wojgoc 13.10.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Dwóch? nie mam na myśli regipsiarzy - tu wrecz przeciwnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 13.10.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 nie, w sensie, że dwie ekipy. To mnie zastanawia, jednego mogę podejrzewać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 13.10.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 druga od dachu - nigdy nie polecilem swojej podstawowej ekipy dachowej a wiesz, ze mój dach do prostych nie należy.a pierwszego pewnie trafilas w myslach w samo10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania Krzyś 13.10.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Cześć! Czy możecie polecić ekipę do zrobienia elewacji z elementami deskowania?Czyli takich którzy już to robili i ktoś widział jak to wyszło. Nie chcielibyśmy, żeby u nas eksperymentowali pierwszy raz. Pozdrowienia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 13.10.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Cześć! Czy możecie polecić ekipę do zrobienia elewacji z elementami deskowania? Czyli takich którzy już to robili i ktoś widział jak to wyszło. Nie chcielibyśmy, żeby u nas eksperymentowali pierwszy raz. Pozdrowienia ! Też będę robił elewację z drewnem. Długo szukałem. Wniosek - ekipa od elewacji (tynku): osobno, ekipa od drewna: osobno. Warto wybrać się do Ekodrewno w Psarch - sympatyczni specjaliści, handlują drewnem ale mają swoich wykonawców. Podobnie DLH na Wyścigowej - można podjechać - dadzą kilka wizytówek wykonawców. Nie spotkałem ekipy, która by robiła to i to (a przynajmniej takiej, która by sprawiała wrażenie, że drewno to dla nich rutyna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 13.10.2011 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Ja mam Normhstala grafitowego, malowanego. Jest gladki i matowy. Jestem bardzo zadowolona. W okleinie widzialam z innych firm, ale nie sa gladkie tylko takie wytlaczane, jakby. Nikt nie zakladal zaluzji poziomych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 13.10.2011 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Nikt nie zakladal zaluzji poziomych? Chyba przeoczyłem pytanie. A o jakie chodzi - wewn. czy zewn? Takie co to są szerokie i kąt im się przestawia a się nie podnoszą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 14.10.2011 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Witam Ponieważ gazownia odmówiła nam podciągnięcia "rurki" na działkę, postanowiliśmy zainstalować pompę ciepła. Ze względu a brak miejsca na działce, pompa będzie wykorzystywać gruntowy pionowy wymiennik ciepła najprawdopodobniej z odwiertami poniżej 30m. W związku z tym mam pytanie, czy ktoś przechodził przez całą papierkologię z tym związaną we Wrocławiu i mógłby podpowiedzieć co i w jakiej kolejności należy załatwić, aby mieć komplet papierków dla pompy i odwiertów potrzebnych do pozwolenia na budowę i nie utknąć z tym w urzędzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 14.10.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Frankai, wewnetrzne biale, aluminiowe.Dostalam cene za 1m2, a kwota koncowa wyszla o wiele wyzsza. Okazalo sie, ze jakos inaczej to licza. I teraz nie wiem czy mnie robia w trabe czy o co chodzi?Chce je zalozyc w ogrodzie zimowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 14.10.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 czy jak kupuję kabinę prysznicową (zupełnie standardowa 90x90) to jestem skazany na brodzik tego samego producenta co kabina czy będzie pasował dowolny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 14.10.2011 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 w zasadzie dowolny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 14.10.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Cześć! Czy możecie polecić ekipę do zrobienia elewacji z elementami deskowania? Czyli takich którzy już to robili i ktoś widział jak to wyszło. Nie chcielibyśmy, żeby u nas eksperymentowali pierwszy raz. Pozdrowienia ! A może lepiej zrobić tynk drewnopodobny? Jest trwalszy od drewna i nie wymaga tak częstej konserwacji. Taki produkt oferuje DryVit w różnych kolorach drewna. Próbki można zobaczyć u nich w biurze na Fabrycznej. Zdaje się, ze maja również wykonawcę tego systemu. Worek tynku (25kg) kosztuje ok. 310zł. Droższy jest Tiserec i Flex-cemet. Witam Ze względu a brak miejsca na działce, pompa będzie wykorzystywać gruntowy pionowy wymiennik ciepła najprawdopodobniej z odwiertami poniżej 30m. Długość odwiertów dla pompy ciepła nie ma znaczenia jeśli chodzi o dokumenty. Projekt prac geologicznych jest i tak potrzebny. Efektywniejsza jest mniejsza ale dłuższa ilość odwiertów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bacardi 14.10.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Długość odwiertów dla pompy ciepła nie ma znaczenia jeśli chodzi o dokumenty. Projekt prac geologicznych jest i tak potrzebny. Efektywniejsza jest mniejsza ale dłuższa ilość odwiertów. A to nie jest tak, że powyżej 30 metrów potrzebne są dodatkowe pozwolenia które należy złożyć z papierkami do pozwolenia na budowę? Bo projekt/dokumentacja prac geologicznych to będzie chyba potrzebna dopiero podczas samych odwiertów? Starałem się trochę zgłębić temat, niestety jest tyle sprzecznych opinii że już zupełnie się pogubiłem, dlatego najchętniej bym skorzystał z doświadczenia kogoś kto przechodził przez ten problem w wrocławskim urzędzie miejskim ... :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 15.10.2011 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Droga grupo, potrzebuję zrobić sobie reling do łazienki, najchętniej o przekroju prostokątnym/ metalowym. Czy macie sprawdzone namiary, gdzie mogę to wycenić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 15.10.2011 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 A to nie jest tak, że powyżej 30 metrów potrzebne są dodatkowe pozwolenia które należy złożyć z papierkami do pozwolenia na budowę? Bo projekt/dokumentacja prac geologicznych to będzie chyba potrzebna dopiero podczas samych odwiertów? Starałem się trochę zgłębić temat, niestety jest tyle sprzecznych opinii że już zupełnie się pogubiłem, dlatego najchętniej bym skorzystał z doświadczenia kogoś kto przechodził przez ten problem w wrocławskim urzędzie miejskim ... :| System ogrzewania powinien być uwzględniony w PB, jeśli to ma być pompa ciepła to wtedy znajdzie się tam również rozwiązanie dolnego źródła w tym przypadku odwiertów. Granica 30m dotyczy tylko odwiertów i studni dla poboru wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 15.10.2011 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Dostalam cene za 1m2, a kwota koncowa wyszla o wiele wyzsza. Okazalo sie, ze jakos inaczej to licza. Aaaa - metoda na tanie linie lotnicze - dostajesz śmieszną cenę, a jak przychodzi do zapłaty, to trzeba doliczyć VAT, opłaty lotniskowe, opłatę za bagaż, za wejście i wyjście (do samolotu i do toalety) i tylko "lodzik" jest gratis Mówiąc poważnie - nie ma żadnych ograniczeń prawnych, a zwyczajów nie znam. Do niczego ich nie zmusisz, chyba że... coś można by uznać za "ofertę handlową w rozumieniu ustawy". Poszukaj oferty konkurencyjnej. Mam nadzieję, że istnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 15.10.2011 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 czy jak kupuję kabinę prysznicową (zupełnie standardowa 90x90) to jestem skazany na brodzik tego samego producenta co kabina czy będzie pasował dowolny? Dopóki nie jest jakaś ścinana, to dowolny. Zdarza się też, że dany producent (np. Ronal 500 i 550mm o ile mnie pamięć nie myli) ma 2 różne promienie gięcia drzwi. Nie wiem jak to się przekłada na brodzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 15.10.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Droga grupo, potrzebuję zrobić sobie reling do łazienki, najchętniej o przekroju prostokątnym/ metalowym. Czy macie sprawdzone namiary, gdzie mogę to wycenić? Macie Na Allegro kiedyś namierzyłem fajne i niedrogie (w porównaniu do salonów a nie do hipermarketów) akcesoria. Była to seria Kwadro firmy Medor. Wzór odpowiadał na tyle jednej serii Tiger'a, że szczotkę mam Tiger, a resztę Kwadro. Brakowało mi tylko długiej a szerokiej półki. Gość zrobił mi na zamówienie. Namiar poszedł emalią. Jeżeli chcesz możesz powołać się na mnie. Większość była standardowa, a dorobił tylko półkę. Odbierałem od niego z mieszkania w Warszawie koło Blue City. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 16.10.2011 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Gdzie warto orientować się w sprawie podłogi z (litego) drewna egzotycznego? Na razie mam wyceny od Żądlaka, Parkieterii (z Sanpolu) i Parkett Service (z Domaru). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 16.10.2011 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 dzięki, Frankai Jarett, ponoć najlepszy jest Wichsol i Kenio. Od tego pierwszego dostałam wycenę, ale już na dodatkowe pytania nie odpowiadają. Kenio mnie zlał Parkett Service - sensowne ceny i doradztwo, jak z produktem - nie wiem. Sprawdź Partex z Karmelkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts