XX 09.09.2011 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 a to trochę dziwne ze ma najmniejszy zysk....tnie na tynku, farbie i dolicza za malowanie....hmmm nie rozumiem trochę?ja też mam mineralny +farba caparola.cenowo wychodzi tak samo jak barwiony w masie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 09.09.2011 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 XX - Samir to sprzedawca materiałów, stąd najmniejszy zysk na tradycyjnych tynkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 09.09.2011 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Przed gruntowaniem (tynk cementowo-wapienny) przeleciałam ścianę siatką (papierem ściernym). W kuchni tego nie zrobiłam i miałam tynk w "misce" z farbą. Różnica niesamowita w miejscach nie przetartych papierem (siatką). 'Przeleciałam' - delikatnie powiedziane. Mi zajęło to 2,5 dnia, a dzięki zakwasom odkryłem w swoich rękach mięśnie, o których istnieniu nie miałem pojęcia. A sufity to w ogóle była masakra. Tak więc za gruntowanie nawet się jeszcze nie wziąłem. W ogóle miałem tego nie robić tylko omieść ściany miotłą, ale na szczęście jeszcze w ostatnim momencie zadzwoniłem do tynkarzy i zalecili mi 'przelecieć' ściany siatką do gładzi. Już przed malowaniem widzę, że efekt jest super i że warto było. A tynki dalej nie wiem jakie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 09.09.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 a no to rozumiem. producenci mocno rabatują barwione w masie to fakt jarret wiesz co, nie ma co się doktoryzowac, jak masz styro to leć albo silikonem albo mineralny plus farba. Policz sobie ile Ci wezmą za każdy z nich.Dodatkowo, jesli jakiś ciemniejszy kolor niz kremowy to bierz silikon barwiony w masie, nie będzie bardzo widać uszkodzeń w razie gradu;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 09.09.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 kolor jaśniejszy niż kremowy, jaśniejszy nawet niż ecru, ale nie biały a są silikony nie barwione w masie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 09.09.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 a nie wiem. technologicznie to chyba nie jest problem? barwiony w masie to pewnie z dorzuconym barwnikiem.bezbarwnych nie ma:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 09.09.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 dokladnie - ja robię tradycyjny tynk zewnetrzny, który sobie potem pomaluje jak bedę chciał. Samir byl zaskoczony, ze ktoś jeszcze chce robić takim sposobem, ale jak stwierdził - najlepsza i najtansza metoda z punktu widzenia Inwestora. On tego nie proponuje klientom, bo zza maly zysk ma takim rozwiązaniu. Z tego co pamiętam to tynk z Mega1000 nie był jakoś znacząco drogi w porównaniu z robocizną - czy możesz podać jaka jest aktualnie różnica w cenie pomiędzy zwykłym + farba i malowanie a barwionym w masie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cegiełka83 09.09.2011 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 'Przeleciałam' - delikatnie powiedziane. Mi zajęło to 2,5 dnia, a dzięki zakwasom odkryłem w swoich rękach mięśnie, o których istnieniu nie miałem pojęcia. A sufity to w ogóle była masakra. Tak więc za gruntowanie nawet się jeszcze nie wziąłem. W ogóle miałem tego nie robić tylko omieść ściany miotłą, ale na szczęście jeszcze w ostatnim momencie zadzwoniłem do tynkarzy i zalecili mi 'przelecieć' ściany siatką do gładzi. Już przed malowaniem widzę, że efekt jest super i że warto było. A tynki dalej nie wiem jakie Ja pół godziny temu skończyłam przecierać parter. W oczach mam chyba kilogram piasku. Udało mi się dzisiaj zagruntować jeden pokój i pomalować drugi raz sufit w kuchni. Czy rzeczywiście powinno się gruntować ławkowcem? Ja połowę pokoju namęczyłam się ławkowcem po czym przyszedł sąsiad i stwierdził, że nie ma różnicy a wygodniej wałkiem więc drugą cześć zagruntowałam wałkiem no ale jest różnica. Tam gdzie ławkowcem lepiej pokryło tyle że kupa czasu stracona. AAA i jeszcze mój tato namawia mnie żeby teraz tylko zagruntować a za rok pomalował i ew. położyć tapetę. Twierdzi, że ściany jeszcze pooddychają itp. Co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 09.09.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Z tego co pamiętam to tynk z Mega1000 nie był jakoś znacząco drogi w porównaniu z robocizną - czy możesz podać jaka jest aktualnie różnica w cenie pomiędzy zwykłym + farba i malowanie a barwionym w masie ? nie mam pojęcia - ja po prostu wiem co chce zrobic i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 09.09.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 AAA i jeszcze mój tato namawia mnie żeby teraz tylko zagruntować a za rok pomalował i ew. położyć tapetę. Twierdzi, że ściany jeszcze pooddychają itp. Co radzicie? z całym szacunkiem dla Twojego taty, ale jak słyszę, że ściany oddychają to mi się zatrzymuje oddech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 09.09.2011 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2011 AAA i jeszcze mój tato namawia mnie żeby teraz tylko zagruntować a za rok pomalował i ew. położyć tapetę. Twierdzi, że ściany jeszcze pooddychają itp. Co radzicie? posluchaj Taty:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 10.09.2011 00:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Ja próbowałem dziś podłączyć płytę. Żeby nikt tu mi nie protestował - mam doświadczenie i uprawnienia do 1kV. No - może lekko przeterminowane, ale mam ;P Tabliczka mówi: 230V, instrukcja obcojęzyczna też, polska mówi 230 lub 400V (w układzie 2x230V), a na obudowie jest też rysunek 400V (w układzie 3x230V). No i zgłupiałem, więc napisałem do Teki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cegiełka83 10.09.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 z całym szacunkiem dla Twojego taty, ale jak słyszę, że ściany oddychają to mi się zatrzymuje oddech dlatego pytam bo czasem śmiać mi się chce z tych rad ale czasem się sprawdzają. oddychają w sensie schną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 10.09.2011 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 słuchajcie, jaką folię powinnam dać między wełnę a zabudowę kg? Co mam do wyboru, jeśli nie z ekranem aluminiowym, jak ma Wojgoc? Coś zwykłego mam na myśli, co to może być? taka żółta będzie ok?http://folnet.pl/grupa/folie-paroizolacyjne/paroizolacje-z-polietylenu-pe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.09.2011 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 dlatego pytam bo czasem śmiać mi się chce z tych rad ale czasem się sprawdzają. oddychają w sensie schną. to zalezy z czego budowałaś. jak masz dom z siporexu ocieplony 20cm styro to masz termos. jesli masz z ceramiki, wełnę, tynki ce-wap to taka ściana ma calkiem inne parametry przepuszczalności powietrza potocznie nazywanym oddychaniem ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.09.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 słuchajcie, jaką folię powinnam dać między wełnę a zabudowę kg? Co mam do wyboru, jeśli nie z ekranem aluminiowym, jak ma Wojgoc? Coś zwykłego mam na myśli, co to może być? taka żółta będzie ok? http://folnet.pl/grupa/folie-paroizolacyjne/paroizolacje-z-polietylenu-pe Ty masz poddasze nieużytkowe, to jakakolwiek folia bedzie dobra - pomiń najtańszą i weź średnią półkę cenową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 10.09.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Dzięki Ale taką zwykłą żółtą, która jest opisana jako paraizolacyjna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.09.2011 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 ja bym wziął tę - http://folnet.pl/towar/folia-paroizolacyjna-eurovent-n-standard-90jeśli masz poddasze nieużytkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 10.09.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Boze!W koncu przeczytalam te kilkanascie zaleglych stron. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.09.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Boze! W koncu przeczytalam te kilkanascie zaleglych stron. i co w związku z tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts