wojgoc 08.09.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 to osłonisz folią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 08.09.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 No że będzie się kurzyć, ciapać albo coś Na tynki zawsze będzie się kurzyć więc tym się nie martw - zawsze możesz wziąć wąż z wodą pod ciśnieniem i umyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 08.09.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 a propos tynków... to jest chyba najbardziej zakręcony temat w czasie całej budowy i po raz pierwszy totalnie nie potrafię podjąć decyzji co wybrać Jakie wybraliście rodzaje i marki tynków i dlaczego? Albo inaczej - co najlepiej wybrać na styro, jasna elewacja (prawie biała), możliwie najdrobniejsza faktura, przed domem droga pylista, za domem (póki co) pola. 'najlepiej' znaczy - optymalnie - wcale nie musi być najtaniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 08.09.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Spotkań z przyrodą c.d. Po namolnych gołębiach, dzisiaj miałem wizytę... szczura. Chyba szczura, bo go nie widziałem. Stoję sobie w garażu, a za mną coś słychać. Patrzę skąd dochodzą dźwięki, a to z kratki ściekowej. Ponieważ nie mógł wypchnąć grzyba, bo blokowała go kratka, to zaczął obgryzać brzegi rury. Nie reagował nie tylko na moje ruchy, ale nawet na petardy!!! No - może raczej petardki. Większość huku i tak go omijała z uwagi na zagłębienie i grzybek, ale tak czy owak - nie był tchórzliwy. No i teraz pytanie - jak zabezpieczyć się przed ponowną wizytą? Czy są jakieś środki, które po wpuszczeniu w rurę, zniechęcą go? A może są jakieś nakładki pułapki - szczur próbuje wyjść i PACH! Qrcze niezły numer - ja szczura w kratce zaatakowałbym "kretem" A propos kreta to miałem na działce wizytę jednego - chyba nie mógł się zdecydować którą dziurą wyjść bo zrobił z osiem, na szczęście potem zauważyła to ochrona (pies i kot) i zaczęły polowanie, więc kret przeniósł się z działaniami za płot, gdzie ma duże pole do popisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 08.09.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 a propos tynków... to jest chyba najbardziej zakręcony temat w czasie całej budowy i po raz pierwszy totalnie nie potrafię podjąć decyzji co wybrać Jakie wybraliście rodzaje i marki tynków i dlaczego? Albo inaczej - co najlepiej wybrać na styro, jasna elewacja (prawie biała), możliwie najdrobniejsza faktura, przed domem droga pylista, za domem (póki co) pola. 'najlepiej' znaczy - optymalnie - wcale nie musi być najtaniej. Wybierz silikonowy bo łatwo zmywa się z niego łatwo brud. Ja kupowałem w Mega1000 bardzo chropowaty [na zamówienie], wtedy robili dowolny we własnej mieszalni w Oławie [faktura, ziarno, kolor]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 08.09.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 mega1000... o nich jeszcze nie słyszałem - to już nasty producent tynków Oni są producentem? A nie jest tak, że silikon własnie się elektryzuje i przyciąga syf (pytam bo już o wszystkich rodzajach tynków czytałem, że się elektryzują). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 08.09.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 mega 1000 to hurtownia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 08.09.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Qrcze niezły numer - ja szczura w kratce zaatakowałbym "kretem" A propos kreta to miałem na działce wizytę jednego No więc atak nie był trywialny, bo pod kratką był grzybek, a dopiero pod grzybkiem szczur. Jak manewrowałem z wyjęciem kratki, to szczur się nie przejął i śrutował dalej brzegi rury. Stwierdziłem, że po podniesieniu kratki i grzybka, może mi wyskoczyć i będę się z nim ganiał. Gdybym miał kogoś do pomocy, to on by mi otwierał, a ja czekał z łopatą, ale że byłem sam, to zrezygnowałem. Wpuściłem już do rury (jest w niej sucho) "karmę" dla szczurów, ale zastanawiam się teraz czy dobrze zrobiłem. Wszak ona przewidziana jest do wybicia stada, a nie zwiadowcy. Na ten moment powinna więc działać szybko a nie podstępnie. Może dać efekt odwrotny od zamierzonego - ściągnie mi resztę i albo zaczną dalej próbować - co gorsza na zmianę - albo padnie kilka sztuk w rurze i mi się zatka na amen. A co do kretów to był cały wątek, w którym też się udzielałem, bo u teściów mieliśmy takie ślepego górnika. Naszemu wystarczyło "wietrzyć" korytarze i nie musiałem testować kolejnych trzydziestu sposobów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 08.09.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Tiaa - śmiej się. Chłop z wydmuszkami to nic śmiesznego. Pewnie jakby się rzucił na jajka twojego małża, to byś broniła jak lwica. Ba - może byś go nawet własnymi zębami rozszarpała. Znaczy się nie męża, tylko szczura. tu sie z Tobą zgodzę wlaczyłabym jak lwica dzięki Spiera za podpowiedź nie pomyślałam o tym wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cegiełka83 08.09.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 już jest jutro:) Sory, że dopiero dzisiaj ale zamieszanie mam. Zakład Szklarski czynny 9-17 sob. 9-14 ul Lwowska 26/1 Oleśnica tel: 398-14-13 kom. 507-048-131 begin_of_the_skype_highlighting**************507-048-131******end_of_the_skype_highlighting Co do gruntowania to odradzam samym gruntem, bo jak się zrobią zacieki to masakra żeby to pomalować. Ja do zwykłej białej farby dolewam gruntu. Przed gruntowaniem (tynk cementowo-wapienny) przeleciałam ścianę siatką (papierem ściernym). W kuchni tego nie zrobiłam i miałam tynk w "misce" z farbą. Różnica niesamowita w miejscach nie przetartych papierem (siatką). Teraz ja wystąpię z problemem. Prostka połączeniowa do wc, jest za krótka o jakieś 2 cm i nie da się podłączyć misy wc do stelaża. Nie wiem kto dał ciała bo hydraulik zwala na kafelkarzy a oni na niego. Objeździłąm parę sklepów i nie mają. Podobno na karmelkowej jest jakiś sklep dobrze wyposażony no ale Karmelkowa długa i szukaj igły w stogu siana. Może ktoś wie gdzie takowy sklep się znajduje? Albo ma pomysł jak to inaczej rozwiązać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 08.09.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 a gościu tez montuje lustra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cegiełka83 08.09.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Frankai tekst dnia o ile nie tygodnia ja nadal biję się z myślami odnośnie mojej kuchni wczoraj była na wizualizacji i gościu chyba był jakis nie kumaty nie dosyć że pozbawił mnie mojej wizji to na dodatek sam nic od siebie nie dał więc poszukuję nadal insporacji jestem nawet skłonna do zmiany koloru na jasny lub średni wenge albo czekoladową limbę Mam kilka namiarów na meble kuchenne, dwóch nawet zrobiło mi wizualizację za darmo. Ja na swoją kuchnie czekam w sumie miesiąc, a więc za dwa tygodnie do obejrzenia. a gościu tez montuje lustra? Nie wiem zadzwoń zapytaj. Mi montowali moi cudowni kafelkarze. Zresztą wszystko montowali, przyjadą nawet zamontować kinkiety jak już kupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 08.09.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Cegiełka gdzie się budujesz??z tego co pamiętam to meble robi Ci Cholewa z Twardogóry??prosze wyślij mi namiary na priva znalazłam parę ciekawych kuchni w wątku wnętrza jutro pokażę mężowi może coś razem ustalimy współczuję problemu z rurą karmelkowa długa życzę szybkich i owocnych poszukiwań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 08.09.2011 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 tynki, podjazdy i ścieżki wytyczone, pozostałe prace ziemne zgadzam się z kolejnością,koniecznie najpierw tynk a potem kostka i ziemia,moi jak kładli tynk a miałam już położoną kostkę mieli porozkładaną folię,no i co z tego łazili po tej folii zafajdanej tynkiem buciorami a potem po kostce tymi buciorami,mało tego robili sobie w ziemi dołki i zakopywali te zafajdane folie aby nie było za dużo sprzątania,dodam że ekipa była polecana i nie z najniższej półki,krew mnie zalewała bo chodziłam za nimi i sprzątałam po nich póki tynk był jeszcze mokry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cegiełka83 08.09.2011 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Cegiełka gdzie się budujesz?? z tego co pamiętam to meble robi Ci Cholewa z Twardogóry?? prosze wyślij mi namiary na priva znalazłam parę ciekawych kuchni w wątku wnętrza jutro pokażę mężowi może coś razem ustalimy współczuję problemu z rurą karmelkowa długa życzę szybkich i owocnych poszukiwań Okolice Długołęki. tak Cholewa, jeszcze nie polecę bo sama jestem ciekawa jak zrobi. http://www.cholewameble.pl/ . Mam kilka sprawdzonych firm poleconych przez znajomych no ale trochę drożsi . Namiary wyślę jutro bo moja pociecha usnęła u dziadków i musiałam zostać a maile i tel. mam na swoim kompie. A poszukujesz inspiracji w sensie koloru czy ustawienia gdzie co ma być? może desperat albo głuchy szczur Ci się trafił. Ja bym się obawiała skorzystać teraz z toalety..... wystarczy założyć prostkę z klapką przeciw gryzoniom. troszkę kosztuje no ale klejnoty trzeba chronić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 09.09.2011 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Frankai - one najpierw tego zwiadowcę poobserwują, zanim przyjdą cały stadem (bo niby co, opowie im, że to co u Ciebie zjadł było niesmaczne, albo że ma zawroty głowy?) - komunikacja niewerbalna jednak trochę trwa inna rzecz, czy zwiadowca będzie na tyle naiwny, żeby się wziąć za truciznę - jak młody i niedoświadczony, to pewnie tak, ale w innym przypadku? może być stary wyga - skoro się nie bał Twoich hałasów, to albo stary i głuchy, albo wyga i wiedział, że mu nic nie grozi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 09.09.2011 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 mega1000... o nich jeszcze nie słyszałem - to już nasty producent tynków Oni są producentem? A nie jest tak, że silikon własnie się elektryzuje i przyciąga syf (pytam bo już o wszystkich rodzajach tynków czytałem, że się elektryzują). Stosunkowo drogi, ale nie najwyższa półka, za to bdb jakość, to Caparol. Ma podobno bdb obsługę gwarancyjną - w razie czego (w przeciwieństwie do baumita). Niby jest samoczyszczący - silikonowy (przez pierwszych kilka lat). Ja wzięłam silikonowy, bo mam jasną elewację i nie widzę zmywania akrylu. Silikatowy się bardzo ciężko kładzie, tzn. mogą się pojawiać wykwity, które nie są podstawą reklamacji. Nie wiem, czy nie dałam się nabrać marketingowi, pewnie trochę tak. Przy ciemniejszym kolorze poszłabym w akryl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 09.09.2011 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 dla ceniących spokój mozna zastosować ten system elewacyjny - http://www.extremalnefasady.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 09.09.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Wojgoc, cenisz spokój? Słuchajcie, gdzie są duże ekspozycje kostki na podjazd? celuję raczej w betonową. Byłam w Cesarzowicach, ale mi mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 09.09.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 a masz wątpliwość w to, że cenię spokój?kostke masz jeszcze na Karmelkowej i jadąc od Auchan obwodnicą na 1rondzie w prawo i do końca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts