Tatarak 19.10.2011 04:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Ale mam nadzieję, że nie będzie to kawka z ziemi od paprotek czy jakoś tak? Tatarak mi taką oferowała jak poprzednim razem jechałem przez Wrocław. nie tyle oferowałam, ile ostrzegałam, że w porze, o której przejeżdżałeś, mogłabym nie odróżnić doniczki od puszki z kawą aż tak niegościnna to nie jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.10.2011 04:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Jarret - wyprobuj to na googlu site:forum.muratordom.pl grupa wrocławska kostka brukowa koszt patent Franakaia jeszcze nie testowałam, tylko sobie zapisałam w tajemniczych zapiskach Tataraka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndreWroc 19.10.2011 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Witam Mam do Was ogromną prośbę o namiary na porządnego kafelkarza, który robi w rozsądnej cenie. Mamy do zrobienia łazienkę 12m2, a nasz kafelkarz ostatnio "niedomaga", i raczej nie da rady jej zrobić przed zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 19.10.2011 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 site:forum.muratordom.pl grupa wrocławska kostka brukowa koszt patent Franakaia jeszcze nie testowałam, tylko sobie zapisałam w tajemniczych zapiskach Tataraka Patent patentem, ale słów magicznych jeszcze trzeba !!! Obawiam się, że "grupa wrocławska kostka brukowa koszt" będą za słabe. Coś trzeba by więcej. Bardziej unikalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 19.10.2011 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Patent patentem, ale słów magicznych jeszcze trzeba !!! Obawiam się, że "grupa wrocławska kostka brukowa koszt" będą za słabe. Coś trzeba by więcej. Bardziej unikalne. Ja generalnie jak szukam czegoś na naszym forum to przez "site:". Ale na grupach to wychodzi tak sobie (no, od biedy idzie coś wyskrobać). To sobie mogłoby fajnie zadziałać gdyby adresy url grup były 'statyczne' a nie wywoływane jakimiś parametrami z php. Grupy powinny mieć wewnętrzne narzędzie do wyszukiwania w ich ramach, pokazujące w wynikach wyszukiwania, poszukiwaną frazę w kontekście. Tak zresztą powinna działać cała wyszukiwarka Muratora (swoją drogą powinna istnieć też możliwość wyłączenia grup/dzienników budowy z wyników wyszukiwania na całym forum a pozostawienia samych tematów 'merytorycznych'). Wstyd, żeby tak rozbudowana baza widzy jaką jest to forum, miała tak lichą wyszukiwarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.10.2011 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Jarret, napisz o tym do administratorów - bo ja kiedyś pisałam, żeby poprawili mechanizm wyszukiwania na grupach, ale nie umiałam tak ładnie tego ująć w fachowe słowa i mnie zbyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 19.10.2011 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Ale mam nadzieję, że nie będzie to kawka z ziemi od paprotek czy jakoś tak? Tatarak mi taką oferowała jak poprzednim razem jechałem przez Wrocław. no co Ty, najprawdziwsza kawa z proszku! W kubku lub eleganckiej filiżance, jak wolisz. Jarett, za kostkę zwykłą z podbudową ok. 80-90, do tego koszt kosztki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 19.10.2011 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 no co Ty, najprawdziwsza kawa z proszku! W kubku lub eleganckiej filiżance, jak wolisz. Nawet o 5 rano? Jak tak to masz murowane (to chyba najwłaściwsze określenie ) odwiedziny. Jarett, za kostkę zwykłą z podbudową ok. 80-90, do tego koszt kosztki Straszysz chłopaka. W tej cenie to ja miałem "na gotowo" Z kostką i obrzeżami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 19.10.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 To sobie mogłoby fajnie zadziałać gdyby adresy url grup były 'statyczne' a nie wywoływane jakimiś parametrami z php. Masz rację - załapuje się dużo wątków niegrupowych. Wydzielenie grupy pod osobny adres pomogłoby. Grupy powinny mieć wewnętrzne narzędzie do wyszukiwania w ich ramach, pokazujące w wynikach wyszukiwania, poszukiwaną frazę w kontekście. Tak zresztą powinna działać cała wyszukiwarka Muratora (swoją drogą powinna istnieć też możliwość wyłączenia grup/dzienników budowy z wyników wyszukiwania na całym forum a pozostawienia samych tematów 'merytorycznych'). Wstyd, żeby tak rozbudowana baza widzy jaką jest to forum, miała tak lichą wyszukiwarkę. Głos wołającego na puszczy. O rozbudowaną wyszukiwarkę dopominałem się już chyba w 2003 roku. W 2002 nie musiałem, bo na całym forum było kilkanaście (liczbowo 20>x>10) postów dziennie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 19.10.2011 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Kiedyś już pisałem do administratorów, ale najwyraźniej nie czują potrzeby zmian lub nie potrafią ich wprowadzić. @Frankai - hmmm to coś tanio Cie wyszła ta kostka. Też miałem wrażenie że to są te okolice cenowe o których pisze Madeleine. Pytanie z innej beczki:Gdzie tanio i sprawnie kupić piasek, żwir i stal? Najlepiej w moich okolicach (Psie Pole/Długołęka).A bloczki betonowe (B6, 14cm) za 3,70 to drogawo chyba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 19.10.2011 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 poszło na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 19.10.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 @Frankai - hmmm to coś tanio Cie wyszła ta kostka. Też miałem wrażenie że to są te okolice cenowe o których pisze Madeleine. Nie wiem czy powinno mi być przykro (że inni mają drożej), ale... nie jest Powodów jest kilka: - kostka to Kaczmarek Holland - ten typ kostki jest "przemysłowy". Bardzo prosty "krój". Żałuję, że nie mieli żółtej bez fazy, bo bardziej mi się podoba gładka powierzchnia. - jego ekipy są też "przemysłowe". Nie ma co liczyć na kreatywność i podpowiedzi jak ułożyć wzór. - gość ściągał kostkę bezpośrednio od producenta. Jak mi podał cenę, to wyszło, że ponad 20% taniej niż w najtańszej hurtowni w okolicy, - z działki chyba nic mi nie wywozili. Troszkę rozplanowali nierówności i robili podsypkę, - kładką kostkę na podsypce cementowo-żwirowej, a po ułożeniu leją wodę. U teściów kostka leży ponad 3 lata, a u mnie ponad rok. Nic złego im się nie wydarzyło. Sąsiad bawił się sam z jakimś murarzem, robili beton na który dali piach i kładli kostkę. Efekt - u niego po deszczu są kałuże. A bloczki betonowe (B6, 14cm) za 3,70 to drogawo chyba? Temat był szeeeeeeeroko dyskutowany na wiosnę chyba. Rozwodzono się na temat wymiarów, kształtów, gładkości i chrupaniu. Wojgoc się pojawi to Ci pewnie streści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 19.10.2011 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 @Frankai - hmmm to coś tanio Cie wyszła ta kostka. /quote] Odszukałem - już taki jestem zimny drań - i oto jak płaciłem: Kostka żółta - 36.60 zł/m2 Kostka czarna - 34.16 zł/m2 Ułożenie - 22.00 zł/m2 Podbudowa - 10.00 zł/m2 Czyli "czysta" kostka to 66.16-68.60 zł/m2 (i dalej mi się nie robi przykro z tego powodu ) EDIT: Podbudowa to chyba koszt żwiru i cementu Dodatki: Obrzeża (krawężniki 1000x300x80) czarne - 15.00 zł/szt. Ułożenie obrzeży - 6.00 zł/mb Krawężniki drogowe - 28.00 zł/szt. Ułożenie k.drogowych - 15.00 zł/mb Ułożenie palisady (kupowałem sam) - 1.70 zł/szt. Wykopanie i zasypanie z zagęszczeniem dołu (wyprowadzenie na zraszacze) - 300.00 zł Wybranie ziemi - 4.00 zł/m2 Projekt kosztował mnie 500zł i własna praca (w sumie dość spore przeróbki ). Żona musiała jednak wszystko mieć pokazane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 19.10.2011 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 koszty ułożenia masz dumpingowe. Ja miałam jednego oszołoma, który chciał u mnie w domu nocować, po 35. A reszta 50-60-70pln/m2 plus materiały (w zależności od preferencji mączka granitowa/ kliniec/ piasek). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dekar 19.10.2011 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 (...)Przypomnijcie mi proszę jakie to są koszty w naszych okolicach. Chodzi mi o komplet prac i materiałów (bez kostki) dla granitu i betonu. (...) Jestem świeżo po ułożeniu podjazdu więc mam dość precyzyjne informacje o kosztach. Ułożenie robocizna: beton 40zł/m2 (granit 60zł/m2) Piasek: zwykły 12zł/t + płukany 19zł/t (wyszło ok 50t jednego i 5t drugiego) Kliniec: 26t = 1000zł Kostka bet.: 35,80/m2 i 33zł/m2 Ceny netto. Podane ilości piasku i klińca wystarczyły na 100m2, chociaż ledwo, bo musiałem dużo podnosić podjazd. Dodatkowo do utwardzenia użyłem niewykorzystane keramzytowe pustaki stropowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 19.10.2011 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Ponieważ jestem w trakcie castingu na brukarza to mam ceny na bieżąco [będzie układana kostka betonowa]:od 40 zł/m2 sama robociznapoprzez 75 zł/ m2 robocizna z podbudową [cały materiał]do 100 zł/m2 robocizna z podbudowąprzy czym wszystko rozchodzi się o to, co na tej podbudowie będzie. Mam różne wersje: 1) 10 cm miał stabilizowany cementem + 10cm miału kamiennego2) 15cm kliniec + 3 cm mączki granitowej3) 10 cm piasek, 10 cm miał z cementem, 5cm mączki A jaką podbudowę wy macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 19.10.2011 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 podpowiem, że kostkę granitową kupuje się w dobrej cenie w zimie, najlepiej styczen luty.ja mam ofertę na 50zł/m2 za kostkę, 10zł/mb za obrzeże trawnikowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 19.10.2011 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Jarret - wyprobuj to na googlu site:forum.muratordom.pl grupa wrocławska kostka brukowa koszt patent Franakaia jeszcze nie testowałam, tylko sobie zapisałam w tajemniczych zapiskach Tataraka ja testowałam, działa dobrze. Niestety nie zapisałam i głupio mi było znowu pytać. Dobrze więc, że zapisałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 19.10.2011 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 ja testowałam, działa dobrze. Niestety nie zapisałam i głupio mi było znowu pytać Eeeee tam. Masz moją emalię, a ja ciągle cierpię na brak asertywności. Na drugi raz pytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElwoodWroclaw 19.10.2011 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2011 no to dzisiaj odebrałem wykonane badania gruntu. Wszystko OK. Pod humusem, trochę piasku pylastego (do usunięcia z humusem, bo to grunt wysadzinowy) a pod tym już piach średni że żwirem i pospółka od 0,7-0,8m. Wody gruntowej nie stwierdzono. Warunki przyłącza od Taurona są na docelowe zasilanie domu, złożyłem od razu. Teraz zamawianie mapki do celów projektowych 1:500 i reszta papierologii Kurcze, chyba założę dziennik budowy....ale może za wcześnie? Uradowany pomyślnymi wynikami geotechniki, pozdrawiam serdecznie wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts