykłem do uganiania się za materiałami :) ale obczaję na pewno jakiego rzędu oszczędności to są.

u mnie róznica w płycie 2x1,2 wynosiła 2,5zł/szt,a przy płycie 2,6x1,2 - 3,2zł/szt, na wkretach 3opak. po 2tys sztuk to cena 2opak tych samych w hurtowni - a wkrętów idzie masa.

natomiast na profilu CD róznica była w druą stronę o 2,5zł/szt 3m i 3zł/szt na 4m.

wieszak kpowałem po 0,4zł a Casto po 0,8zł

więc wg mnie warto poszukać i kupic w paru miejscach bo róznice są znaczące

jarett - generalnie może i dobrze, ale cóż mi po tym, jeśli malował cały dom ( czytaj gruntował i pochlapał wszystkie okna) Niczym to nie mogę zeskrobać. Pod słońce okna wyglądają jak nakrapiane. Możesz mu powiedzieć o tym, po to chociaż, żeby u ciebie poświęcił czas na oklejanie...

I ludzie - wyceniajcie całość robocizny, bo może się okazać że ten, który chciał więcej na m2 rozliczy w całości to taniej. Niech przed robotą biegają i mierzą dokładnie i powiedzą cenę za ALL.

I ludzie - wyceniajcie całość robocizny, bo może się okazać że ten, który chciał więcej na m2 rozliczy w całości to taniej. Niech przed robotą biegają i mierzą dokładnie i powiedzą cenę za ALL.

mnie też to zastanawia, ze prace dodatkowe wynosza czasem drugie tyle co przedstawiany koszt robocizny - wg mnie to celowe działanie ekip.

a ja w ogóle teraz nie widzę posta, który miałam na myśli. ale po wypowiedzi Jarreta ("przepytam i dam znać. Chociaż sam nie zakładałem, że może być inaczej niż góra w poziomie, dół w pionie") - sądzę, że jednak był :). Suspenser - wykasowałeś??

Tak wykasowałem, bo nie wiem czy pewien pan nie czyta tego wątku a chcę wiedzieć co odpowie ;)

Gdy odpowie to podrzucę link i napiszę o co chodziło.

to może i ja do tego Fili uderzę. Szczególnie, że cena obejmuje szpachlowanie i szlifowanie. A jak liczyć m2 - tak jak teraz czy po wykonaniu? Tylko widzę, że sporo nas w tym samym czasie będzie ocieplać, bo mamy w zbliżonym czasie wylewki.

Z tego co wiem to AI też wykonuje zabudowy i docieplenia, a znam jego solidność z innych prac, więc warto wziąć go pod uwagę.

jarett dopilnuj Filę, żeby folię przed gruntowaniem położył. U mnie nie położył. I niestety to dziadostwo nie schodzi, jak myję okna, to pewnie Fila czka...

Okniarze mają taki specjalny płyn do zmywania zabrudzeń z ram okiennych - stosowałem go w wielu innych przypadkach i jest rewelacyjny - podjedź do swojego i poproś o setkę do słoiczka bo musisz doczyścić okno - jak się sprawdzi i "dziadostwo" zejdzie z jednego to ewentualnie dokup jeszcze trochę na pozostałe ;)