Tatarak 22.09.2011 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Tatarak, oni po prostu nie mają po drodze, to nie jest celowa strategia. Ja mam (niezapłaconego zresztą) do oddania masę towaru, mam do nich blisko, a i tak ciągle nie mają czasu. quote] to szkoda, że mnie S. początkowo zapewniał, że "w moją stronę często jeżdżą" i wszystko będzie sie pięknie układać... no nic, Cegiełka - zaraz sprawdzę cenę na fakturze i dam Ci znać na maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 22.09.2011 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 tak mi pan z Renowy "dokładnie" policzył, a teraz się nie pali, żeby przyjąć zwrot... super strategia - dam dobrą cenę, ale sprzedam za dużo towaru, nie przyjmę zwrotu i niech się klient martwi... a specjalnie pana prosiłam, żeby te pustaki dobrze przeliczył i sprawdzał 2 razy... Ktoś jest może zainteresowany tymi pustakami? Odstąpię bez marży. Kupowałem już troszkę w Renowie (tej akurat na Boya-Żeleńskiego) i nigdy nie miałem najmniejszego problemu ze zwrotem. Z pocałowaniem rączki oddają kasę. Fakt, że przyjeżdżają po towar jak im po drodze (dobrze, że w ogóle przyjeżdżają bo to w sumie też dla nich koszt), ale na pewno nie jest to żadna 'strategia'. Dzwoń 3x w tygodniu to przyjadą. Chyba, że wolisz wierzyć w teorie spiskowe i być stratna na sprzedaży. Mi też wykonawca odradził listwę startową, a kołków mam mieć 2 na płytę + więcej na narożnikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.09.2011 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Kupowałem już troszkę w Renowie (tej akurat na Boya-Żeleńskiego) i nigdy nie miałem najmniejszego problemu ze zwrotem. Z pocałowaniem rączki oddają kasę. Fakt, że przyjeżdżają po towar jak im po drodze (dobrze, że w ogóle przyjeżdżają bo to w sumie też dla nich koszt), ale na pewno nie jest to żadna 'strategia'. Dzwoń 3x w tygodniu to przyjadą. Chyba, że wolisz wierzyć w teorie spiskowe i być stratna na sprzedaży.. Nie stać mnie na takie straty ale wymailowałam obietnicę, że mi to w końcu odbiorą przy okazji następnej dostawy. Więc dam im szansę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 22.09.2011 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 to szkoda, że mnie S. początkowo zapewniał, że "w moją stronę często jeżdżą" i wszystko będzie sie pięknie układać... no wiesz, oni do mnie faktycznie często jeżdżą, a i tak zapominają wziąć. No ale to, że logistyka u nich leży, to co to nas obchodzi? Wkurza mnie to straszliwie. Przysłali info, żebym zapłaciła. Faktur oczywiście ani słychu, ani widu... standard. Co do kołkowania to wykonawca ostatnio mi powiedział, że poprawia teraz elewację u kogoś kto nie miał w ogóle kołków i po paru latach płyty swobodnie się "latają" - po prostu nie trzymają się ściany. Zależy, jaki klej, jaka wysokość budynku, ile placków itd. Mój wykonawca nie kołkuje w określonych przypadkach. U mnie były spełnione, więc udało się. Dla ogarniętych manią prześladowczą mostków termicznych wymyślono KESy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 22.09.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 no wiesz, oni do mnie faktycznie często jeżdżą, a i tak zapominają wziąć. No ale to, że logistyka u nich leży, to co to nas obchodzi? Wkurza mnie to straszliwie. Przysłali info, żebym zapłaciła. Faktur oczywiście ani słychu, ani widu... standard. do tego trzeba sprawdzac ceny, bo nie zawsze pamietaja o wynegocjowanym rabacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 22.09.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 pytania w temacie elewacji, bo był "magik" taki od parapetów i zasiał ziarno wątpliwości, ale jeśli ma rację to tak zrobimy 1. czy we wnęce okiennej po całym obwodzie macie profil z siatką czy na dole pod parapetem nie? 2. czy w narożach macie dodatkowo wklejoną siatkę po skosie? (tu chyba ma rację) 3. czy pod parapetem macie warstwę foli w płynie? z moich informacji (na stronach producentów) brak wymaganej ilości kołków na plasterek styro lub brak listwy startowej skutkuje utratą gwarancji na "system elewacyjny" ale każdy może zrobić jak uważa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszk 22.09.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Gdzieś czytałem ale nie pamiętam gdzie...Gdzie w bloczkach fundamentowych zrobić przepusty ba GWC?A na szambko ? Nisko, wyżej?A powietrze na kominek?Będę miał ścianę fundamentową na 6 lub 7 bloczków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.09.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Miloszk, u mnie był robiony przepust na wodę pod ławą, do powietrza do kominka chyba w przedostatniej warstwie bloczków, a wysokość przepustu do kanalizacji wyliczał projektant przyłącza wod-kan na podstawie głębokości posadowienia sieci kanalizacyjnej/odległości między domem a tą siecią/potrzebnego spadku i podawał wykonawcy telefonicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 22.09.2011 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 z moich informacji (na stronach producentów) brak wymaganej ilości kołków na plasterek styro lub brak listwy startowej skutkuje utratą gwarancji na "system elewacyjny" ale każdy może zrobić jak uważaTo nie do producentów styro, a systemów klejowych itd. Knauf każe kołkować, Caparol daje pole manewru w tym zakresie. Ad 3 - nie. Ad 1-2 - nie pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 22.09.2011 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 czy pod parapetem macie warstwę foli w płynie? a po co folia w płynie na zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 22.09.2011 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2011 w weekend iglaki w sklepach Tesco 30% taniej - może ktoś skorzysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 23.09.2011 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 To nie do producentów styro, a systemów klejowych itd. Knauf każe kołkować, Caparol daje pole manewru w tym zakresie. ja nie napisałam że producenci styro:) chodziło mi właśnie o tych klejowo- siatkowo -tynkowych ponawiam pytanie o listwę z siatką na ociepleniu ze styropianu na dole okna, ma ktos tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 23.09.2011 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Gdzieś czytałem ale nie pamiętam gdzie... Gdzie w bloczkach fundamentowych zrobić przepusty ba GWC? Na GWC pod ławą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dekar 23.09.2011 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 dekar sugerujesz że mysz nie weszłaby gdyby była listwa?większość ludzi ma jakiś cokół pod listwą startową a do tego ma schody, tarasy itd Tak dokładnie to nie tylko ja sugeruję wystarczy prześledzić wątki poświęcone temu tematowi, również mój kierbud wskazał takie zastosowanie. A co do gwarancji, że mysz się nie przegryzie to chyba oczywiste biorąc pod uwagę materiał z jakiego jest listwa zrobiona. Piszesz o cokole, ale cokół nie zawsze jest grubości ocieplenia, aby "chronić" styropian przed podgryzaniem. Tak jak napisałem zapewne znajdą się przykłady kiedy listwa nie jest potrzebna, tylko aby do tego wniosku dojść to trzeba temat przeanalizować i podjąć decyzję dopiero po tym a nie z automatu założyć, że to zbędny dodatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 23.09.2011 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Dekar, ja mam siatkę i na cokole, i od spodu na kapinosie, i potem oczywiście na ścianie. Nie wiem, którędy miałyby się dostać myszy do środka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 23.09.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Z dedykacją dla Spirei i fanklubu mojego komina http://forum.muratordom.pl/entry.php?117003-Wygl%C4%85da-to-to-jak-dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 23.09.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Z dedykacją dla Spirei i fanklubu mojego komina http://forum.muratordom.pl/entry.php?117003-Wygl%C4%85da-to-to-jak-dom ależ dziękuję Ci bardzo już byłam i powzdychałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 24.09.2011 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Nie pamiętam czy pytałem, a jak pytałem to nie odnotowałem...polećcie proszę jakiegoś sprytnego stolarza, który robi drzwi zewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 24.09.2011 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 Nie pamiętam czy pytałem, a jak pytałem to nie odnotowałem... polećcie proszę jakiegoś sprytnego stolarza, który robi drzwi zewnętrzne. Pan Krzysztof tel. 506 061 556 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 24.09.2011 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2011 a Pan Krzysztof ma jakąś stronę o sobie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts