SUSPENSER 14.11.2011 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Nie ma sprawy Kto przyjedzie do Ostrowa? Ja chętnie podjadę i mogę zabrać jeszcze 4 osoby bo jestem niepijący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 14.11.2011 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 A teraz pochwała za sprawdzenie kalendarza :wave::wave: :wave::wave: :wave::wave: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 14.11.2011 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 Ja chętnie podjadę i mogę zabrać jeszcze 4 osoby bo jestem niepijący a kaca gdzie bedziemy leczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 15.11.2011 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 PS. Czym się charakteryzuje klej dedykowany do garderoby? Pochłania zapachy ? Dobre :D To był skrót myślowy - chodziło o ogrzewanie podłogowe i duży format 60x60. Dodatkowo dla gresów polerowanych, zwłaszcza jasnych, oraz płytek marmurowych i innych przebarwiających się, zaleca się wersje "białe" klejów. Oczywiście są droższe. Ja ostatecznie chyba miałem zwykły i nic się nie stało z moim gresem polerowanym bardzo jasnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 15.11.2011 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Ja chętnie podjadę i mogę zabrać jeszcze 4 osoby bo jestem niepijący W sumie PKP jeździ chyba 9 razy między Ostrowem i Wrocławiem, więc chyba to też nie byłbym problem A ja powinienem się przeprowadzić, czy lepiej nie, bo już nie będę tym samym Frankai'em? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 15.11.2011 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 u mnie kleje mapei (adesilex? jest coś takiego?), fugi i silikony ceresit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 15.11.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 To był skrót myślowy noooo jak ja bym zrobiła skrót myślowy, to zaraz by było, że jestem po kobiecemu nieprecyzyjna czy coś Frankai, nie wiem, co Ci radzić - jak się przeprowadzisz to z pewnością będzie koniec pewnej legendy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.11.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 A ja powinienem się przeprowadzić, czy lepiej nie, bo już nie będę tym samym Frankai'em? po co? - po spotkaniu z Nami chatkę będziesz musiał remontować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 15.11.2011 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 z dziesięć lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 15.11.2011 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 u mnie kleje mapei (adesilex? jest coś takiego?). adesilex to właśnie klej z mapei elastyczny i szybkowiążący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.11.2011 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 adesilex to właśnie klej z mapei elastyczny i szybkowiążący ale nie na podłogę z ogrzewaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 15.11.2011 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 ja tez mam parkiet na podlogowce przyklejony na jakis elastyczny klej z mapei nie wiem tylko konkretnie na ktory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.11.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 ja tez mam parkiet na podlogowce przyklejony na jakis elastyczny klej z mapei nie wiem tylko konkretnie na ktory i jak działa podłogówka przy parkiecie? sprawdza się? nie masz dużych strat ciepła związanych ze gęstością drewna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 15.11.2011 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Wykończeniówka jednak wykańcza człowieka. Straciłem chyba zdolność i ochotę podejmowania decyzji. Weźcie coś podpowiedzcie, żebym czuł się usprawiedliwiony...otóż... Stolarz robi mi drzwi - takie ło: http://www.urbanfront.co.uk/contemporary-front-doors/1/designs/p1/sintra/r6Będą identyczne (widziałem je już w trakcie produkcji) tylko w innym kolorze. A że identyczne to nie mają górnego zamka, który - jak twierdzi stolarz - oszpeci ten design. Gość proponuje tylko "sztywny łańcuch" od środka chociaż, nie jest za późno by wstawić zamek. Jako głowny ma być zamek listwowy KVF (3 punkty ryglowania). No i teraz zachodzę w głowę - w sumie drzwi są (też) po to, żeby chronić więc przydałby się górny zamek. Ale z drugiej strony nikt się tam nie będzie z tym zamkiem siłował tylko wejdzie przez okno, ale z trzeciej strony - no przecież ten zamek tak wcale nie oszpeci, może warto go mieć... ale znowu - jak ktoś da radę rozbroić główny zamek to ten górny to już będzie pewnie pestka. Ech... co począć...weźcie coś powiedzcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 15.11.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Jarret, z bezpieczeństwem masz rację moim zdaniem - jak ktoś da radę z dolnym, to rozbroii górny zamek, a poza tym to i tak wejdzie oknem więc zostaje kwestia estetyki... i ubezpieczyciela! o ile pamiętam, to w moich warunkach polisy jest coś o tym, że w drzwiach wejściowych muszą być dwa zamki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 15.11.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 słuchaj się stolarza. Masz następujące drogi wejścia do domu: a) naświetle przy drzwiach b) wszystkie okna, drzwi tarasowe itd. c) brama garażowa d) wejście od ogrodu e) ściągnąć 2 dachówki i wyciąć nożem dziurę w membranie f) ostatecznie przez drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarett 15.11.2011 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 słuchaj się stolarza. Masz następujące drogi wejścia do domu: a) naświetle przy drzwiach b) wszystkie okna, drzwi tarasowe itd. c) brama garażowa d) wejście od ogrodu e) ściągnąć 2 dachówki i wyciąć nożem dziurę w membranie f) ostatecznie przez drzwi. Naświetla akurat nie będzie. Ale zaiste dróg jest dużo. Słyszałem o bezczelach, którzy piłą łańcuchową potrafią wyciąć sobie wejście w ścianie z betonu komórkowego, który zbyt twardy, jak wiadomo, nie jest. @Tatarak - jeśli zamek jest pojedyńczy, ale ma wiele punktów ryglowania i certyfikat to jest traktowany tak samo (albo lepiej) jak 2 zamki. Tzn to zależy od ubezpieczyciela ale u wielu tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 15.11.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 W sumie PKP jeździ chyba 9 razy między Ostrowem i Wrocławiem, więc chyba to też nie byłbym problem A ja powinienem się przeprowadzić, czy lepiej nie, bo już nie będę tym samym Frankai'em? Nie przeprowadzaj się bo będzie już po budowie, a może wymyślimy, i od razu wykonamy jeszcze przy okazji jakiś "pimp my house" - w końcu siła fachowców nas będzie, a kto oglądał choć jeden odcinek pewnego serialu wie ile można zmienić w jeden dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 15.11.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Nie przeprowadzaj się bo będzie już po budowie, a może wymyślimy, i od razu wykonamy jeszcze przy okazji jakiś "pimp my house" - w końcu siła fachowców nas będzie, a kto oglądał choć jeden odcinek pewnego serialu wie ile można zmienić w jeden dzień np przenieś chate krokodyla pod Wrocek:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 15.11.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 O Boze! Ale sie usmialam z tego remontowania przez 10 lat.hahahahhaah Jarett, nie wstawiaj tego gornego zamka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts