Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

taki za 4,5 k sam myje podłogi? kurka, zacznę chyba na niego zbierać.

Za 4.5k to ja mam parę innych rzeczy na które brak kasy, a podłogi - mogę umyć sam i do tego lepiej. Szybciej sadło zrzucę. Szybciej, bo w końcu się zmobilizowałem ;) Zacząłem chodzić do fitnessa

Frankai, ja tez sie mobilizuje i nic.

W tamtym roku zapisalam sie do silowni. Zaplacilam za caly rok i pochodzilam moze z miesiac.

W Polsce trenowalam karate, a tu nic mi sie nie chce.

Oprocz jedzenia slodkiego, oczywiscie:D

No proszę - kolejne rzeczy "wspólne". Też mam słabą silną wolę i też zwykle jak coś robię, to do pewnego momentu, a potem pojawia się tysiąc powodów, żeby czegoś nie zrobić, a wystarczy raz się złamać.

no ale to coś innego, ja z moich dekarzy też byłam zadowolona. Wszystko super, tylko zamontowali mi na tarasie uszkodzoną rynnę i nie skończyli malować podbitki. A teraz na poprawki dojechać nie mogą od dwóch miesięcy.

Faktycznie trochę inna sytuacja, ale podejrzewam, że szybko by przyjechali gdyby coś się działo. Na szczęście nie musiałam tego sprawdzać, ale po obróbce komina o dość nieregularnym kształcie przez kamień, mówili, że gdyby coś przeciekało to mam dzwonić przyjadą i nałożą więcej uszczelniacza, chociaż nic się nie powinno dziać i faktycznie się nie dzieje :)

Najgorzej, jak przyjdzie mi tu siedziec do emerytury. Z drugiej strony to nie tak dlugo.

Ale kiedy bede mieszkala u siebie w domku?

Hmmmm - każdy ma inną sytuację rodzinną i materialną, ale nikt nie zmusza by siedzieć tam :) Ja dokonałem świadomego wyboru i 6 lat temu wykonałem popularny dziś downsizing ;) Wiedziałem, że po powrocie do Polski będę się musiał ograniczyć. Kolejny był 1.5 roku temu, kiedy odrzucałem propozycję pracy w Dubaju. Żona była gotowa jechać ze mną, ale synek by miał stres.

No ale w domku mieszkać też nie mogę :( Zwłaszcza, że obecnie grupowicze "przegłosowali", że nie mogę się przeprowadzać ;)

Aha - z emeryturą to też różnie może być:

1. Nie wiadomo czy dożyjemy do aktualnych limitów

2. Nie wiadomo czy rozrost administracji nie spowoduje kolejnych zmian. Najpierw zetną ulgi, potem podniosą podatki, a potem wydłużą wiek emerytalny do 128 lat.

3. Jeżeli nawet dożyjemy wieku emerytalnego, to nasze emerytury wyparują. Teraz parują obligacje greckie, potem włoskie, potem hiszpańskie, potem polskie. A że OFE mają głównie obligacje... Za 5 zł/mc człek nie wyżyje.

4. Ludność na świecie dalej ostro rośnie i mówcie co chcecie o takim sposobie myślenia, ale skoro choroby (nawet nowotwory od śmieci w jedzeniu i AIDS) sobie z tym nie poradziły, to nasza planeta "włączy" drugi sposób regulacji szkodników zwanymi ludźmi - wojny. Może to zacząć się od wewnątrz - bo są kraje w których dominuje już emigracja, która się nie asymiluje (w USA zaczyna dominować język meksykański, w Niemczech turecki, w Holandii arabski), a może przyjść z zewnątrz.

Żeby powiało optymizmem, to zdarzają się zmiany pozytywne - np. w USA zmieniono zasady przyznawania emerytur dla Polaków. Kiedyś były ogólne - 10 lat płacenia na Social Security - a teraz wystarcza 1.5. (oczywiście jak USA przetrwa, bo w sumie to wątpię, by do mojej emerytury wytrzymały)

podłogi - mogę umyć sam i do tego lepiej. Szybciej sadło zrzucę.

co kto lubi. jak sobie policzę, ile mi wyjdzie za panią do mycia podłóg przez x lat, to pewnie roomba się ładnie zamortyzuje ;) w ogóle nie mam takich myśli, że coś ze sprzątania w moim wykonaniu jest "lepiej". i to nie dlatego, że nie umiem porządnie sprzątać. po prostu dla mnie "lepiej" jest wtedy, jak sprząta ktoś inny, amen:yes:

gdybym miała do wyboru X kasy i mogła je przeznaczyć np na wypasione wakacje lub kogoś do regularnego sprzątania przez ileś tam tygodni, to zostaję w domu, bo mnie na przykład podróże zbytnio nie kręcą, a leniuchowanie owszem :lol2:

Jakiej grubości macie parapety wewnętrzne? Oraz ile wystają poza ścianę i ile wchodzą w ścianę po bokach?

Chcę kupić parapety kamienne i zastanawiam się nad powyższymi.

w ścianę dam o 3 cm dłuższe, grubość 3 cm, ile szersze to zależy masz grzejniki pod oknami?!

a tu nr tel. 71 399 27 03 607 199 059 o które pytałaś

i jeszcze jedna sprawa obróbka znacząco podraża sprawę więc im prostsza tym lepiej:)