awo65 31.10.2011 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Awo65 - a kto będzie dach robił, miejscowy dekarz Chołdyński? Cieśle-dekarze, to ekipa 'napływowa' z Podhala. Jak na razie idzie im bardzo ładnie. Teraz świąteczna przerwa, ale myślę, że do końca przyszłego tygodnia skończą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 01.11.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Czy możecie polecić ekipę do szpachlowania i gipsowania sufitów oraz gładzi? Moja ekipa prawdopodobnie nie dotrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 01.11.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Czy możecie polecić ekipę do szpachlowania i gipsowania sufitów oraz gładzi? Moja ekipa prawdopodobnie nie dotrze Nie chcę Cię martwić, ale większość ekip padło teraz ofiarą pięknej pogody i starają się natrzepać jak najwięcej zarezerwowanych zleceń (które i tak jak zwykle mają opóźnione). Ciężko ich oderwać do czegoś nowego/niedokończonego z przeszłości. Ja czekam na 3 ekipy, które nie dokończyły swoich prac u mnie. W tym na Pana Marcina (przez którego już mnie krew zalewa). Na marginesie - nie macie pod ręką jakiejś dyspozycyjnej ekipy dekarskiej, która zrobi mi kilka detali (góra 2 dni) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 01.11.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Własnie tego się obawiam - teraz wszyscy chcą jak najwięcej zrobić przed zimą. Już się zastanawiam, czy nie namówić męża na internetowy kurs spoinowania, szpachlowania i kładzenia gładzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 01.11.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 teraz to chyba nikt swoich ekip nie wypuścija czekam już 2 miesiące na montaż okien dachowych i chyba skończy się na tym że sami je zamontujemy :/na dodatek nie wiem czy będę miała meble kuchenne na święta dowiem się dopiero jutro ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 01.11.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 gładzie to niestety nie jest takie hop-siup... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.11.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 W tym na Pana Marcina (przez którego już mnie krew zalewa). Na marginesie - nie macie pod ręką jakiejś dyspozycyjnej ekipy dekarskiej, która zrobi mi kilka detali (góra 2 dni) ? u mnie mają być od połowy m-ca, to może podskoczą. a mają dokończyć coś co już nie daj bóg zapłaciłeś, czy może jakiś inny drobiazg? jeszcze w zeszłym tygodniu to wiem, że remontowali wieżę kościoła gdzieś u siebie - z dźwigiem i takimi tam szykanami. jak znam życie, to nie oderwą się, dopóki nie skończą (wynajęcie takiego dźwigu musi kosztować). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 01.11.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 u mnie mają być od połowy m-ca, to może podskoczą. a mają dokończyć coś co już nie daj bóg zapłaciłeś, czy może jakiś inny drobiazg? jeszcze w zeszłym tygodniu to wiem, że remontowali wieżę kościoła gdzieś u siebie - z dźwigiem i takimi tam szykanami. jak znam życie, to nie oderwą się, dopóki nie skończą (wynajęcie takiego dźwigu musi kosztować). Do zrobienia mają rzeczy, za które zapłaciłem i za które nie zapłaciłem, ale są jeszcze pilniejsze bo większe deszcze albo śnieg to katastrofa by była - cały garaż wytynkowany i cały dobytek, który w niem składuje stałby w wodzie. Mieli to zrobić tydzień temu. Od tygodnia Pan Marcin nie odbiera telefonu, a Pan Krzysztof ciągle mi tylko o tym dźwigu gada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.11.2011 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 no to upsidejzi... na garażu masz dach stromy czy płaski, bo nie pamiętam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 01.11.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 no to upsidejzi... na garażu masz dach stromy czy płaski, bo nie pamiętam? Mam dach płaski, a właściwie w tej chwili mam tam basen bo dach został obmurowany pustakiem a w środek ma przyjść docelowa izolacja, ocieplenie i podłoga. Nie ma z niego żadnego ujścia. Jest lekko wypapowany, ale raczej nieszczelnie, bo po deszczu kapie mi z sufitu w garażu. Woda znalazła sobie jeszcze inną drogę i wnika między ścianę a styropian. Jakby to zamarzło.... Rozwiązanie miałobyć tymczasowe na kilka dni... a jest tak już 2 czy 3 tygodnie. Po każdym deszczu zbieram wodę z tego daszku.. łopatą do śniegu. Na szczęście pogoda jest łaskawa. Póki co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.11.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 no to u mnie z dachem od garażu jest to samo. mam ogniomur dookoła, ale w jednym miejscu murarze wykuli otwór 12*12 cm, żeby woda mogła odpływać. p. Krzysztof radził, że ewentualnie zamiast tego odpływu można by porobić dziurki wiertarką co parę metrów. jak nie masz jeszcze elewacji, to może wypróbuj? Jak zamierzasz rozwiązać odpływ docelowo? bo właśnie mam temat na tapecie. pierwotnie przy jednym dłuższym boku miało nie być ogniomurka, tylko ażurowa listwa przytrzymująca żwir (u mnie żwir zamiast podłogi, bo tam się nie będzie chodzić). p. Marcin doradził dać ogniomur dookoła, żeby nie cudować z tą listwą (wg projektu był to model produkowany przez jakąś firmę w Kanadzie ). Strop miał być wyprofilowany betonową nadlewką w kierunku jednego punktu, w którym byłby kielich i wypuszczenie wody poza budynek (w dzienniku mam obrazek, jak to ma wyglądać). ale okazało się, że chcąc zrobić ten wylew tam, gdzie mi pasuje, musielibyśmy w najdalszym punkcie zrobić 17 cm tej wylewki! strach by było stanąć w tym garażu pod takim ciężarem, nie? więc właśnie teraz kombinuję, gdzie ten wylew przesunąć, żeby bez problemu uzyskać 2% spadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 01.11.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 No to widzę, że Pan Marcin ma 2 podobne przypadki, na mnie poeksperymentuje, a Tobie zrobi dobrze U mnie będzie też jedna dziurka i kielich + rynna. W krótszym boku. Nie będziemy już nic wylewać. Spadek będzie zrobiony na styrodurze. Sam nie wiem jak oni sobie to wyobrażają ale niech im będzie byle było szczelnie. Czyli przyjdzie papa wywynięta na ścianę i ogniomur (+ mówili, że jeszcze poprawiona folią w płynie), styrodur, znów papa, obróbka blacharska na ogniomurze. Na wierzch docelowo ma iść podłoga drewniana. Z jednej strony wyjdzie mi kilkanaście cm tego styroduru, z drugiej - mało co. Można też zrobić spadek na dwie strony, ale nie chcę sobie szpecić frontowej elewacji kolejną rynną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.11.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 a garaż masz ogrzewany? bo jak tego styroduru wyjdzie mało co, to niby jak go będzie izolować? zresztą nawet w nieogrzewanym to chyba niezbyt dobrze, żeby strop przemarzał. ile to wyjdzie w centymetrach to "mało co"? a jak będzie drewniana podłoga mocowana na tej papie, żeby nie podziurawić izolacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 01.11.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 btw, nie usiłowali Cię przekonać, żebyś zapomniał o styrodurze, i kładł tylko i wyłącznie płyty PIR? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uriel 01.11.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Drogo - zależy jak się patrzy. 72EUR/dobę za apartament full wypas na 6 osób z parkingiem podziemnym i basenem, 40 EUR za Ford Focus z ubezpieczeniem, więcej cen w emalii. Tłumnie i hałaśliwie - nie (Andaluzja nie jest aż tak oblegana) czy ja tez moge prosic na priva o namiary, kontakty i ceny, plizzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 02.11.2011 00:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Mam dach płaski, a właściwie w tej chwili mam tam basen bo dach został obmurowany pustakiem a w środek ma przyjść docelowa izolacja, ocieplenie i podłoga. Nie ma z niego żadnego ujścia. Jest lekko wypapowany, ale raczej nieszczelnie, bo po deszczu kapie mi z sufitu w garażu. Woda znalazła sobie jeszcze inną drogę i wnika między ścianę a styropian. Jakby to zamarzło.... Rozwiązanie miałobyć tymczasowe na kilka dni... a jest tak już 2 czy 3 tygodnie. Po każdym deszczu zbieram wodę z tego daszku.. łopatą do śniegu. Na szczęście pogoda jest łaskawa. Póki co... U mnie zaciekało... szczelinką między murkiem na garażu, a daszkiem wokół. Po tym murku od zewnątrz spływało i wciekało w strop. Dopiero jak zrobiłem "parapet" na murku to pomogło. Spadek robiony był styropianem i wylewką. Jest na jedną ścianę, gdzie mam obróbkę i rynienkę. Na wylewce kładziono 3xfolię w płynie i na to płytki. Póki co (3 lata) jest spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 02.11.2011 00:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 czy ja tez moge prosic na priva o namiary, kontakty i ceny, plizzzz Możesz prosić. Ale nie na priv. Zrobiłem krótki opis Natalii, więc ci sforłarduję. Podaj mi po privie emalię bo mój krótki opis... Kto mnie zna to wie, że "krótki" jest też pojęciem względnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.11.2011 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Frankai, jaki masz dokładnie układ warstw na garażu? stropodach klasyczny czy odwrócony? pod tym styropianem, na którym masz wylewkę, powinna być paroizolacja albo hydroizolacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 02.11.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Krokodylu ja tez proszę o te namiary na wakacje wersja wodna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 02.11.2011 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 taaa, moi dekarze mieli u mnie pomalować podbitkę tarasu (jakieś 15m2) i wymienić rynnę, bo zamontowali uszkodzoną. Oraz odebrać kasę. Jak zniknęli dwa miesiące temu, tak dotrzeć nie mogą. teraz to chyba nikt swoich ekip nie wypuści ja czekam już 2 miesiące na montaż okien dachowych i chyba skończy się na tym że sami je zamontujemy :/ na dodatek nie wiem czy będę miała meble kuchenne na święta dowiem się dopiero jutro ;/ dzięki Bogu za ikeę. Ale na blat też poczekam, bo przecież nikt nie weźmie miary bez mebli. A to też pewnie z miesiąc potrwa :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts