Frankai 29.09.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 IKEA przysłała mi katalog i jest w nim domek zrobiony z drewna (str. 56). Nie piszą ile, ale twierdzą, że bardzo tani. Wierzę. Co więcej w środku jest ładnie urządzony. Zwłaszcza jak na IKEA Myślę, że taki domek spełniłby legendarny wymóg na domek za 200 tys. Obawiam się tylko, że niekoniecznie sprawdziłby się w polskich warunkach, czy spełnił polskie przepisy. Ten postawiono w Austrii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 29.09.2011 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 A teraz coś z zupełnie innej beczki. Finanse. 1. Pytanie do osób, które przeszły na spłatę w walucie kredytu (chodzi konkretnie o Euro). Jakie różnice w cenie waluty 'własnym zakupem' a kursem w banku osiągacie? Gdzie kupujecie Euro? W zwykłych kantorach? A może ktoś korzystał z kantorów internetowych (np. walutomat)? Czy jest to bezpieczne? Interesowalam sie kiedys takim kantorem internetowym, bo kurs skupu mieli o wiele wyzszy niz w realu, ponadto moglabym wymieniac waluty bez wychodzenia z domu:) Napisalam do nich czy moge przelewac euro z konta irlandzkiego na ich konto, a zlote, zeby przelewali na moje konto zlotowe w Polsce. Ale bylo to niemozliwe. Poza tym przeliczaja po kursie dnia (to akurat jest logiczne), ale ja nie wiem, po ile bedzie euro w dniu zaksiegowania na ich koncie. A tak moge sama decydowac czy sprzedac dzisiaj czy jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 29.09.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 madeleine bo chętnie bym już cos nowego zbudowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 29.09.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Ja też Normalnie mam depresję przed-końcem budowy domu. Za dwa miesiące będę płakała rzewnymi łzami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 29.09.2011 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Aha, jak ktoś szuka super ekipy do zabudowy k-g (i nie tylko), to polecam zespół Roberta i Romana - tel 601 656 706. U mnie będą robić pewnie (prawie) do końca listopada, a potem chyba są wolni. Wcześniej robili u Wojgoca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 29.09.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Wybudujcie teraz porządne altany ogrodowe [najlepiej własnoręcznie], wiatę na samochód, pergolę, drewutnię itd. ile się zmieści na działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 29.09.2011 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Cegiełka83 masz już swoją kuchnię?? jeśli tak to prosze pochwal sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 29.09.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 XX dostałaś moją wiadomość na priwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 30.09.2011 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Napisalam do nich czy moge przelewac euro z konta irlandzkiego na ich konto, a zlote, zeby przelewali na moje konto zlotowe w Polsce. Ale bylo to niemozliwe. Być może problemem jest opłata, którą oni mogą ponieść, lub brak woli/kompetencji u osoby, do której pisałaś. Nie wiem czy i jak zmieniły się stawki za przelewy w UE, bo KE coś tam chciała wymusić. Kiedy przelewałem sobie kasę z USA w 2005 roku, to płaciłem 50USD za wystawienie przelewu + coś tam od kwoty (zwykle koło 20 USD) i potem za zaksięgowanie na koncie w Polsce płaciłem chyba 18zł. Jak się później dowiedziałem, są też przelewy z opłaconą operacją po drugiej stronie (czyli w Polsce), ale nie wiem czy się opłacają. Nie wiem tez czy mogłabyś użyć PayPal'a do takich operacji, bo tam przelewy były baaaaaardzo tanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 30.09.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Ja też Normalnie mam depresję przed-końcem budowy domu. Za dwa miesiące będę płakała rzewnymi łzami Zawsze może ten moment odroczyć. Mam w tym doświadczenie, więc w razie czego doradzę http://autokacik.pl/images/graemlins/hahaha.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 30.09.2011 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Wybudujcie teraz porządne altany ogrodowe [najlepiej własnoręcznie], wiatę na samochód, pergolę, drewutnię itd. ile się zmieści na działce Do listy można dodać grilla murowanego, wędzarnię, ogród zimowy, tunel na pomidorki i inne inspekty, kompostownię (opcjonalnie ogrzewającą dom), piwniczkę na wino. Ja ostrzę sobie zęby na tunel Fasolka tak pięknie nam rosła w tym roku, że trzeba dalej działać w kierunku samowystarczalności i ekologicznych upraw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 30.09.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Zawsze może ten moment odroczyć. Mam w tym doświadczenie, więc w razie czego doradzę http://autokacik.pl/images/graemlins/hahaha.gif oj, zdecydowanie Ale skoro poruszyłeś ten temat, jakie są szanse, że mnie wyprzedzisz z przeprowadzką? (my na koniec listopada się szykujemy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 30.09.2011 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Ale skoro poruszyłeś ten temat, jakie są szanse, że mnie wyprzedzisz z przeprowadzką? (my na koniec listopada się szykujemy) to ekipy będą kończyć i przeprowadzka w jednym czasie? a może kafelkarz wczesniej sie wyrobi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 30.09.2011 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 skończą wcześniej, muszą Ale w końcu mają jeszcze prawie 2 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 30.09.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Madeleine, wow, gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 30.09.2011 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Czizas... a ja dla odmiany nie mogę sie doczekać kiedy ta budowa się skończy i będę miał to z głowy i będę mógł się zająć przyjemniejszymi sprawami. Zresztą.. czy to się w ogóle kończy? Nawet jeśli zamieszkam w tym roku to zapewne na przyszły będzie odroczone ogrodzenie, zagospodarowanie działki, taras. Potem przez dłuższy czas trzeba bedzie ogród doprowadzać do satysfakcjonującego stanu. A jak już osiągnie się finalny efekt to tu trzeba będzie odmalować, tam poprawić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 30.09.2011 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Czizas... a ja dla odmiany nie mogę sie doczekać kiedy ta budowa się skończy i będę miał to z głowy i będę mógł się zająć przyjemniejszymi sprawami. Zresztą.. czy to się w ogóle kończy? Nawet jeśli zamieszkam w tym roku to zapewne na przyszły będzie odroczone ogrodzenie, zagospodarowanie działki, taras. Potem przez dłuższy czas trzeba bedzie ogród doprowadzać do satysfakcjonującego stanu. A jak już osiągnie się finalny efekt to tu trzeba będzie odmalować, tam poprawić... u mnie identycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 30.09.2011 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 pilna sprawa - czy płyty dookoła okien dachowych macie białe czy zielone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 30.09.2011 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 pilna sprawa - czy płyty dookoła okien dachowych macie białe czy zielone? ja mam białe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 30.09.2011 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 w lazienkach zielona, w pokojach biała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts