Tatarak 02.11.2011 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 było pytanie, ale już znalazłam odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 02.11.2011 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Frankai, jaki masz dokładnie układ warstw na garażu? stropodach klasyczny czy odwrócony? pod tym styropianem, na którym masz wylewkę, powinna być paroizolacja albo hydroizolacja. Nie wiem - nie było mnie przy tym. Jak by mi coś ciekło, to bym ich ścigał, bo odpowiadali za całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 02.11.2011 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 ja mam stres w związku z meblami kuchennymi miałam dzisiaj dostać odpowiedź od wykonawcy czy zdąży przed świętami i ciągle cisza i nie odbiera telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 02.11.2011 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 to znaczy, że już kredyt spłacili? szczęściarze Raczej wzięli tylko tyle ile było konieczne i na maksymalny okres czasu. A wycieczka była do Kościeliska [bynajmniej nie na cmentarz choć nazwa na czasie] - to dla Madelaine Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.11.2011 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Jarret, to u Ciebie pewnie będzie tak:http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=82692&d=1320256914 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.11.2011 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 tylko spadek punktowo do kielicha, nie do rynny. i teraz pytanie, jak oni chcą wyprofilować spadek na styro do jednego punktu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 02.11.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 @Tatarak - nie wiem jak oni to planują zrobić. Nie ja jestem tu od myślenia i projektowania. Wyglądali jakby mieli plan a ekipa Pana Marcina jest jedną z niewielu, którym po prostu ufam i wierzę, że jak zrobią to będzie dobrze. Już ze 3 razy się na niego wkurzałem, że nie przyjeżdżał i nie odbierał telefonów, ale jak już przyjechali i zrobili to było/jest dobrze. Niemniej jednak - wyobrażam sobie, że będzie tak jak na rysunku, który wkleiłaś. Zrobić spadek do jednego punktu to tylko kwestia odpowiedniej rzeźby w tych płytach. O PIR chyba mi nic nie wspominał a na pewno nie naciskał. Co do podłogi drewnianej - jeszcze nie wiem - na razie i tak nie mam na nią kasy, w przyszłym roku (miejmy nadzieję) będę się o to martwił. Podłoga na pewno będzie pływająca, na papę położy się jakieś "stopy" (żeby złapać poziom ) a na to legary. W miejscu ułożenia "stóp" jakoś wzmocni się papę (położy kolejną warstwę zbrojoną aluminium, albo cośik jeszcze podłoży co zabezpieczy przed uszkodzeniami). A może koniec końców będzie tam żwir... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.11.2011 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 właśnie "rozmawiałam" z jedną forumowiczką, u której dachowcy (inni) wycinali spadki ze styro - da się ja niestety nie umiem podchodzić w taki sposó: Nie ja jestem tu od myślenia i projektowania. Wyglądali jakby mieli plan ale pocieszam się, że ekipa Pana Marcina jest jedną z niewielu, którym po prostu ufam i wierzę, że jak zrobią to będzie dobrze pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 02.11.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 No niestety, gdybym każdej ekipie miał przygotowywać gotowy plan działania to bym ześwirował. Zresztą nie czuję się kompetentny bo nie mam ani wykształcenia ani doświadczenia w tym kierunku. Minimum zaufania musi być. Przynajmniej do niektórych ekip. A co do p. Marcina to wiem, że jeśli nawet by coś mu nie wyszło to wróci i poprawi (chociaż może będzie trzeba najpierw wykonać do niego 30 telefonów ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.11.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 na razie to czekam, żeby zgodnie z ustaleniami przyszli w połowie miesiąca w ogóle "zrobić", powrotów i poprawek na razie nie planuję. martwię się tylko, że jak mu się ten kościół przeciągnie, do Ciebie wpadnie stropodach ratować i cośtam jeszcze, to mnie tu zima bez dachu zastanie nawet na części zasadniczej, że o garażu nie wspomnę. ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 02.11.2011 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 na razie to czekam, żeby zgodnie z ustaleniami przyszli w połowie miesiąca w ogóle "zrobić", powrotów i poprawek na razie nie planuję. martwię się tylko, że jak mu się ten kościół przeciągnie, do Ciebie wpadnie stropodach ratować i cośtam jeszcze, to mnie tu zima bez dachu zastanie nawet na części zasadniczej, że o garażu nie wspomnę. ech... Miałem to samo w zeszłym roku. Też mi robili w połowie listopada. I też mnie zima zastała. Nie ma się co martwić. Puki stan surowy to odrobina śniegu/deszczu mu nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.11.2011 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 dzięki za pokrzepienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 03.11.2011 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 taaa, moi dekarze mieli u mnie pomalować podbitkę tarasu (jakieś 15m2) i wymienić rynnę, bo zamontowali uszkodzoną. Oraz odebrać kasę. Jak zniknęli dwa miesiące temu, tak dotrzeć nie mogą. dzięki Bogu za ikeę. Ale na blat też poczekam, bo przecież nikt nie weźmie miary bez mebli. A to też pewnie z miesiąc potrwa :/ Madeleine, gdzie zamawiasz blat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 03.11.2011 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 jeszcze nie wiem, ale chcę kamienny albo kompozytowy. Tylko nie wiem, z czym do czego, który wybrać, jaki gruby itd.ktoś wie, względnie zamawiał blat "kamienny" i może się podzielić sprawdzonym namiarem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuracja 03.11.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Witam wszystkich.czy ktos z Was ma wentylacje mechaniczną w domu ?Napiszcie, gdzie kupowaliście przewody wentylacyjne ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 03.11.2011 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Czy możecie polecić ekipę do szpachlowania i gipsowania sufitów oraz gładzi? Moja ekipa prawdopodobnie nie dotrze skontaktuj się z tymi co robią u Madeleine - po 20.11 10dni u mnie jak nie bedzie padać bo robota na zewnatrz, więc w niesprzyjających warunkach mogę iść do Ciebie - Robert 601 656706 i powołaj się na mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 03.11.2011 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 jeszcze nie wiem, ale chcę kamienny albo kompozytowy. Tylko nie wiem, z czym do czego, który wybrać, jaki gruby itd. ktoś wie, względnie zamawiał blat "kamienny" i może się podzielić sprawdzonym namiarem? ja będę zamawiał w EGA - www.ega.pl rozmawiaj z Jolą Trytko 600 287646 - powołaj się na mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.11.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Witam wszystkich. czy ktos z Was ma wentylacje mechaniczną w domu ? Napiszcie, gdzie kupowaliście przewody wentylacyjne ??? hej, XX ma i przypadkiem wiem, że rury kupowała w ANG (albo jakoś tak) na Krakowskiej. my zamierzamy robić i naprawdopodobniej sami. Ty też? czy tylko kupujesz materiały? podziel się doświadczeniami please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 04.11.2011 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 hej, XX ma i przypadkiem wiem, że rury kupowała w ANG (albo jakoś tak) na Krakowskiej. my zamierzamy robić i naprawdopodobniej sami. Ty też? czy tylko kupujesz materiały? podziel się doświadczeniami please Ja dzwoniłam ostatnio do ANG i powiedzieli mi, że sprzedają tylko firmom. To samo Hurtwent. Znalazłam natomiast 2 firmy, które sprzedają osobom prywatnym: Centrowent (okolice Armii Krajowej) i Pefra (okolice Strzegomskiej przy obwodnicy) - dostałam od nich wyceny i są one bardzo zbliżone. DAT na Komuny Paryskiej za to wycenę mi zrobił na kwotę 2 razy większą niż 2 poprzednie firmy. Innych hurtowni nie znalazłam, więc pewnie będę wybierać między tymi dwoma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 04.11.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 no to zmienili moze sposób działania. a w necie nie sprzedaja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts