gosia86 10.09.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 słuchajcie, jaką folię powinnam dać między wełnę a zabudowę kg? Co mam do wyboru, jeśli nie z ekranem aluminiowym, jak ma Wojgoc? Coś zwykłego mam na myśli, co to może być? taka żółta będzie ok? http://folnet.pl/grupa/folie-paroizolacyjne/paroizolacje-z-polietylenu-pe my będziemy dawać żółtą folię paroizolacyjną do kupienia w każdej hurtowni budowlanej cena podobna do folii budowlanej (mąż mi podpowiada) że różnią się one troszkę grubością no i kolorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 10.09.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 my będziemy dawać żółtą folię paroizolacyjną do kupienia w każdej hurtowni budowlanej cena podobna do folii budowlanej (mąż mi podpowiada) że różnią się one troszkę grubością no i kolorem a jakie masz poddasze - uzytkowe czy nie? w przypadku użytkowego to wspólczuje Ci latem - na wlasnej skórze odczujesz gorąc i bedziesz żałować najtańszej folii, wełny o niskiej lambdzie - darmowa sauna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 10.09.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 AAA i jeszcze mój tato namawia mnie żeby teraz tylko zagruntować a za rok pomalował i ew. położyć tapetę. Twierdzi, że ściany jeszcze pooddychają itp. Co radzicie? po pierwsze to farba zawsze coś izoluje a po drugie jeśli się teraz nie przeprowadzacie lub nie będziecie korzystać z jakiś pomieszczeni, to po co teraz malować, lepiej pomalowac przed przeprowadzką a swoją droga to bardzo bym chciała już być na etapie malowania, a jeszcze tyle przed nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 10.09.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2011 a jakie masz poddasze - uzytkowe czy nie? w przypadku użytkowego to wspólczuje Ci latem - na wlasnej skórze odczujesz gorąc i bedziesz żałować najtańszej folii, wełny o niskiej lambdzie - darmowa sauna. na poddaszu będzie jeden pokój ale na razie tak zwany awaryjny (bo póki co jest nas tylko 2, a na dole 2 pokoje i salon z kuchnią) wełnę dajemy 20 i 5 rockwool lub knauf to wyjdzie w praniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cegiełka83 11.09.2011 00:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 to zalezy z czego budowałaś. jak masz dom z siporexu ocieplony 20cm styro to masz termos. jesli masz z ceramiki, wełnę, tynki ce-wap to taka ściana ma calkiem inne parametry przepuszczalności powietrza potocznie nazywanym oddychaniem ściany. dom mam z keramzytu pustak alfa 1/1 24cm o współczynniku >0.266, ocieplony styropianem Polstyr EPS 040 - 12 cm po pierwsze to farba zawsze coś izoluje a po drugie jeśli się teraz nie przeprowadzacie lub nie będziecie korzystać z jakiś pomieszczeni, to po co teraz malować, lepiej pomalowac przed przeprowadzką a swoją droga to bardzo bym chciała już być na etapie malowania, a jeszcze tyle przed nami Gosiu ja chce się w ciągu miesiąca wprowadzić, mój M oponuje ale pracuje nad nim. W poniedziałek -wtorek kończę gruntowanie i zabieram się za malowanie i tapetowanie. Chce to zrobić przed ułożeniem podłóg, bo później zabawa z oklejaniem. Co w końcu z tym gruntowaniem? ławkowcem czy wałkiem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 11.09.2011 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 ja bym wziął tę - http://folnet.pl/towar/folia-paroizolacyjna-eurovent-n-standard-90 jeśli masz poddasze nieużytkowe A którą folię byś polecił na poddasze użytkowe? Jaką ty masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 11.09.2011 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 mowisz wojgoc ze ta folia duzo zmienia w odczuwalnej temp. na poddaszu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 11.09.2011 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Boze! W koncu przeczytalam te kilkanascie zaleglych stron. hej a jak sprawa z gazem? wszystko ok mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 11.09.2011 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Gosiu ja chce się w ciągu miesiąca wprowadzić, mój M oponuje ale pracuje nad nim. W poniedziałek -wtorek kończę gruntowanie i zabieram się za malowanie i tapetowanie. Chce to zrobić przed ułożeniem podłóg, bo później zabawa z oklejaniem. my w tym tygodniu chcemy położyć kafle w kotłowni żeby przywieść piec z hurtowni i zamontować a ogólnie plan do końca miesiąca to skonczyć sufity i może kafle położyć wszędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 11.09.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Wojgoc, dzięki. Gosia86, no to już niedługo malowanie. Szybko Wam idzie - a wydawało mi się, że my lecimy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 11.09.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Hej, powiedzcie mi czy lepiej zostawić na zimę zasypane fundamenty z bloczków, czy może starać się zrobić parter+strop (suporeks+teriva)? Ma to jakieś znaczenie który z etapów będzie przezimowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 11.09.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Miloszk - na podstawie lektur i dyskusji to doradzalabym tak: albo robisz zero, przykrywasz matami na zimę i od wiosny lecisz kondygnacje itd. albo robisz kondygnacje i przed zimą przykrywasz dachem. zostawienie stropu jest imho złym pomysłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 11.09.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Miloszk - na podstawie lektur i dyskusji to doradzalabym tak: albo robisz zero, przykrywasz matami na zimę i od wiosny lecisz kondygnacje itd. albo robisz kondygnacje i przed zimą przykrywasz dachem. zostawienie stropu jest imho złym pomysłem. Intuicyjnie też tak podejrzewałem i tak pewnie zrobię, bo chyba jak skończę fundamenty 1-10 października, to nie ma szans, aby nawet w dwie osoby, tyle że nieregularnie i nie codziennie, murować i skończyć przed zimą (z opcją ekipy na dach) :| A jakimi matami to przykryć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 11.09.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Miloszk - na podstawie lektur i dyskusji to doradzalabym tak: albo robisz zero, przykrywasz matami na zimę i od wiosny lecisz kondygnacje itd. albo robisz kondygnacje i przed zimą przykrywasz dachem. zostawienie stropu jest imho złym pomysłem. Dobrze kobieta gada! My mieliśmy taki sam dylemat, doradzono nam pozostawienie budowy na zimę na stanie zero i tak zrobiliśmy. A od wiosny jechaliśmy dalej z koksem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 11.09.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 i co w związku z tym? Ide spac:) Kaska73, dalej czekam na te dokumenty. Nie wiem co jest grane. napisalam do niego, dzwonilam. Podobno inspektor na urlopie. I tak 3 miesiac. Aha, ale zapomnialam dodac, te tej protokol jest mi tylko potrzebny, jako dowod, na przyszlosc. Wszystko jest juz zgloszone, geodeta zrobil mapke, zglosilam w UM i mam zgode na budowe tego mojego ogrodu. Cegielka, a co masz polozone na kominach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 11.09.2011 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 A jakimi matami to przykryć? słomianymi. ale nie pytaj mnie, skąd je wziąć, bo ja znam temat tylko z lektury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 11.09.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Hej, powiedzcie mi czy lepiej zostawić na zimę zasypane fundamenty z bloczków, czy może starać się zrobić parter+strop (suporeks+teriva)? Ma to jakieś znaczenie który z etapów będzie przezimowany? lepiej zostawicie sobie zero bo jeśli wyciagniecie parter i strop to lepiej przykryć to dachem, bo jak jest okryte to istnieje ryzyko że mróz może poczynic jakieś straty Madeline ja czasem mam takie wrażenie że niby juz tak blisko tak nie wiele a innym razem wszystko mnie przytłacza że jeszcze tyle przed nami Ale ogólnie to chyba i tak szybko nam poszło, bo pierwsza koparka wjechała 11 lutego 2011 ściągnąć humus później trochę trzymały mrozy i ostry start w marcu a dziś już dach, okna, hydraulika, elektryka, posadzki, drzwi zewnętrzne zamówione, sufity się kończą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 11.09.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Gosia86 - ale macie tempo! jesteś moją idolką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cegiełka83 11.09.2011 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Ide spac:) Kaska73, dalej czekam na te dokumenty. Nie wiem co jest grane. napisalam do niego, dzwonilam. Podobno inspektor na urlopie. I tak 3 miesiac. Aha, ale zapomnialam dodac, te tej protokol jest mi tylko potrzebny, jako dowod, na przyszlosc. Wszystko jest juz zgloszone, geodeta zrobil mapke, zglosilam w UM i mam zgode na budowe tego mojego ogrodu. Cegielka, a co masz polozone na kominach? tynk mozaikowy przez niektórych zwany marmolitem. A jak już został poruszony temat pieca to na jaki się decydujecie? Ja jutro jadę rozmawiać z gościem, żeby zrobił ofertę na piec tłokowy, z dodatkowym osobnym paleniskiem na papier, drzewo itp. Piece z marketów budowlanych odpadają bo tam dają marną balche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 11.09.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Dzięki Tatarak niby mamy gdzie mieszkać na chwilę obecną ale jak już wiesz że "Twoje" stoi za płotem to chyba podkręca się tempo no i ból w tym że zbliża się sezon grzewczy więc nawet jeśli sie nie przeprowadzimy (choć to mało prawdopodobne) to i tak będziemy musieli ogrzewać my mamy ekocentr 21 kw chyba mąż zajmuje się tym tematem więc do końca nie jestem zorientowana a zapomniałam jeszcze dodac że mamy tez ocieplony domek i elewację tez robimy w tym roku (miała byc już zrobiona ale chcieliśmy najpiierw zrobić brudne roboty w środku a później dopiero elewację< kolor zminialiśmy juz z 3 razy ale teraz juz mam upatrzony jasny kremowy i mam nadzieję że mi się nie odpomieni ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts