SUSPENSER 13.08.2011 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Pytanie z innej beczki. Czy opłaca się pchać w wełnę Knauf na poddasze? Na papierze jest taka jak unimata (039), ale ceno wychodzi duuuużo korzystniej. Ale na markę Knauf (jeśli chodzi o wełnę) wszyscy kręcą nosem chociaż nie wszyscy potrafią to uzasadnić. Macie jakieś doświadczenia? Najlepiej spytaj Rom-Kon w poniższym wątku: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?82372-Ocieplam-poddasze-krotkie-pytania.../page250 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 13.08.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2011 Z tego co pamiętam to mój majster robił kiedyś knaufem i mówił że się nie rozpręża że takie siano zapokowane w markę knauf wtedy na rynku pojawiała się taka brązowa wełna knaufa własnie dodatkowo dziwnie pachnie, podobnie z ursa tez sie nie rozpreża i cuchnie moczem :/ Znajomy pracował kiedyś w Niemczech u rolnika, gdzie przykrywali uprawy wełną, którą potem po sezonie odkładali do wyschnięcia, zwijali i sprzedawali do Polski do ocieplania domów. Może na taką "refurbisched" trafiłeś i stąd kolor, zapach [pewnie jakiś nawóz] i brak rozprężania ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda.wu 15.08.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Witam,czy możemy dołączyć do grupy wrocławskiej?jesteśmy właścicielami działki pod Mietkowem, póki co grodzimy i gromadzimy papiery, budowa ruszy z kopyta w przyszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 15.08.2011 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 magda.wu, powodzenia i witaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 15.08.2011 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Witam, czy możemy dołączyć do grupy wrocławskiej? . Wręcz powinniście Witam serdecznie! jaki domek budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda.wu 16.08.2011 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Wręcz powinniście Witam serdecznie! jaki domek budujecie? Madeleine i Tatarak dzięki za miłe powitanie Fajnie być w grupie, może podpowiecie co nieco A budować będziemy wg projektu indywidualnego, jednopiętrowy, podpiwniczony, prosta bryła, dach dwuspadowy. "Ciekawy", bo budujemy na skarpie. Działka na terenie Bystrzyckiego Parku Krajobrazowego, więc musieliśmy się trzymać ścisłych warunków zabudowy. W tym roku chcielibyśmy wylać piwnice ze stropem, rozglądamy się za ekipą. Jednak generalnie 2011 to rok uporządkowywania działki (musieliśmy wyburzyć stare zabudowania), grodzenia i gromadzenia pozwoleń i ustaleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubuswir 16.08.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Znajomy pracował kiedyś w Niemczech u rolnika, gdzie przykrywali uprawy wełną, którą potem po sezonie odkładali do wyschnięcia, zwijali i sprzedawali do Polski do ocieplania domów. Może na taką "refurbisched" trafiłeś i stąd kolor, zapach [pewnie jakiś nawóz] i brak rozprężania ... Być może całe szczeście nie ja tylko wykonawca u kogos innego takim szitem robił , Ja wolałem nie ryzykować wybrałem Isovera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 16.08.2011 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Madeleine i Tatarak dzięki za miłe powitanie Fajnie być w grupie, może podpowiecie co nieco A budować będziemy wg projektu indywidualnego, jednopiętrowy, podpiwniczony, prosta bryła, dach dwuspadowy. "Ciekawy", bo budujemy na skarpie. Działka na terenie Bystrzyckiego Parku Krajobrazowego, więc musieliśmy się trzymać ścisłych warunków zabudowy. W tym roku chcielibyśmy wylać piwnice ze stropem, rozglądamy się za ekipą. Jednak generalnie 2011 to rok uporządkowywania działki (musieliśmy wyburzyć stare zabudowania), grodzenia i gromadzenia pozwoleń i ustaleń. My mamy granicę tego parku przez miedzę - akurat fajnie na spacery, a już obostrzenia lżejsze gmina Kąty. Poszperaj w dziennika budowy - są tam ludzie budujący na skarpach, oni w tej kwestii pomogą najwięcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 16.08.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Być może całe szczeście nie ja tylko wykonawca u kogos innego takim szitem robił , Ja wolałem nie ryzykować wybrałem Isovera Rozmawiałem dzisiaj z wykonawcą (W.Fila) - powiedział, że nie ma żadnych zastrzeżeń do wełny Knaufa (zaznaczam, że nie on kupuje materiały więc nie ma powodu mnie ściemniać). Twierdzi, że nie różni się od isovera niczym poza kolorem, a u isovera (ponoć) ten kolor uzyskiwany jest sztucznie - w celach marketingowych. Sam jeszcze nie wiem jaką kupie - tak tylko informuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 16.08.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Gdzie we Wrocławiu (lub bliskiej okolicy) można pooglądać/kupić kafelki oprócz cermagów/maxów flizów i innych tego typu wynalazków gdzie dopłaca się za piękną powierzchnię wystawienniczą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 16.08.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 Gdzie we Wrocławiu (lub bliskiej okolicy) można pooglądać/kupić kafelki oprócz cermagów/maxów flizów i innych tego typu wynalazków gdzie dopłaca się za piękną powierzchnię wystawienniczą ? na ul. karmelkowej jest kilka sklepów z kafelkami m.in. opoczno, womag,... w każdym sklepie możesz wytargować niezły rabat. Większość płytek zakupiliśmy w maxflizie, po rabatach wyszło nam taniej niż w internecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 17.08.2011 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Jarett, płytki we Wrocławiu: - domar - na dole - cermag - nasza łazienka w Astrze - Karmelkowa - 4 salony: ceramikadesign, dawne opoczno, womag (super) i jeszcze coś jednego - Ślężna - koło budusa (raczej drogie kolekcje, ale zupełnie inne, niż gdzie indziej) - marazzi na Ślężnej - armalux w okolicy Max Fliz - cortina na Avicenny - vinsar na Popielskiego - wyłącznie polskie płytki, podobnie kafelek.eu- jeszcze coś jest na Bielanach, i jeszcze Sanpol - ale tam chyba nie prowadzą płytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda.wu 17.08.2011 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 My mamy granicę tego parku przez miedzę - akurat fajnie na spacery, a już obostrzenia lżejsze gmina Kąty. Poszperaj w dziennika budowy - są tam ludzie budujący na skarpach, oni w tej kwestii pomogą najwięcej Nasza wieś jest pierwszą w gminie Mietków, tuż przed znakiem początku terenu zabudowanego mamy tablicę "Gmina Kąty żegna" A tereny spacerowe rzeczywiście piękne, widok z działki tak nas oczarował (łąka, las, góra Ślęża), że raz,dwa i skończyło się na kupnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 17.08.2011 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 w każdym sklepie możesz wytargować niezły rabat. Większość płytek zakupiliśmy w maxflizie, po rabatach wyszło nam taniej niż w internecie. Potwierdzam! Mam prawie wszystkie płytki z Maxfliza, w cenach tych ze sklepów internetowych [ale za to bez dodatkowych kosztów transportu ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 17.08.2011 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Czy ktoś jest zainteresowany niesezonowanym drewnem kominkowym, za to bardzo tanio? Selva - firma, która mi wycinała drzewo, dostała teraz duże zlecenie na wycinkę i szuka kogoś, kto chciałby drewno. Nie pytałam o szczegóły, bo nie mam warunków na branie drewna na razie, ale jakby ktoś chciał, to dzielę się namiarami:p. Sebastian, tel 603 783 780 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda.wu 17.08.2011 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 I mam do Was pierwsze pytanie - ile kosztuje kierownik budowy? I czy możecie kogoś polecić do podwrocławskiej inwestycji? Szukamy kogoś, kto poprowadzi nam inwestycję i nie wiemy, ile mu zaoferować. Dodam, że interesuje nas ktoś uczciwy, kto rzeczywiście doglądnie prac, a nie będzie tylko stawiał pieczątki i podpisywał papierki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 17.08.2011 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Ja płacę 2,5 tysiąca - prawdziwy kierbud, regularnie wizytuje budowę i wnosi uwagi. Ale on raczej z Twojej strony nie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 17.08.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Ja płacę 2,5 tysiąca - prawdziwy kierbud, regularnie wizytuje budowę i wnosi uwagi. Ale on raczej z Twojej strony nie działa. 2,5tys za co? za prowadzenie budowy od A do Z? ile wizyt na budowie? jakie koszta dojazdu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 17.08.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Jarett, płytki we Wrocławiu: po stokroć dzięki obleciałem dzisiaj karmelkową i armalux - taniej wcale nie jest (przynajmniej pośród 'fasonów' jakich szukamy) ale pojawiło się kilka nowych opcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 17.08.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 obleciałem dzisiaj karmelkową i armalux - taniej wcale nie jest (przynajmniej pośród 'fasonów' jakich szukamy) ale pojawiło się kilka nowych opcji to zależy czego szukasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts