jarett 20.10.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Z przyciskami jakoś dam radę. Bardziej chodzi mi o to czy są uniwersalne pod wszystkie kibelki i podejścia kanalizacji, czy stelaże poszczególnych marek jakoś znacząco różnią się jakością lub technologią (interesuje mnie np. geberit vs. grohe) i czy są jakieś, których ewidentnie trzeba unikać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 20.10.2011 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Raczej nie chodzi o powierzchnię, tylko wysokość No chyba że przewidujesz "ścięcie" szerokości. Ja w pokojach zrobiłem głębokie szafki przy ściance kolankowej. A na wysokości zależało mi na stryszku. Zdjęcia stryszku i szafek znajdziesz na mojej zdjęcio-stronce. "Forum" nie znam. Zapewne pamiętasz moje podsumowanie - uwzględniałem w nim Unicę i Unicę Top No właśnie pamiętałem że ten post kiedyś przeglądałem, myślę o Forum, ponieważ byłem u znajomego który zamontował ja 10 lat temu... wtedy pewnie był jeszcze inny producent, ale pewnie linia montażowa itd zostało tak samo. Właśnie jako nieliczni maja włącznik 3 klawiszowy i ramki 5 polowe, a w 1 miejscu tylko ratuje mnie taka ramka Teraz muszę poszukać dobrej hurtowni, a raczej taniej Co do wysokości ... to też nie muszę się specjalnie martwić, bo duuużo miejsca tam mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 20.10.2011 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Z przyciskami jakoś dam radę. Bardziej chodzi mi o to czy są uniwersalne pod wszystkie kibelki i podejścia kanalizacji, czy stelaże poszczególnych marek jakoś znacząco różnią się jakością lub technologią (interesuje mnie np. geberit vs. grohe) i czy są jakieś, których ewidentnie trzeba unikać. Obstawiam, że dopóki nie ważysz 200 kg, to nie musisz się martwić. Przyłącza pewnie identyczne. Ostrzegam jednak przed trywializowaniem kwestii przycisków. Do tych tanich stelaży możesz kupić chyba tylko tanie. Może też być kwestia czy będzie pasował dwuprzyciskowy, czy jednoprzyciskowy (ewentualnie ze "stop"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 20.10.2011 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 zamontował ja 10 lat temu... wtedy pewnie był jeszcze inny producent, ale pewnie linia montażowa itd zostało tak samo. Właśnie jako nieliczni maja włącznik 3 klawiszowy i ramki 5 polowe, a w 1 miejscu tylko ratuje mnie taka ramka 10 lat może mieć plusy i minusy. Plusem jest może to, że kiedyś większość rzeczy była mocniejsza. Co prawda co do osprzętu mam wątpliwości. To w jaki sposób moje 2 ulubione serie wytrzymują znęcanie się nad nimi, daleko odbiega od wytrzymałości osprzętu kiedyś. Do tego design jest dużo ładniejszy. Kolejny minus tych 10 lat jest taki, że prędzej zakończą produkcję czegoś starego niż nowego. 5 ramkowych i 3-klawiszowych już na rynku trochę jest. Była o tym dyskusja. Nie potrzebowałem 5-ramkowych (a tańsze linie Logusa je mają), ale 3-klawiszowy mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 20.10.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Obstawiam, że dopóki nie ważysz 200 kg, to nie musisz się martwić. Przyłącza pewnie identyczne. Ostrzegam jednak przed trywializowaniem kwestii przycisków. Do tych tanich stelaży możesz kupić chyba tylko tanie. Może też być kwestia czy będzie pasował dwuprzyciskowy, czy jednoprzyciskowy (ewentualnie ze "stop"). Dlatego pytam o Grohe bo tam najtańszy zestaw występuje z ładnym przyciskiem http://www.ceneo.pl/;0151461133-10.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 20.10.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Suspenser - właśnie w poszukiwaniu oszczędności zastanawiamy się za własnoręcznym rozłożeniem rur do wm - znajdziemy w tym wątku wskazówki, jak to zrobić? mam nadzieję , że tak Wentylacja to nie tylko rury, to jeszcze przepustnice, które trzeba wyregulować. Bez przyrządów się nie da, no chyba że na świeczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 20.10.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Grohe jest ok. Występuje jeszcze w opcji z miejscem na kostkę odświeżającą (grohe fresh). Taniej na allegro niż skąpcu. Aha, dostałam wycenę podłogi z Kenio. Jak zobaczyłam cennik, spytałam, czy to już z robocizną. Wichsol się chowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.10.2011 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Aha, dostałam wycenę podłogi z Kenio. Jak zobaczyłam cennik, spytałam, czy to już z robocizną. Wichsol się chowa. to którzy sa korzystniejsi finansowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 21.10.2011 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Wichsol. Ale dalej sporo drożsi od konkurencji. No i używają drogiej chemii. Sama nie wiem, ale np. Parkett Service (z Domaru) proponuję chemię w cenie ok. 23pln/m2. A Wichsol 40pln/m2. Oczywiście to inna chemia, ale pytanie, czy warto przepłacać. I to, i to, klej polimerowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.10.2011 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 Wentylacja to nie tylko rury, to jeszcze przepustnice, które trzeba wyregulować. Bez przyrządów się nie da, no chyba że na świeczkę no więc rury, przepustnice, jakieś anemostaty... projekt by się przydał. bo jakiś przyrząd do regulowania pewnie można kupić/wypożyczyć - dobrze jednak byłoby wiedzieć, co nimi mierzyć, w którym miejscu i jakie wartości należy uzyskać... czy ktoś z pt forumowiczów robił Went Mech temi rencami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 21.10.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 ja. juz Ci pisałam.Jednostkę Valloxa dostałam , rury układalam sama .No, wtedy z mężem.Anyway - koszt rur anemostatów, wiatraczka do sprawdzania prędkości - 1500zł. Jednostka to koszt około 4000zł, w Twoim przypadku chyba wystarczy 350m3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 21.10.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 ja. juz Ci pisałam. Jednostkę Valloxa dostałam , rury układalam sama .No, wtedy z mężem. Anyway - koszt rur anemostatów, wiatraczka do sprawdzania prędkości - 1500zł. Jednostka to koszt około 4000zł, w Twoim przypadku chyba wystarczy 350m3? Ten "wiatraczek" jest potrzebny do wyregulowania przepustnic i anemostatów - wypożyczyłaś go czy kupiłaś bo niedawno Gosia szukała i były dosyć drogie ? Jan-gaz do zamówionej centrali daje projekt gratis, a centrale robią porządne i w atrakcyjnej cenie, a jeszcze tańsze sprzedaje Tywent [ale bez projektu i jakościowo trochę gorsze]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 21.10.2011 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2011 to ja wybadam temat z tym jan-gazem dzięki za podpowiedź. Suspenser - wiem, że GWC robiłeś sam, wentmech też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 22.10.2011 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 pożyczyłam z prywatnego źródła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 22.10.2011 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 Czy ktoś wie jak się sprawdzają takie pomysły (artykuł): http://bi.gazeta.pl/im/0/9360/z9360110X.jpg http://bi.gazeta.pl/im/7/9360/z9360107X.jpg Niby wiem, że pralka wypoziomowana nie tańczy po łazience, ale jakoś nie jestem przekonany, że będzie spokojniutko stała sobie na półce. Zresztą jak robiliśmy kotłownio-pralnię, to fachowcy bali się zrobić podest pod pralkę. Szczegółów już nie pamiętam, ale miał być gruby, mocno zbrojony i do tego z wyższym brzegiem i odpływem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 22.10.2011 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 A musi być podest? Jeśli go zrobisz, ewentualne postawienie u góry suszarki będzie problematyczne. Ja miałam pralkę schowaną we wnęce zamykanej drzwiami, na niej suszarka, obok półki na chemię, mop itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 22.10.2011 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 widziałam u kogoś takie rozwiązanie - pralka była na jeszcze wyższje półce, pod półka szuflada na proszki płyny. Właściciel zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 22.10.2011 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 A musi być podest? Jeśli go zrobisz, ewentualne postawienie u góry suszarki będzie problematyczne. Ja miałam pralkę schowaną we wnęce zamykanej drzwiami, na niej suszarka, obok półki na chemię, mop itd. Suszarki nie przewidujemy. Pralka byłaby odkryta a nad i obok (jeden rząd) zamknięte szafki, w szczególności z koszami na bieliznę i chemię. Inne rzeczy planujemy w spiżarni - np miotły, mopy i wąż odkurzacza za drzwiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 22.10.2011 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 widziałam u kogoś takie rozwiązanie - pralka była na jeszcze wyższje półce, pod półka szuflada na proszki płyny. Właściciel zadowolony. A jak długo jest zadowolony? Jak po dwóch latach, to robię i też z szufladą pod spodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 22.10.2011 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2011 to ja wybadam temat z tym jan-gazem dzięki za podpowiedź. Suspenser - wiem, że GWC robiłeś sam, wentmech też? Nie robiłem sam GWC, ale dzisiaj bym zrobił bo jest to dość łatwe ... Najłatwiej wykonać glikolowy lub rurowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts