miloszk 27.08.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Zrobiłem takie zbrojenie pod komin: http://img855.imageshack.us/img855/4602/kominu.jpg Mam jeszcze jedno takie, tylko większe i więcej zagięć. Czy muszę/powinienem robić oprócz tego siatkę na spód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 27.08.2011 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 gruntowy wymiennik powietrza czyli GWP - masz to u siebie Suspenser zrobione jak dobrze pamietam Ja mam GWC czyli Gruntowy Wymiennik Ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 27.08.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 u mnie bedzie bez wentylatora na zasadzie grawitacyjnej Hmm nie chcesz, żeby ci działał latem [chłodził] ? A w ogóle to do czego on będzie służył skoro nie masz reku ani wentylatora [wentylacja mechaniczna] ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 27.08.2011 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 kolega ma tak zrobione i latem ma bezpłatną klimę w salonie - i ja też tak sobie przygotowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 27.08.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 a robił może ktoś z was świetliki tunelowe w domu? wiecie takie jakie velux ma w swojej ofercie. http://www.velux.pl/klienci/produkty/swietliki_tunelowe/ Nie znam nikogo kto takie ma, bo to dosyć droga zabawka [sam się nad takim zastanawiałem kilka lat temu], sąsiad na klatce schodowej zamontował normalne okno dachowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 27.08.2011 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 kolega ma tak zrobione i latem ma bezpłatną klimę w salonie - i ja też tak sobie przygotowałem. Zimne powietrze grawitacyjnie leci z GWC do góry ??? Opisz szczegóły jak on ma to zrobione ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 27.08.2011 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 jak byłem u Ciebie w zeszłym roku to rozmawialismy o tym. nie chce mi sie pisac elaboratu jak i co - u kolegi się sprawdza to i u mnie tez bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 28.08.2011 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Wraca temat moich pękających tynków cem-wap. Rys przybyło, dzisiaj z nosem przy ścianie obejrzałem wszystkie pomieszczenia i jest kilkanaście takich miejsc gdzie rysy te tworzą pajęczynę, ułożyły się równomiernie w kawdraty/romby. Gdy zmoczy się ścianę to widać ich jeszcze więcej chociaż pęknięcia w tych miejscach są (na razie?) niewidoczne. Niektóre rysy mają grubość włosa, niektóre są na pewno szersze niż 1mm. Chciałem już brać się za gruntowanie ścian, ale będę jednak reklamował te tynki. W tym celu potrzeba mi jak najwięcej informacji coby mi wykonawca nie naściemniał. Co może być przyczyną takiego zjawiska? Jak to powinno zostać naprawione? Czy mimo naprawy to nie wróci? Co mogę z tym zrobić jeśli wykonawca odmówi naprawy (tzn jak to zminimalizować we własnym zakresie?). Słowem - wszystko co warto wiedzieć na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 28.08.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 jakie masz tynki? maszynowe czy kręcone w betoniarce? jęli maszynowe to wezwij doradce czy przedstawiciela tej firmy i niech oceni przyczynę.masz umowe z wykonawcą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 28.08.2011 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 maszynowez tym jednym wykonawcą jak na złość akurat nie mam umowyz przedstawicielem dobry pomysł! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 28.08.2011 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 kolega ma tak zrobione i latem ma bezpłatną klimę w salonie - i ja też tak sobie przygotowałem. Mnie właśnie kolega namawia na GWC żwirowy - obmyślił wszystko teoretycznie i mówi że będzie działać. Drugi kolega ma GWC rurowy i mówi, że wentylator musiał chodzić i zapłacił ileś tam set złotych za prąd. wojgoc jesteś drugą osobą, a pośrednio trzecią, która ma GWC bez wentylatora i wydaje się to działać. I ja tak zrobię, tym bardziej, że mam super grunt pod takie rzeczy. Dawałeś przepusty pod ławą czy w bloczkach fundamentowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 28.08.2011 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Nie zaskoczyłem, ale chyba w porę wymoderowałeś ten kawałek Jedyne co wymoderowałem podczas swojej "kariery", to był nic niewnoszący post w wątku o ekipach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 28.08.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Nie zaskoczyłem, ale chyba w porę wymoderowałeś ten kawałek Jedyne co wymoderowałem podczas swojej "kariery", to był nic niewnoszący post w wątku o ekipach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba na budowie 28.08.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Witam wszystkich Wroclawian,Wpadam z wizyta wirtualna, a za kilka dni wpadne do Wrozlawia realnie. Stad moje pytanie do Was. Chcialabym przy okazji poogladac sobie sklepy z materialami do wykonczenia wnetrz. Chodzi mi przede wszytskim o kafelki, tapety, kuchnie. Poradzcie mi, gdzie to wszytski najlepiej obejrzec. Chodzi mi o miejsca o modnie dzis nazywane jako showroomy. U nas w Cieszynie kupic mozna bardzo wiele, ale powierzchnia wystawowa jest bardzo skromna a ja bym chciala sobie obejrzec na zywo kafle, lazienki i itp. Czy mozecie cos doradzic? Z gory dzieki i milej niedzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 28.08.2011 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Jedyne co wymoderowałem podczas swojej "kariery", to był nic niewnoszący post w wątku o ekipach. Zgadza się - sorry coś mi się pochrzaniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 28.08.2011 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 jak byłem u Ciebie w zeszłym roku to rozmawialismy o tym. nie chce mi sie pisac elaboratu jak i co - u kolegi się sprawdza to i u mnie tez bedzie. Zeszły rok to dla mnie prehistoria - tyle się zdarzyło od tego czasu ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 28.08.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Ogrodnik posiał nam fasolę na małym kawałeczku ziemi, na którym będziemy mieli warzywniak. Gleba kat. IIIb+ podlewanie sprawiło, że fasola będzie nam się śnić po nocach Zebraliśmy dziś cały worek. W dodatku idealna - nie dość, że ekologiczna, to jeszcze prosta i zdrowa. Nie wiem tylko czemu małża narzeka. Gdyby uprawa się nie udała, to można by było narzekać - nawyrywaliśmy się chwastów, trzeba było agrowłókninę zanabyć i rozłożyć, wodę się zużyło i kiszka. A co za problem w tym, że pół godziny spędziliśmy na zrywaniu? Chętni też się znaleźli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 28.08.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 kolega ma tak zrobione i latem ma bezpłatną klimę w salonie - i ja też tak sobie przygotowałem. no tak ale przy grawitacyjnym to ci latem ochłodzi jedynie jak wiaterek się pojawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubeczek 28.08.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Ja z innej beczki - jestem na etapie kończenia SSO, więc zabieram sie za kolejne etapy.I tutaj poszukuję: 1. Okna - jakieś dobrej jakości, 6-cio komorowe, ale nei Mikołajczyk (cena) - z ekipą godną polecenia2. Elektryk - z otwartą głową, bo chcę trochę własnej automatyki dodać, 3. Hydaulik - aby był sprawny i by potem nie ciekło. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie, adresy, namiary - najlepiej na priv'a. Wiem, że jest wątek o wykonawcach, ale tam jeszcze nic ciekawego nie znalazłem Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 28.08.2011 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Mnie właśnie kolega namawia na GWC żwirowy - obmyślił wszystko teoretycznie i mówi że będzie działać. Drugi kolega ma GWC rurowy i mówi, że wentylator musiał chodzić i zapłacił ileś tam set złotych za prąd. wojgoc jesteś drugą osobą, a pośrednio trzecią, która ma GWC bez wentylatora i wydaje się to działać. I ja tak zrobię, tym bardziej, że mam super grunt pod takie rzeczy. Dawałeś przepusty pod ławą czy w bloczkach fundamentowych? tak, dawałem przepust w ścianie fundamentowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts