Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Zapodajcie jakieś namiary na sprawdzonych szklarzy (potrzebuję szkła hartowanego na daszek na tarasem i luster).

Jak w ogóle uzyskać lustro podświetlone od dołu diodami LED naklejane bezpośrednio na kafelki (bez ramy) - da się zrobić taki myk?

Namiaru nie podam, bo to w Ostrowie. Co do bez ramy - naklajane, to nie wiem jak chcesz to rozwiązać. Dziur w ścianie i tam diody? Nie widzę problemu.

Moje lustro naklejone jest na płytę karton gips i zrównane z płytkami. Podświetlenie mam jarzeniówkami zamontowanymi w dziurach z dostępem od tyłu. Szklarz chyba bierze szybę i nanosi "sreberko" w określone miejsca, a pozostałą część chciałem zmatowioną (piaskowaną). Jeżeli mi się coś pokićkało i jednak bierze jakieś gotowe lustro, to sreberko piaskowaniem zedrze.

Efekt (kliknąć to wyskoczy większe):

http://frankai.smugmug.com/Architecture/Zdjecia-z-budowy/DSCN8009/567174388_YBDbz-S.jpg

Z lustrzano-optycznych ciekawostek - widziałem jak zbudowana jest ściana tylno-projekcyjna. Moduł 50" ma dwa projektory, które rzucają obraz na lustro z warstwą odblaskową na wierzchu!!! Potem obraz trafia na soczewkę plastikową przyczepiany na froncie modułu, który jest soczewką Fresnela. Jest przy tym spoooooooro zabawy, żeby to wykalibrować.

Najwidoczniej Ci co budują wykorzystują dobrą pogodę, a Ci co nie budują harują, żeby kredyt spłacić.

Idź Pan z tą pogodą. U mnie się zupełnie marnuje. Czekam na 3 ekipy, żeby przyszły i dokończyły kilka detali i żadna nie raczy się pojawić (chociaż wszystkie miały być w tym tyg...).

Nie, niech nie pada, muszę skończyć elewację, kostkę i zrobić zjazd. A niech będzie w miarę ciepło, bo nadal gazu nie mam, pójdziemy z torbami za prąd.

A w ogóle muszę pochwalić energetykę, podpisałam umowę w styczniu na prąd. Miał być w styczniu 2012. Skrzynka stoi od 2 tygodni, dziś podłączamy, podpisujemy umowę - i gotowe. A mieli do zrobienia 150m linii.

prorok? ;)

Nie - prorocy są od przyszłości. Od teraźniejszości są analitycy i ewentualnie jasnowidzowie.

Co do zimy - kiedyś zastanawiałem się czy synek zobaczy śnieg. Mieliśmy ze 3 zimy bez śniegu. Potem były zimy masakra. Ostatnio ostro postraszyła w grudniu, a potem wyluzowała. Może faktycznie czas na zimę bez śniegu. Nie pogniewałbym się ;)

ja brałam austrotherm (przez domenergooszczedny.eu), super jakość.

Witam,

W końcu wybór padł na szarego Swisspora. Zakup też przez domenergooszczedny.eu (na Austrotherm musielibyśmy dłużej czekać). Wszystko poszło sprawnie. Informacja o cenie tego samego dnia od zapytania, dostawa w 1,5 tygodnia od zamówienia. Także wielkie dzięki za namiary na ten sklep.

Pozdrawiam

Kasia