Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

kafle 60x60

początkowo miały być białe błyszczące ale chyba by sprawiały wrażenie za zimnych

coraz bardziej jestem za jakąś fototapetą lub nadrukiem na płycie na tę ścianę w kuchni tylko nie wiem jaki motyw??

wczoraj myśleliśmy o kawie lub bambusach a dzisiaj to już sama nie wiem

a chciałabym jakos przełamać tą biel

może jakiś motyw kwiatowy??

maży mi się też coś we fiolecie w domu tylko jeszcze nie wiem co i gdzie

Grupo,

zbliża się nieuchronnie okres, kiedy trzeba będzie ruszyć kocioł = zaopatrzyć się w paliwo.

Mam dostawcę pelletu z drewna liściastego w Świdnicy - sprawdzony, bardzo dobrej jakości. Pakowany po 15 kg.

Cena 730 PLN/t.

Transport musielibyśmy sobie wspólnie zorganizować, żeby było taniej.

Jeśli jest ktoś chętny to proszę o wiadomość na PW.

Pozdrav

Co tak cicho? Nikt nie pali peletem? Czy macie inne (tańsze i lepsze) źródła tego paliwa?

Pozdrav

jak by były szare, zamiast beżowych, to by lepiej zagrały. i wtedy salon - szare podłogi, fioletowa sofa :) i dla nawiązania - w kuchni fototapeta na zamówienie z jakimiś fioletowymi motywami :) do fioletu w salonie możesz dodać amarantowe poduchy, etc. żeby nie było smutno. okna masz białe?

białe niestety :(

dzięki za podpowiedź przedyskutuję ze ślubnym :)

marzy mi się też coś we fiolecie w domu tylko jeszcze nie wiem co i gdzie

Jeden pokój mieliśmy zaprojektowany w kolor jeszcze nie fioletowy, ale taki jakiś... malinowy? (jako mężczyzna rozróżniam 16 kolorów, więc nie jestem pewien. Aha - żeby nie było, że teraz takie są kiecki - projekt sprzed lat 4). Włochaty dywan jednak odpada i znalezienie tapety w tej barwie było problematyczne. Spodobały nam się "osty", które mają wstawkę z podobnego koloru, a tło miały szarości i uciekliśmy w tę stronę. Możesz więc zerżnąć pomysł z projektu jak Ci się podoba :)

http://frankai.smugmug.com/Architecture/Projekt-domu/2Sypialnia-wer1-1/454182051_tbJcR-S.jpg

Zgadzam się z tym co Tatarak pisze o szarości - jasnoszary pasuje do beżu i przejście z jadalni (jasny dąb), do kuchni z szarością ocieploną bordowymi szufladami i tapetą zawierającą wzory szary i bordowy, uznaliśmy za całkiem spójne. Obejrzyj sobie w salonie Nową Galę SL-01 - my mamy chiński poler zbliżony do niej. Pasuje i do beżu w i do szarości, a jeszcze się nie zlewa. Pamiętaj, że blat i cokół też musisz dobrać. Dodatkowym utrudnieniem u nas było wejście z blatem pod okno, które jest w kolorze mahoń.

białe niestety :(

stety! ostatnio jestem zakochana w białych :) u mnie mąż się boi, że będą żółknąć i pewnie pójdziemy w szarości. a ja myślę, że białe (oprócz tego, że się chyba najgorzej myją) są uniwersalne, jeśli chodzi o urządzanie wnętrz - nie narzucają żadnego stylu, pasują do każdego koloru ścian itd.

zastanawiam się właśnie nad kuchnią

meble będą białe błyszczące, blat czarny marmurkowy, sprzęty czarne

a problem mam z doborem czegoś na ścianę kafli nie chcę chyba że takie duuuże 120 cm na 60 białe z brokatem lub jakaś fototapeta tylko nie wiem jaki motyw??roślinny czy też coś z geometrii??

dodam tylko że na podłodze będą kafle w beżu lub kremie kuchnia połączona z salonem, salon w kolorystyce beżu i brązu

chcielibyśmy żeby wnętrze było pomimo tej baiłej kuchni ciepłe

proszę doradźcie coś

Może coś takiego tylko na jaśniejszym tle np. kawa z mlekiem

http://img684.imageshack.us/img684/4518/114751dsc03821.jpg

Ja mam białe meble, czarne kafle i blat a między szafkami czerwone szkło. Robi mi je szklarz a Oleśnicy.

Mam kilka namiarów z Wrocławia jeśli chcesz.

Czy 240 zł za dwa lustra o wymiarach 180X60 to dobra cena??

cegiełka ładne to cos na ścianie - to ftotapeta plus szkło? i z czego masz blat

http://ftkuchnia.fotodruk24.nazwa.pl/

http://gallerylux01.fotodruk24.nazwa.pl/kuchnia/

http://allegro.pl/fototapeta-fototapety-kuchnia-kuchenne-kawa-owoce-i1795238257.html

może tu coś znajdziesz na kuchennych jest dużo fajnych.

Na fotce jest fototapeta plus szkło hartowane.