Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

ależ skąd, ale wydawało mi się, że elewację robią Ci panowie z Namysłowa ;)

dokladnie - ja robię tradycyjny tynk zewnetrzny, który sobie potem pomaluje jak bedę chciał.

Samir byl zaskoczony, ze ktoś jeszcze chce robić takim sposobem, ale jak stwierdził - najlepsza i najtansza metoda z punktu widzenia Inwestora.

On tego nie proponuje klientom, bo zza maly zysk ma takim rozwiązaniu.

dokladnie - ja robię tradycyjny tynk zewnetrzny, który sobie potem pomaluje jak bedę chciał.

Samir byl zaskoczony, ze ktoś jeszcze chce robić takim sposobem, ale jak stwierdził - najlepsza i najtansza metoda z punktu widzenia Inwestora.

A czy takie rozwiązanie wchodzi w grę tylko przy ścianie 3W czy na styropian też taki tynk można kłaść?

Możesz napisać coś więcej oraz o plusach tego rozwiązania, dlaczego się na nie zdecydowałeś?

Sory, że dopiero dzisiaj ale zamieszanie mam.

Zakład Szklarski czynny 9-17 sob. 9-14

ul Lwowska 26/1 Oleśnica

tel: 398-14-13 kom. 507-048-131

Teraz ja wystąpię z problemem. Prostka połączeniowa do wc, jest za krótka o jakieś 2 cm i nie da się podłączyć misy wc do stelaża. Nie wiem kto dał ciała bo hydraulik zwala na kafelkarzy a oni na niego. Objeździłąm parę sklepów i nie mają. Podobno na karmelkowej jest jakiś sklep dobrze wyposażony no ale Karmelkowa długa i szukaj igły w stogu siana. Może ktoś wie gdzie takowy sklep się znajduje? Albo ma pomysł jak to inaczej rozwiązać.

dzięki za namiary

a w formie podziękowania adres mailowy do firmy z Karmelkowej której szukasz (chyba) [email protected]:)

namiarami na kuchnię też jestem zainteresowana bardzo!

Mam postawioną więźbę, ale bez deski czołowej i teraz pytanie czy tak może być i nie muszę jej mieć (w projekcie jej nie ma) i rynny przyczepi się do krokwi a potem zrobię podbitkę, czy z jakiegoś względu lepiej mieć tą deskę czołową?

a co ma być "od frontu" między krokwiami? bo podbitka idzie od spodu.

plus sprawdź, jaki rozstaw haków do rynien zaleca ich producent. jeśli krokwie masz co 90 cm, a haki mają być co 60, to bez deski się nie da.

a co ma być "od frontu" między krokwiami? bo podbitka idzie od spodu.

plus sprawdź, jaki rozstaw haków do rynien zaleca ich producent. jeśli krokwie masz co 90 cm, a haki mają być co 60, to bez deski się nie da.

No mnie się wydaje, że właśnie powinna być deska czołowa, przynajmniej tak wygląda http://www.archdom.pl/hiacynt.htm, czy można ją dodać później?

Rozstaw haków ma być 50-70, a krokwie są co 90, więc kiszka...

już nie pamiętam jak to się nazywa, ale na sam koniec daje się taką trapezową łatę i do niej nabija rynhaki - jeśli masz nakrokwiowe, mogą być jeszcze doczołowe, wtedy bez deski się nie obędzie. O desce czołowej możesz sobie poczytac w moim dzienniku z okoli grudzień 2010-styczeń 2011. To dopiero była jazda...Nie mialam jej w projekcie, kazali mi przybić, zrobili źle, potem okazało się, że nie może jej być, kazałam ściągnąć, zrobili, zamocowali, przy ociepleniu powiedzieli znowu, że powinna być. Finalnie - nie mam. U mnie był o tyle problem, że mam dach bez wystającego okapu.

A czy takie rozwiązanie wchodzi w grę tylko przy ścianie 3W czy na styropian też taki tynk można kłaść?

Możesz napisać coś więcej oraz o plusach tego rozwiązania, dlaczego się na nie zdecydowałeś?

ja mam ścianę 3W i to rozwiązanie jest optymalne - zwlaszcza, jak się ma dobrą ekipę do tynkowania.

poza tym w niektórych aspektach jestem tradycjonalistą i mam wewnetrzne przekonanie, że ściana z ceramiki tradycyjnej, nie przykryta styro i gipsem "oddycha":yes:

już nie pamiętam jak to się nazywa, ale na sam koniec daje się taką trapezową łatę i do niej nabija rynhaki - jeśli masz nakrokwiowe, mogą być jeszcze doczołowe, wtedy bez deski się nie obędzie. O desce czołowej możesz sobie poczytac w moim dzienniku z okoli grudzień 2010-styczeń 2011. To dopiero była jazda...Nie mialam jej w projekcie, kazali mi przybić, zrobili źle, potem okazało się, że nie może jej być, kazałam ściągnąć, zrobili, zamocowali, przy ociepleniu powiedzieli znowu, że powinna być. Finalnie - nie mam. U mnie był o tyle problem, że mam dach bez wystającego okapu.

A masz może jakieś fotki albo rysunki tego rozwiązania, bo jakoś ciężko mi to sobie wyobrazić :(

A już w ogóle było by super zobaczyć to u ciebie na żywo ;)

Okolice Długołęki.

tak Cholewa, jeszcze nie polecę bo sama jestem ciekawa jak zrobi. http://www.cholewameble.pl/ . Mam kilka sprawdzonych firm poleconych przez znajomych no ale trochę drożsi .

Namiary wyślę jutro bo moja pociecha usnęła u dziadków i musiałam zostać a maile i tel. mam na swoim kompie.

A poszukujesz inspiracji w sensie koloru czy ustawienia gdzie co ma być?

.

poszukuję inspiracji w sensie łączenia kolorów bo rozmieszczenie już mam wymyślone

podesli namiary na priv

dzięki

Dzięki, Wojgoc, byłam trafiłam :) Niestety nie doczytałam Tatarak Twojego pytania o płyty :(

W każdym razie mają Libeta, Semmelrocka i jeszcze jednego mniejszego producenta. Spora ekspozycja, ta na Karmelkowej się chowa.

Jakby ktoś się w tym celu wybierał, to niedaleko ma jeszcze Cesarzowice, warto podjechać.

Do układania nikogo polecanego nie mam, wezmę chyba kogoś z ulicy, bo nie bardzo mogę czekać.

Ja też 3-W i tynk będzie malowany. Wybrałem z tego powodu, że łatwiejszy w utrzymaniu czystości (farby które "same" się czyszczą) i... umożliwia zmianę koloru, a u nas wiele rzeczy żona po czasie chce zmieniać ;)