Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

a robił może ktoś z was świetliki tunelowe w domu? wiecie takie jakie velux ma w swojej ofercie.

http://www.velux.pl/klienci/produkty/swietliki_tunelowe/

Nie znam nikogo kto takie ma, bo to dosyć droga zabawka [sam się nad takim zastanawiałem kilka lat temu], sąsiad na klatce schodowej zamontował normalne okno dachowe.

Wraca temat moich pękających tynków cem-wap. Rys przybyło, dzisiaj z nosem przy ścianie obejrzałem wszystkie pomieszczenia i jest kilkanaście takich miejsc gdzie rysy te tworzą pajęczynę, ułożyły się równomiernie w kawdraty/romby. Gdy zmoczy się ścianę to widać ich jeszcze więcej chociaż pęknięcia w tych miejscach są (na razie?) niewidoczne. Niektóre rysy mają grubość włosa, niektóre są na pewno szersze niż 1mm. Chciałem już brać się za gruntowanie ścian, ale będę jednak reklamował te tynki.

W tym celu potrzeba mi jak najwięcej informacji coby mi wykonawca nie naściemniał. Co może być przyczyną takiego zjawiska? Jak to powinno zostać naprawione? Czy mimo naprawy to nie wróci? Co mogę z tym zrobić jeśli wykonawca odmówi naprawy (tzn jak to zminimalizować we własnym zakresie?). Słowem - wszystko co warto wiedzieć na ten temat.

kolega ma tak zrobione i latem ma bezpłatną klimę w salonie - i ja też tak sobie przygotowałem.

Mnie właśnie kolega namawia na GWC żwirowy - obmyślił wszystko teoretycznie i mówi że będzie działać.

Drugi kolega ma GWC rurowy i mówi, że wentylator musiał chodzić i zapłacił ileś tam set złotych za prąd.

wojgoc jesteś drugą osobą, a pośrednio trzecią, która ma GWC bez wentylatora i wydaje się to działać. I ja tak zrobię, tym bardziej, że mam super grunt pod takie rzeczy. Dawałeś przepusty pod ławą czy w bloczkach fundamentowych? :)

Witam wszystkich Wroclawian,

Wpadam z wizyta wirtualna, a za kilka dni wpadne do Wrozlawia realnie. Stad moje pytanie do Was. Chcialabym przy okazji poogladac sobie sklepy z materialami do wykonczenia wnetrz. Chodzi mi przede wszytskim o kafelki, tapety, kuchnie. Poradzcie mi, gdzie to wszytski najlepiej obejrzec. Chodzi mi o miejsca o modnie dzis nazywane jako showroomy. U nas w Cieszynie kupic mozna bardzo wiele, ale powierzchnia wystawowa jest bardzo skromna a ja bym chciala sobie obejrzec na zywo kafle, lazienki i itp. Czy mozecie cos doradzic? Z gory dzieki i milej niedzieli.

Ogrodnik posiał nam fasolę na małym kawałeczku ziemi, na którym będziemy mieli warzywniak. Gleba kat. IIIb+ podlewanie sprawiło, że fasola będzie nam się śnić po nocach ;) Zebraliśmy dziś cały worek. W dodatku idealna - nie dość, że ekologiczna, to jeszcze prosta i zdrowa. Nie wiem tylko czemu małża narzeka. Gdyby uprawa się nie udała, to można by było narzekać - nawyrywaliśmy się chwastów, trzeba było agrowłókninę zanabyć i rozłożyć, wodę się zużyło i kiszka. A co za problem w tym, że pół godziny spędziliśmy na zrywaniu? Chętni też się znaleźli.

Ja z innej beczki - jestem na etapie kończenia SSO, więc zabieram sie za kolejne etapy.

I tutaj poszukuję:

1. Okna - jakieś dobrej jakości, 6-cio komorowe, ale nei Mikołajczyk (cena) - z ekipą godną polecenia

2. Elektryk - z otwartą głową, bo chcę trochę własnej automatyki dodać,

3. Hydaulik - aby był sprawny i by potem nie ciekło.

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie, adresy, namiary - najlepiej na priv'a.

Wiem, że jest wątek o wykonawcach, ale tam jeszcze nic ciekawego nie znalazłem

Z góry dzięki za pomoc.

Mnie właśnie kolega namawia na GWC żwirowy - obmyślił wszystko teoretycznie i mówi że będzie działać.

Drugi kolega ma GWC rurowy i mówi, że wentylator musiał chodzić i zapłacił ileś tam set złotych za prąd.

wojgoc jesteś drugą osobą, a pośrednio trzecią, która ma GWC bez wentylatora i wydaje się to działać. I ja tak zrobię, tym bardziej, że mam super grunt pod takie rzeczy. Dawałeś przepusty pod ławą czy w bloczkach fundamentowych? :)

tak, dawałem przepust w ścianie fundamentowej