Madeleine 17.08.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 2,5tys za co? za prowadzenie budowy od A do Z? ile wizyt na budowie? jakie koszta dojazdu? Tyle wizyt, ile trzeba. Wytargowałam zniżkę za budowę w jeden rok. Jak na razie pan Marek był u mnie jakieś... hmmm, 10 razy? nie mam pojęcia, on robi regularne objazdy swoich budów i nawet mnie nie informuje, że będzie, tylko wykonawcy potem mówią, że się pojawił. Koszt paliwa w cenie Do tego służy mi radą i poradą na każdy temat, niekoniecznie związany z budową po stokroć dzięki obleciałem dzisiaj karmelkową i armalux - taniej wcale nie jest (przynajmniej pośród 'fasonów' jakich szukamy) ale pojawiło się kilka nowych opcji no to chyba akurat zła wiadomość, z nowymi opcjami Z tych wszystkich najmniej polecam Vinsara, rozczarował mnie mocno. W dawnym Adako (ceramika design?) są raczej mało elastyczni, jeśli chodzi o ceny, za to w tym nowym salonie na Karmelkowej (chyba druga alejka? Nie dawne Opoczno, tylko coś jeszcze innego) dużo bardziej. I podobno Nasza Łazienka też jest skłonna do kompromisów - jak na razie jednak dostałam od nich ofertę, o której można dużo powiedzieć, ale z pewnością nie to, że jest szczególnie korzystna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 17.08.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 za to w tym nowym salonie na Karmelkowej (chyba druga alejka? Nie dawne Opoczno, tylko coś jeszcze innego) dużo bardziej. W alejce przed opocznem jest jeszcze taki mniejszy salon. Carmen chyba się nazywa, rzeczywiście było tam kilka ciekawych opcji. Ale chyba mimo wszystko najlepiej wypadł Womag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 17.08.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 bo ceramika design ma swój sklep internetowy www.ceramika24h.pl i tam niektóre produkty maja w bardzo atrakcyjnych cenach - pytanie tylko, kto czego szuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 17.08.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 no mimo wszystko, taką samą cenę widzę na stronie, co w sklepie, trzycyfrową. Płytek potrzebuję ponad 40m2. Na pytanie o rabat dowiedziałam się, że nie, bo musiałabym kupić u nich więcej. A nie tam marne 5 tysięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 17.08.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Gdzie we Wrocławiu (lub bliskiej okolicy) można pooglądać/kupić kafelki oprócz cermagów/maxów flizów i innych tego typu wynalazków gdzie dopłaca się za piękną powierzchnię wystawienniczą ? Co do kafelek i innych rzeczy [farby, lampy, pstryczki, drzwi, armatura, markizy itd.] to w Obi na Długiej jest wyprzedaż końcówek serii i są faktycznie rewelacyjne ceny - kupiłem płytki podłogowe w 1 gatunku całkiem ładne [pomarańczowe] po niecałe 10 zł/m2 - zostało jeszcze po kilkadziesiąt m2 w różnych kolorach [pomarańczowy, zielony, kremowy itd.]. Do tego wziąłem gonty też po niecałe 10 zł/m2. Generalnie polecam wstąpienie przy okazji bo jest sporo rzeczy faktycznie za połowę ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 18.08.2011 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Cześć grupo - pytanie nie budowlane (tzn pośrednio ). Po zbudownaniu domu trzeba dojeżdżać. Kupione zostało więc auto, które ubezpieczamy. Mam dobrą ofertę z Liberty, ale jeśli podam osobę, która mi poleciła Liberty to dostanę 50 zł zniżki, a polecający 50 zł premii w gotówce. Jeśli ktoś ma to proszę o wiadomość na PW. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 18.08.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Trabi, a sprawdzales w multibanku lub mbanku?Ja mam konto w multibanku, a w mbanku masz konto za darmo i przy okazji bardzo tanie OC.Zapomnialam dodac, ze oczywiscie wszystko przez Internet zalawiasz. Nie musisz nigdzie jezdzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wypas 18.08.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 :wave:gdzie zamawiacie piasek do murowania i zasypywania fundamentow? Jestem z okolic Dlugoleki. Dziekuje za informacjie Tomas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 18.08.2011 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Hejka Gdzie najlepiej udać się po blachodachówkę. Nie tylko chodzi o ceny i asortyment, ale i rozmowę o wadach i zaletach... Głównie niepokoi mnie jej lokalizacja tuż pod oknem w sypialni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 18.08.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Witam Nowych i Starych .. stażem oczywiście Biorę się za nowy temat - harmonogram prac wykończeniowych. Na dzień dzisiejszy mam wylewki od piątku, tynki c-w już dawno wyschły. Co do podłóg to wiem, że za miesiąc mam zacząć wygrzewać wylewkę, a po kolejnym miesiącu mogę kłaść kafle. Mniej więcej za miesiąc ruszy ocieplenie poddasza i zabudowa k-g. Kiedy mogę położyć panele (czy też czekać kolejny miesiąc po wygrzaniu jak przy kaflach)? Kiedy mogę zacząć malowanie? Czy mogę malować ściany już teraz czy dopiero po ociepleniu i płytach kg, aby zacząć od sufitów? Jeśli po płytach, to czy ewentualnie teraz nie położyć samej farby podkładowej (podobno na świeże tynki najlepiej zamiast gruntu dać farbę podkładową)? Jak robiliście u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trabi-wrc 18.08.2011 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Trabi, a sprawdzales w multibanku lub mbanku? Ja mam konto w multibanku, a w mbanku masz konto za darmo i przy okazji bardzo tanie OC. Zapomnialam dodac, ze oczywiscie wszystko przez Internet zalawiasz. Nie musisz nigdzie jezdzic. Jasne - w mBanku sprawdzilem na samym początku. Są najtańsi, ale jeśli zniżka na Liberty będzie to bdize jeszcze parę groszy taniej. Pozdrav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 18.08.2011 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Kiedy mogę zacząć malowanie? Czy mogę malować ściany już teraz czy dopiero po ociepleniu i płytach kg, aby zacząć od sufitów? Jeśli po płytach, to czy ewentualnie teraz nie położyć samej farby podkładowej (podobno na świeże tynki najlepiej zamiast gruntu dać farbę podkładową)? Jak robiliście u siebie? Ja malowałem praktycznie na samym końcu. Po malowaniu zostały jedynie panele, listwy przyścienne i meble. Malowanie przed k-g może spowodować, że pył ze szlifowania zostanie ci na malowanym i będzie potem dłużej się osadzał po całym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 18.08.2011 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 :wave:gdzie zamawiacie piasek do murowania i zasypywania fundamentow? Jestem z okolic Dlugoleki. Dziekuje za informacjie Tomas Niestety nie moja okolica. do murowania brałam z Sanbetu Zachowice, do zasypywania od gościa zza Kątów - 330 zł za 26 ton, ale do mnie miał rzut beretem - nie wiem, czy dalej dowozi. Jak chcesz - daj znać na priva, podeślę Ci nr telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 18.08.2011 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Kiedy mogę położyć panele (czy też czekać kolejny miesiąc po wygrzaniu jak przy kaflach)? Kiedy mogę zacząć malowanie? Czy mogę malować ściany już teraz czy dopiero po ociepleniu i płytach kg, aby zacząć od sufitów? Jeśli po płytach, to czy ewentualnie teraz nie położyć samej farby podkładowej (podobno na świeże tynki najlepiej zamiast gruntu dać farbę podkładową)? Jak robiliście u siebie? Ja mam trochę napięty grafik. Moje tynki c-w mają już miesiąc a wylewki ponad 2 tygodnie. Za tydzień wchodzi człowiek od zabudowy poddasza (mam nadzieję, że wylewka odda do tej pory większość wilgoci), za dwa tygodnie jeszcze montaż kominka. Po zabudowach od razu wchodzą kafle i malowanie (pierwsza warstwa - grunt pomieszany z farbą). Panele i drewniane podłogi chcę kłaść możliwie najpóźniej czyli pod koniec października (jeśli wilgotność wylewek już na to pozwoli). Ja natomiast też mam pytanie. Właśnie wystawiła mnie ekipa od elewacji. Po miesiącu umawiania się, przypomnieli sobie, że do Kiełczowa im za daleko. Możecie kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 18.08.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 do samej elewacji czy z ociepleniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 18.08.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 do samej elewacji czy z ociepleniem? kompletna elewacja z ociepleniem jeszcze jakby mi folie kubełkową na fundament założyli to by było super a jakby potrafili robić elewacje drewniane to byłbym w niebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.08.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 jarett,jak Ci wchodzi gostek od zabudowy poddasza to powiedz aby najpierw porobil wszelkie możliwe prace przygotowawcze - stelaże, wieszaki itp - abys wełne wkładał i od razu mógł zakrywać folią. Wtedy jak Ci nawet nie odparują wylewki - 90% wody już w nich nie będzie - to minimalizujesz możliwość wchłonięcia wody przez wełnę.a jaka wełnę i folię będziesz kładł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 18.08.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Jeszcze nie wiem jaką wełnę i folię - na chwilę obecną mam kilka wycen z hurtowni i każda z inną wełną (Knauf, Ursa, Isover, Rockwool, i jakiś Schwenk ). Cenowo/jakościowo najkorzystniej wychodzi Ursa. No i jest to jakaś marka. A folię? zwykłą jakąś folię paroizolacyjną z atestem. Zupełnie się nad tym nie zastanawiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 18.08.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Jarett, puszczę Ci na priv kontakt do moich ociepleniowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.08.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 nie chcesz folii z ekranem aluminiowym?a która URSA wychodzi najkorzystniej? i jaka Lambda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts