Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

Nie nudzą, tylko pracują na swój ZUS ;P Przecież bez artykułów nie będzie reklam, a Hanka się dobrze "sprzedaje".

A nie wiem czy wiecie, że w USA czarne skrzynki od kilku lat muszą być instalowane w SUV-ach a wkrótce w każdym aucie. Chyba w 2004 roku czytałem o wypadku w którym gość wyjechał z podporządkowanej i skasował kobietę z dzieckiem jadące mały autem. Miał pecha (i dobrze), że jechał GMC Subarban (lub inny taki duży niby osobowy), bo policja właśnie z tych skrzynek odczytała, że jechał ponad 70km/h i nie nacisnął nawet hamulców.

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Awo, a masz jakiegoś sensownego hydraulika? podziel się proszę namiarami.

Na razie szukam, lokalnie tym razem. Jak znajomy mi podpowiedział - hydraulik, to prawie jak ktoś z rodziny musi być, bo jak coś walnie, to musi być blisko.;) I pewnie coś w tym jest... Madeleine się właśnie doczekać nie może na odpowietrzenie...

Na razie szukam, lokalnie tym razem. Jak znajomy mi podpowiedział - hydraulik, to prawie jak ktoś z rodziny musi być, bo jak coś walnie, to musi być blisko.;) I pewnie coś w tym jest... Madeleine się właśnie doczekać nie może na odpowietrzenie...

Z racji niedyspozycyjności teściów, musieliśmy się zatroszczyć o ich stare c.o. najpierw jeden grzejnik zapowietrzony, potem wymiana zaworu, potem kolejny zapowietrzony i jeszcze jeden. Po pierwszej wizycie hydraulika już wiem jak odpowietrzyć nowy grzejnik, po drugiej nauczyłem się odpowietrzania starego. Po co czekać?

a o Hance to nawet Bill (ten mongolski reporter od Majewskiego)

On to z wyglądu tylko mongolski jest. Albo urodził się w Polsce, albo ściągnął jako całkiem małe dziecko. Wszystkie opowieści o kilku żonach i stuletniej babci w Mongolii są wyssane z palca. Babcia już od dawna mieszka w Polsce. Zdaje się, że grała w Potopie księżniczkę tatarską. We Wprost o nim było.

A nie wiem czy wiecie, że w USA czarne skrzynki od kilku lat muszą być instalowane w SUV-ach a wkrótce w każdym aucie. Chyba w 2004 roku czytałem o wypadku w którym gość wyjechał z podporządkowanej i skasował kobietę z dzieckiem jadące mały autem. Miał pecha (i dobrze), że jechał GMC Subarban (lub inny taki duży niby osobowy), bo policja właśnie z tych skrzynek odczytała, że jechał ponad 70km/h i nie nacisnął nawet hamulców.

szkoda że u nas jeszcze ich nie instalują bo było by już po zawodach (facet jechał ponad 100 w mieście, widział nas i nie hamował) a tak czekam na opinię biegłego

no i żyję:) ale mój kręgosłup daje mi popalić

Jak nie pozakładają, to daj znać a nóż będę w okolicy, to zamiast siedzieć przy kawce i gadać pierdoły, bym Ci pozakładał ;) W końcu przecież się musimy spotkać :)

Nie boisz się czyszczenia tej lampy? Ja do porządnickich to nie bardzo należę, ale jak już się za coś biorę, to chcę żeby było czyste, a ten Rebel to ma tyle dziurek... Generalnie Eglo jest jedną z firm, których design mi się podoba.

Frankai, no koniecznie musimy sie kiedys spotkac.

Tez sie zastanawialam nad tym czyszczeniem. Moze takim powietrzem w sprayu do komputerow?

O Hance to mi moje dzieciatko juz dawno mowilo, bo ona siedzi na tych plotach, pudelkach, itp, itd.:rolleyes:

Kasia, a Ty sie kuruj. Kolo Poczty Glownej jest klinika i tam zajmuja sie rehabilitacja. Mozna rowniez w ramach kasy chorych, ale sie dluzej czeka.

Kaska,

dogadałaś się z któryms z kafelkarzy?

szczerze jeszcze nie dzwoniłam ale nie mów mojemu mężowi (zabieram się za to od poniedziałku)

Wojtek czy dobrze kojarzę że kupiłeś/kupujesz panele tarketta? gdzie oprócz belpolu można je zobaczyć? (nie mają mojego koloru ani nawet próbki) można je zobaczyć

myślisz, że ten KAN jest lepszy niż Wavin, bo materiał na podłogówkę porównywałam akurat cenowo z Wavinem i też mi wyszedł sporo drożej.

dopytałam. Kan jest tańszy niż Wavin. Grrrrr.

Odpowietrzanie załatwione, hydraulik przyjedzie w dogodnym dla mnie terminie, w dodatku gratis :) Od niego wyszła inicjatywa, zachował się naprawdę w porządku. Ja nie mam grzejników, tylko podłogówkę, i odpowietrzyć trzeba ją odpowiednim sprzętem, czyli jest sporo zachodu z tym.

Ale żeby nie marudzić - to na plus - zdecydowanie p. Adam jest konkretny, szybki, rzeczowy, podpisuje umowę (a wiadomo, jak to na budowie z chętnymi do umów...), rzetelny. No i nie ma obaw pt. umówi się, nie przyjdzie, rozgrzebie, zapomni, tu zakombinuje, tam przyoszczędzi... Ja to zaliczam do kategorii: "cena spokoju".

Tatarak, ale p. Mietek właśnie tak przyjeżdża do nas, na telefon. Albo sam, albo p. Marek.

My mamy do sprzątania roombę, fajna jest. Kupowaliśmy w GB (z dostawą do Polski i przejściówką), fajnie sprząta. Dywanów nie mam, więc nie wiem. Wiadomo, że roomba nie wjedzie i nie odkurzy kanapy, między nogami krzeseł też nie bardzo, ale do codziennego sprzątania tyle, o ile, jest ok.

Ok dzięki za info :)

Nad robotem jeszcze myślę, tymczasem kupiłem w Biedronce "warsztatowy" do garażu - może nareszcie tej zimy zamiast latać z mopem będę odkurzał to co spłynie z auta po wjechaniu do garażu - a wszystko to bo nie pomyślałem wcześniej o odpowiedniej kratce w posadzce - piszę to ku przestrodze budującym :o

dopytałam. Kan jest tańszy niż Wavin. Grrrrr.

Tatarak, ale p. Mietek właśnie tak przyjeżdża do nas, na telefon. Albo sam, albo p. Marek.

i po Ci było sprawdzać? tylko nerwy niepotrzebne, grunt, że masz zrobione :) (ale dla mnie dobrze, że sprawdziłaś :))

co do pana Mietka, to już się u nas sprawdził organizując w trymiga prąd budowlany, więc elektryka innego nie szukam :)