Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Ceny są naprawdę różne. Ja dałem za płot 2zł/sztukę + 100zł za każdą "czapkę". Tam zrobił gość dobrze, ale na tarasie ściankę będzie musiał rozebrać. Z drugiej strony kojarzy mi się też 2zł w roku... 2000!!! Moim zdaniem możesz tyle dać, ale wcześniej - obejrzyj jego wcześniejsze dzieła, bo widziałem różne "cuda" z klinkierem w roku głównej.

A za nadproże kasują? Jeżeli nie to spoko. Jeżeli kasują, to sorry ale nadproże ma być poziomo. Przynajmniej w granicy rozsądku, bo i tak ościeżnica przykrywa. Podobnie ściana ma być pionowa, a zrobienie pionowego cięcia też nie jest problemem.

Się nie tłumacz tylko pisz :p

to jest moja ekipa od sso - jak dotąd murują ładnie... bloczki betonowe, pustaki... :)

za nadproża nie kasują.

się opisałam :)

dzięki za odp.

to jest moja ekipa od sso - jak dotąd murują ładnie... bloczki betonowe, pustaki... :)

za nadproża nie kasują.

Mimo wszystko niech Ci pokażą swoją klinkierową robotę. Ewentualnie dogadaj się warunkowo i dopiero po akceptacji fragmentu, niech kontynuują. Pod żadnym pozorem klinkier nie może zmoknąć w trakcie i tuż po wymurowaniu.

Jak nie kasują to nieodliczanie ma sens.

A teraz coś z zupełnie innej beczki. Finanse.

1. Pytanie do osób, które przeszły na spłatę w walucie kredytu (chodzi konkretnie o Euro). Jakie różnice w cenie waluty 'własnym zakupem' a kursem w banku osiągacie? Gdzie kupujecie Euro? W zwykłych kantorach? A może ktoś korzystał z kantorów internetowych (np. walutomat)? Czy jest to bezpieczne?

2. Czy możecie polecić jakiegoś dobrego doradcę ubezpieczeniowego? Zaczynam nabierać podejrzeń, że bankowe ubezpieczenie nie jest szczególnie opłacalne :)

Witajcie, bardzo proszę o namiary na priv sprawdzonych i polecanych przez Was ekip do ocieplenia zewnętrznego oraz podbitki. Jesteśmy w kropce bo "nasz" fachowiec niestety zaginął w akcji :( z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich budujących

Przyłączam się do prośby. Nasz oświadczył, że z powodów osobistych musi odmówić. Pewnie wiara mu nie pozwala :bash:

A teraz coś z zupełnie innej beczki. Finanse.

1. Pytanie do osób, które przeszły na spłatę w walucie kredytu (chodzi konkretnie o Euro). Jakie różnice w cenie waluty 'własnym zakupem' a kursem w banku osiągacie? Gdzie kupujecie Euro? W zwykłych kantorach? A może ktoś korzystał z kantorów internetowych (np. walutomat)? Czy jest to bezpieczne?

2. Czy możecie polecić jakiegoś dobrego doradcę ubezpieczeniowego? Zaczynam nabierać podejrzeń, że bankowe ubezpieczenie nie jest szczególnie opłacalne :)

Ad.1.

kolega przeszedł na spłatę w euro. Ma umówiony kantor i tam kupuje. Ja, jak uruchomię już cały kredyt, też chyba przejdę na taki system. We frankach na działkę nie opłaca mi się, bo za mała rata.

Ad.2.

Bankowe ubezpieczenia nie są opłacalne. Jeśli chodzi o dom, daję swoję i właśnie przeszkła cesja na kolejny rok. Na życie proceduję przejście na posiadaną polisę. Nie chcę płacić dwa razy. Doradcę mogę polecić - namiary na priv.

nie wiedziałam, że z tym klinkierem to gorzej niż z dzieckiem, dzięki :)

Kiedyś myślałem o klienkierze na całą chałupę, doktoryzowałem się i przygotowałem ponad 20 pytań. Przedstawiciel Roben-a na moją część kraju wymiękł. Odpowiedział wyłącznie na połowę.

Gdzie kupowaliście parkiet? możecie kogoś polecić?

Parter - od fachowca (namiar w Moje ekipy) selekcjonowany jasny merbau (coś koło 90 złm2)

Piętro - przemysłówka abiurana (goiabo) w Castoramie z wyprzedaży po 38zł/m2

Mogę polecić mojego fachowca. 1 czy 2 osoby z grupy (Moniaq?) już korzystały z polecenia.