Madeleine 06.08.2011 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Wojgoc, pytałeś gdzie indziej, z których Twoich namiarów skorzystałam. Poza rewelacyjnym Samirem (wczoraj do mnie zadzwonił, że "orzeł wylądował" - znaczy dostawa była ) i AB Renowa na Buforowej, hydraulik - świetny Adam Radaszkiewicz (602 253 166, aradaszkiewicz małpa hydro-instal.info). Zrobił całą instalację wod-kan, podłogówkę, wiem też, że montuje kominki z płaszczem wodnym (część hydrauliczną). No i zabawny jest Oczywiście elektryk Kocot. No i wylewkarze - Jarek Królczyk z bratem Krzysztofem. Tynkarze przede mną. Wiem, Frankai, o Twojej liście, ale wpiszę się tam na samym końcu, kiedy będę mogła z perspektywy czasu ocenić, czy było wszystko ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 06.08.2011 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Kocota niestety to nie ja polecałem, choc ubolewam, ze nie udalo mi się nawiązać z Nim współpracy.Do tych namiarów dorzucę jeszcze swoja ekipe od suchej zabudowy - Robert +48601656706 - poradzil sobie z moimi zaokrągleniami i nie tylko.Generalnie zajmują się wykończeniówką, ale głównie chyba regipsy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 06.08.2011 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Tak wykasowałem, bo nie wiem czy pewien pan nie czyta tego wątku a chcę wiedzieć co odpowie Gdy odpowie to podrzucę link i napiszę o co chodziło. no to podsyciłeś ciekawość o co tu chodzi:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uriel 06.08.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 czy braliście z hurtowni przy zakupie materiałów jakieś certyfikaty na te materiały, dokumenty odnośnie zgodności z normami itp ? znalazłam na jakimś forum, że inspektor nadzoru budowlanego może czegoś takiego zażądać przy odbiorze domu jako dowód na to, że materiały były brane z legalnego źródła. bez tego może nawet domu nie odebrać... jakie są Wasze doświadczenia w kwestii odbioru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 06.08.2011 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Tak wykasowałem, bo nie wiem czy pewien pan nie czyta tego wątku a chcę wiedzieć co odpowie Gdy odpowie to podrzucę link i napiszę o co chodziło. Ja się w podchody nie będę w takim razie bawił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 06.08.2011 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 jak pamietam to Ty juz masz ekipę do wykończenia mam i czekam na zaktualizowaną ofertę. Jeśli inna ekipa będzie lepsza cenowo, a jest polecana, to może warto sprawdzić gdzie indziej. Za tą pierwszą przemawia niestety to, że jest mają mi poprawić przy ociepleniu membranę. Jest to ta sama firma, która brałą podwykonawcę do mojego dachu, więc współodpowiedzialna. Suspenser, a ten Al, to kto to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 06.08.2011 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Jakie mieliście odchylenia od poziomu na chudziaku? Wiem, że to się wyrówna na styro itd., ale specjalnie zwracałam wykonawcy uwagę (to właśnie AI - Spireo. Mam tego samego pana do sso, co Suspenser), a okazuje się, że szału nie ma. I nie wiem, czy może przesadzamy, bo to jest normalne i nieuniknione, że na srodku salonu zbiera się 2 czy 3-cm jeziorko, jak chudziaka polewamy? Czy może i powinno być idealnie wypoziomowane? Suspenser - jak widziałam pięknie wygłaskane przez AI spoiny między bloczkami, to serce rosło. A tu taki staw na chudziaku. Nie wiem, co o tym myśleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 06.08.2011 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 ja miałem odchylenie max.1cm po przekatnej chaty - jeziorka mi się tworzyły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 07.08.2011 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Okniarze mają taki specjalny płyn do zmywania zabrudzeń z ram okiennych - stosowałem go w wielu innych przypadkach i jest rewelacyjny - podjedź do swojego i poproś o setkę do słoiczka bo musisz doczyścić okno - jak się sprawdzi i "dziadostwo" zejdzie z jednego to ewentualnie dokup jeszcze trochę na pozostałe A możesz się dowiedzieć nazwę lub źródło zakupu? Czy klej od taśm ochronnych też zmyje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 07.08.2011 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Wiem, Frankai, o Twojej liście, ale wpiszę się tam na samym końcu, kiedy będę mogła z perspektywy czasu ocenić, czy było wszystko ok To nie moja lista, tylko lista rozpoczęta przeze mnie A ile lat Ci trzeba będzie na ocenę? Będziesz jeszcze wtedy na forum? Czy Ci fachowcy będę żyli? Czym się różni podanie teraz w tym wątku od podania w tamtym? Jak wyjdą babole, to skorygujesz tamten post (łatwo go odnaleźć), a tutaj zostanie rekomendacja (ktoś ją przypadkiem znajdzie, a Ty zapomnisz się tutaj wrócić i skorygować). A ta rozpacz przyszłych forumowiczów skąd wziąć dobrego fachowca na gwałt? Wydaje mi się, że lista ma większy sens niż zwykły post, ale zmuszać nie zamierzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 07.08.2011 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Jakie mieliście odchylenia od poziomu na chudziaku? Ja miałem 1-1,5 cm. Moi wylewkarze stwierdzili, że to bardzo dobry wynik. Ponoć 5-10cm na budowach wcale nie jest rzadkością, a mają nawet foty budowy, gdzie rozjazd wynosił 17 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.08.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Jarret, i jak to wyrównywałeś? styropianem czy grubością jastrychu? i czy masz podłogówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 07.08.2011 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Frankai, wiesz, to jak z oceną, czy ma się dobry samochód. Miesiąc po wyjechaniu z salonu wszyscy są zachwyceni, niezależnie od marki A jeśli polecę ich teraz, póki u mnie nie skończyli, to: a) mogą sobie gdzie indziej pójść b) moja ocena może nie być do końca adekwatna, bo wyjdą kwiatki. Z ekipy do SSO byłam zadowolona i to bardzo, a teraz wychodzą niespodzianki - bardzo krzywy chudziak (w salonie 8cm różnicy, w wiatrołapie 4cm na 2m), zły otwór bramy garażowej, krzywo ocieplone fundamenty itp. Ogółem nadal bilans wychodzi na plus, ale już bez euforii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 07.08.2011 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Jarret, i jak to wyrównywałeś? styropianem czy grubością jastrychu? i czy masz podłogówkę? To nie ja tu jestem od równania tylko moje ekipy Nie wiem samy czy styro czy grubością jastrychu, ale wylewki są równe. Mam coś co nazywam 'podgrzewanie podłogowe' (pętla z rury powrotnej z kaloryferów) i tylko w łazienkach i sieni. PS. Z innej beczki - jak macie rozwiązane oświetlenie pomieszczeń na poddaszu? Zastanawiamy się nad halogenami w suficie podwieszanym przynajmniej w sieni i w holu. Chętnie dalibyśmy je też w pokojach bo to estetyczne i niedrogie rozwiązanie, ale mamy wątpliwości czy będzie to wystarczające i przyjemne światło jak na 'pomieszczenia mieszkalne'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 07.08.2011 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Ja się w podchody nie będę w takim razie bawił. Ok jak chcesz - wg mnie warto podpytać wykonawcę i gdy nie zna danego rozwiązania spytać co o nim sądzi. Chodziło o zabudowę okien dachowych wykonywaną przez Rom-Kon w wątku pod linkiem: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?82372-Ocieplam-poddasze-krotkie-pytania.../page248 wpis #4945 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 07.08.2011 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 A możesz się dowiedzieć nazwę lub źródło zakupu? Czy klej od taśm ochronnych też zmyje? To jest właśnie do tego kleju Nie pamiętam nazwy, ale wiem, że Przybyłkiewicz z Ratowic tego używa [od niego kiedyś go brałem], więc przedzwoń i spytaj jak to się nazywa i gdzie kupić 71 318 91 77. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.08.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Ok jak chcesz - wg mnie warto podpytać wykonawcę i gdy nie zna danego rozwiązania spytać co o nim sądzi. Chodziło o zabudowę okien dachowych wykonywaną przez Rom-Kon w wątku pod linkiem: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?82372-Ocieplam-poddasze-krotkie-pytania.../page248 wpis #4945 niezły patent - szkoda, ze tak późno Rom-Kon się nim pochwalił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 07.08.2011 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Jakie mieliście odchylenia od poziomu na chudziaku? Wiem, że to się wyrówna na styro itd., ale specjalnie zwracałam wykonawcy uwagę (to właśnie AI - Spireo. Mam tego samego pana do sso, co Suspenser), a okazuje się, że szału nie ma. I nie wiem, czy może przesadzamy, bo to jest normalne i nieuniknione, że na srodku salonu zbiera się 2 czy 3-cm jeziorko, jak chudziaka polewamy? Czy może i powinno być idealnie wypoziomowane? Suspenser - jak widziałam pięknie wygłaskane przez AI spoiny między bloczkami, to serce rosło. A tu taki staw na chudziaku. Nie wiem, co o tym myśleć. Z tego co pamiętam to też miałem kałuże po 2 cm, ale nie przeszkadzało to w niczym [folię i styropian układaliśmy sami, więc bym zauważył]. Ważne, żeby było w miarę gładko bo na tym będzie folia a dopiero potem styropian. Idealnie ma być dopiero posadzka [za co się płaci sporo więcej niż za chudziak]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 07.08.2011 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Juz kiedys rozmawialam z Rom-Konem o moich dwoch przeciekajacych, ale jednak suchych skosach.Czy p. Fila tez sie tym zajmuje?Musze rozebrac te skosy i ocieplic od poczatku, bo nie wiem skad te plamy na nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.08.2011 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2011 Z tego co pamiętam to też miałem kałuże po 2 cm, ale nie przeszkadzało to w niczym [folię i styropian układaliśmy sami, więc bym zauważył]. Ważne, żeby było w miarę gładko bo na tym będzie folia a dopiero potem styropian. Idealnie ma być dopiero posadzka [za co się płaci sporo więcej niż za chudziak]. masz ogrzewanie podłogowe? bo przy podłogówce już styropian powinien być wypoziomowany. przy tym w jednym miejscu są "zadziory" od deski. to będą musieli poprawić. na szczęście okazało się jednak, że "kałuże są płytsze", tak na 0,5-1,5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts