ellaj 16.10.2011 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Macie Na Allegro kiedyś namierzyłem fajne i niedrogie (w porównaniu do salonów a nie do hipermarketów) akcesoria. Była to seria Kwadro firmy Medor. Wzór odpowiadał na tyle jednej serii Tiger'a, że szczotkę mam Tiger, a resztę Kwadro. Brakowało mi tylko długiej a szerokiej półki. Gość zrobił mi na zamówienie. Namiar poszedł emalią. Jeżeli chcesz możesz powołać się na mnie. Większość była standardowa, a dorobił tylko półkę. Odbierałem od niego z mieszkania w Warszawie koło Blue City. Frankai, daj mi tez tez namiar, prosze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 16.10.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 dzięki, Frankai Jarett, ponoć najlepszy jest Wichsol i Kenio. Od tego pierwszego dostałam wycenę, ale już na dodatkowe pytania nie odpowiadają. Kenio mnie zlał Parkett Service - sensowne ceny i doradztwo, jak z produktem - nie wiem. Sprawdź Partex z Karmelkowej. Dzięks. Prakett Service na razie rzeczywiście prowadzi bo i z gadki zrobili na mnie dobre wrażenie i z ceny. A Partex powinien zmienić nazwę Źle się kojarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 16.10.2011 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 biuro też ma niezgorsze. Ale ceny dobre i sprawili na mnie bardzo dobre wrażenie (tak, jak dealer ich sąsiad, handlujący Dewro - lepsze ceny niż Lakbud). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 16.10.2011 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 są jeszcze salony podlóg drewnianych na Hallera przy Grabiszyńskiej i naprzeciw nowego szpitala przy Borowskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania Krzyś 16.10.2011 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Też będę robił elewację z drewnem. Długo szukałem. Wniosek - ekipa od elewacji (tynku): osobno, ekipa od drewna: osobno. Warto wybrać się do Ekodrewno w Psarch - sympatyczni specjaliści, handlują drewnem ale mają swoich wykonawców. Podobnie DLH na Wyścigowej - można podjechać - dadzą kilka wizytówek wykonawców. Nie spotkałem ekipy, która by robiła to i to (a przynajmniej takiej, która by sprawiała wrażenie, że drewno to dla nich rutyna). Hej. Oj, dwie osobne ekipy - to się chyba nie uda, zwłaszcza że już II poł. października. Choć pewnie z dwoma efekt byłby najlepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania Krzyś 16.10.2011 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 A może lepiej zrobić tynk drewnopodobny? Jest trwalszy od drewna i nie wymaga tak częstej konserwacji. Taki produkt oferuje DryVit w różnych kolorach drewna. Próbki można zobaczyć u nich w biurze na Fabrycznej. Zdaje się, ze maja również wykonawcę tego systemu. Worek tynku (25kg) kosztuje ok. 310zł. Droższy jest Tiserec i Flex-cemet. No właściwie "deskowanie" to było tylko hasło, żeby nie komplikować pytania. Same deski mamy na myśli tylko trochę drewniane i właśnie trwalsze od drewna, tj. cedral.pl Rozważaliśmy tynki, chyba takie o jakich piszesz, ale jednak to nam nie wystarczy. Tak więc nadal szukamy ekipy. Jak z tynkami zewn. przy obecnych temperaturach? Można robić, czy trzeba dodać do nich jakiś "plastyfikator"? Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 16.10.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Gdzie warto orientować się w sprawie podłogi z (litego) drewna egzotycznego? Na razie mam wyceny od Żądlaka, Parkieterii (z Sanpolu) i Parkett Service (z Domaru). Nie wiem czy robi z litego, ale do parkietów, to polecam mojego (namiar w "Moje ekipy". Materiał jego lub inwestora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 16.10.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 są jeszcze salony podlóg drewnianych na Hallera przy Grabiszyńskiej i naprzeciw nowego szpitala przy Borowskiej Na Hallera, czyli Kahrs? słyszałam o nich niezbyt pochlebne opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 16.10.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 tam są dwa, obok siebie - jeden i drugi ma w ofercie Kahrsa, z tym, ze jeden ma szyld Kahrsa.o którym niepoclebna opinia to trudno mi powiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 16.10.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Ania&Krzys,zobaczcie w truskawowym dzienniku salika - On tam ostatnio wkleił zdjecia elementów drewnopodobnych na elewacjihttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?164404-Truskawkowy-Dom-na-skraju-puszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 16.10.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Ellaj i Madeleine - cena półki z emalii może lekko wystraszyć ale jak się przystawi do innych półek z rurek prostokątnych, które wtedy namierzyłem, to była całkiem w miarę - jedna była trochę ponad 800zł a najczęściej to ponad 1000zł. W dodatku ta moja była większa i dokładnie taka jak chciałem. Miała być minimum taka szeroka jak grzejnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 16.10.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Hej. Oj, dwie osobne ekipy - to się chyba nie uda, zwłaszcza że już II poł. października. Choć pewnie z dwoma efekt byłby najlepszy. Czemu? Byłem ostatnio w Ekodrewno i mówią, że mają kilka ekip i są w miarę dyspozycyjne. Niewielkie zamówienia (takie jak moje - 20m2 drewna) robią w jeden dzień, trzeba się tylko umówić tydzień-dwa przed robotą. Myślę, że takie rzeczy można robić nawet w środku zimy bo w grę nie wchodzi żadna chemia. Byle tylko ekipa dała radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 17.10.2011 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 tam są dwa, obok siebie - jeden i drugi ma w ofercie Kahrsa, z tym, ze jeden ma szyld Kahrsa. o którym niepoclebna opinia to trudno mi powiedziec o tym z szyldem Kahrsa. Klient zamawia towar, nie przyjeżdża on na czas - a oni zwodzą klienta i mają go w d., że towaru nie ma przez kilka miesięcy (sic!). Cenowo zresztą też nie rewelacja, wycenili mi to samo, co na Braniborskiej koło Dekoralu, drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 17.10.2011 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 dzięki, Frankai Jarett, ponoć najlepszy jest Wichsol i Kenio. Od tego pierwszego dostałam wycenę, ale już na dodatkowe pytania nie odpowiadają. Kenio mnie zlał Parkett Service - sensowne ceny i doradztwo, jak z produktem - nie wiem. Sprawdź Partex z Karmelkowej. Wichsol odesłał wycenę w 15min ale ceną mnie zabił. 30% drożej niż u dotychczasowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 17.10.2011 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 a tak, pierwszą wycenę też dostałam szybko. Zadałam dodatkowe pytania - i cisza... przypomniałam się o odpowiedź - i nadal nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElwoodWroclaw 17.10.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Witajcie! No i została podjęta decyzja, budujemy Działka kupiona koło Dobroszyc. Składa się z dwóch części funkcjonalnych: 15 arów budowlanej i 41ar rolnej bezpośrednio przylegającej (łąka, pastwisko). Dopiero zaczynam swoją przygodę z budowlanką. Uzyskałem z Tauron Olesnica warunki przyłącza, będę jechał podpisać umowę. Projekt wybrany, BW-34 Teraz poszukuję architekta który dokona drobnych zmian w projekcie. No i zaczynam powoli sprawy pozwolenia na budowę. Muszę iść dowiedzieć sie o co chodzi z 'opinią Wojewódzkiego Konserwatora Zabytków' bo podobno teren mojej dzialki objęty jest ochroną typu K. Chyba określą mi kolor dachówki? itp. Jutro wchodzi geolog i robi odwierty. Zaczyna się Drodzy uzytkownicy, na co teraz zwrócić uwagę najbardziej? Czy starostwo oleśnickie jest upierdliwe jeśli chodzi o PnB? itp? Będę wdzięczny za podpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.10.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Witaj Wystąp od razu o warunki na dostawy wody i odbiór ścieków. U mnie (gmina Kąty) na to się najdłużej czekało. Z architektem nie pomogę, bo swojego serdecznie odradzam (jest z Sobótki, więc raczej sie na niego nie natkniesz). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 17.10.2011 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Czy jest na sali specjalista podatkowy? Jestem z wykonawcą umówiona na kwotę X plus VAT, wykonawca mówi, że jest na ryczałcie i obowiązuje go vat 6-procentowy. Dostałam fakturę, na której cena za usługę nie jest rozbita na netto i VAT, ale podana całościowo, a na druczku jest napisane "Sprzedawca zwolniony podmiotowo z podatku VAT". O co tu chodzi? wykonawca upiera się, że fakturę wystawiła w jego imieniu księgowa, która "się zna", ale ja mam wrażenie, że albo komuś się pomyliły podatki VAT i dochodowy albo chce mnie naciągnąć. Nie znam się na księgowości - a już na ryczałtowej wcale - pomocy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magos1719503354 17.10.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Witam, czy ktoś z budujących ma założone kolektory słoneczne?Jeśli tak, proszę o kontakt na priv.Szukamy firmy, która korzystnie cenowo założyłaby nam solary. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awo65 17.10.2011 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Witajcie! No i została podjęta decyzja, budujemy Działka kupiona koło Dobroszyc. Składa się z dwóch części funkcjonalnych: 15 arów budowlanej i 41ar rolnej bezpośrednio przylegającej (łąka, pastwisko). Dopiero zaczynam swoją przygodę z budowlanką. Uzyskałem z Tauron Olesnica warunki przyłącza, będę jechał podpisać umowę. Projekt wybrany, BW-34 Teraz poszukuję architekta który dokona drobnych zmian w projekcie. No i zaczynam powoli sprawy pozwolenia na budowę. Muszę iść dowiedzieć sie o co chodzi z 'opinią Wojewódzkiego Konserwatora Zabytków' bo podobno teren mojej dzialki objęty jest ochroną typu K. Chyba określą mi kolor dachówki? itp. Jutro wchodzi geolog i robi odwierty. Zaczyna się Drodzy uzytkownicy, na co teraz zwrócić uwagę najbardziej? Czy starostwo oleśnickie jest upierdliwe jeśli chodzi o PnB? itp? Będę wdzięczny za podpowiedzi. Pozdrawiam serdecznie. Witaj! architekta najlepiej weź oleśnickiego, będzie znał lokalne układy w starostwie. Ja mojego mogę polecić, ale z zastrzeżeniami. My mieliśmy nadzór archeologiczny i ratunkowe badania - brzmi strasznie, ale poszło prosto, tylko dodatkowa kasa do wydania na archeologa. Masz plan miejscowy czy warunki zabudowy? Z wodą nie ma większych problemów w gminnej gospodarce. Zarówno warunki, jak i później samo przyłącze. W starostwie poszło dość sprawnie - PNB mieliśmy w 3,5 tygodnia. pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts