SUSPENSER 17.11.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Jak chcesz więcej popytać, to po weekendzie jak wrócę do PL przekręcę. Daj znać gdy już będziesz to się wproszę, żeby zobaczyć osobiście jak działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 17.11.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 taki za 4,5 k sam myje podłogi? kurka, zacznę chyba na niego zbierać. Za 4.5k to ja mam parę innych rzeczy na które brak kasy, a podłogi - mogę umyć sam i do tego lepiej. Szybciej sadło zrzucę. Szybciej, bo w końcu się zmobilizowałem Zacząłem chodzić do fitnessa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 17.11.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Frankai, ja tez sie mobilizuje i nic.W tamtym roku zapisalam sie do silowni. Zaplacilam za caly rok i pochodzilam moze z miesiac.W Polsce trenowalam karate, a tu nic mi sie nie chce.Oprocz jedzenia slodkiego, oczywiscie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 17.11.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Frankai, ja tez sie mobilizuje i nic. W tamtym roku zapisalam sie do silowni. Zaplacilam za caly rok i pochodzilam moze z miesiac. W Polsce trenowalam karate, a tu nic mi sie nie chce. Oprocz jedzenia slodkiego, oczywiscie:D No proszę - kolejne rzeczy "wspólne". Też mam słabą silną wolę i też zwykle jak coś robię, to do pewnego momentu, a potem pojawia się tysiąc powodów, żeby czegoś nie zrobić, a wystarczy raz się złamać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 17.11.2011 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 No proszę - kolejne rzeczy "wspólne". do Irlandii sie nie wybierasz w najbliższym czasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 17.11.2011 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 do Irlandii sie nie wybierasz w najbliższym czasie? Wojgoc! Zazdroscisz? No, wlasnie... A Ty juz wrociles do domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 17.11.2011 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Wojgoc! Zazdroscisz? zazdrościć? jakby miał coraz wiecej wspólnego z Tobą to może... No, wlasnie... A Ty juz wrociles do domu? a nie bardzo wiem co masz na myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 17.11.2011 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Wojgoc, tez przeciez byles za granica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 17.11.2011 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 cały czas jestem i jeszcze troche tu pobede - tak jak i Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 17.11.2011 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Juz mnie przestraszyles:)Myslalam, ze wpadles na dluzej.Najgorzej, jak przyjdzie mi tu siedziec do emerytury. Z drugiej strony to nie tak dlugo. Ale kiedy bede mieszkala u siebie w domku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 17.11.2011 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Ale kiedy bede mieszkala u siebie w domku? tak jak My - na wakacjach i na swięta - jak gdzies indziej nie pojedziemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 17.11.2011 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Boze...Ale ja chce miec kilka psow, ze schroniska najlepiej, i duuuze akwarium. Wlasciwie to juz jest tylko ryb nie ma, bo powykanczali, jak wyjechalam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 18.11.2011 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 no ale to coś innego, ja z moich dekarzy też byłam zadowolona. Wszystko super, tylko zamontowali mi na tarasie uszkodzoną rynnę i nie skończyli malować podbitki. A teraz na poprawki dojechać nie mogą od dwóch miesięcy. Faktycznie trochę inna sytuacja, ale podejrzewam, że szybko by przyjechali gdyby coś się działo. Na szczęście nie musiałam tego sprawdzać, ale po obróbce komina o dość nieregularnym kształcie przez kamień, mówili, że gdyby coś przeciekało to mam dzwonić przyjadą i nałożą więcej uszczelniacza, chociaż nic się nie powinno dziać i faktycznie się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 18.11.2011 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Boze... Ale ja chce miec kilka psow, ze schroniska najlepiej, i duuuze akwarium. Wlasciwie to juz jest tylko ryb nie ma, bo powykanczali, jak wyjechalam. Ja też marzę o kilku psach i kotach, na razie moje 2 koty czekają na przeprowadzkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 18.11.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Najgorzej, jak przyjdzie mi tu siedziec do emerytury. Z drugiej strony to nie tak dlugo. Ale kiedy bede mieszkala u siebie w domku? Hmmmm - każdy ma inną sytuację rodzinną i materialną, ale nikt nie zmusza by siedzieć tam Ja dokonałem świadomego wyboru i 6 lat temu wykonałem popularny dziś downsizing Wiedziałem, że po powrocie do Polski będę się musiał ograniczyć. Kolejny był 1.5 roku temu, kiedy odrzucałem propozycję pracy w Dubaju. Żona była gotowa jechać ze mną, ale synek by miał stres. No ale w domku mieszkać też nie mogę Zwłaszcza, że obecnie grupowicze "przegłosowali", że nie mogę się przeprowadzać Aha - z emeryturą to też różnie może być: 1. Nie wiadomo czy dożyjemy do aktualnych limitów 2. Nie wiadomo czy rozrost administracji nie spowoduje kolejnych zmian. Najpierw zetną ulgi, potem podniosą podatki, a potem wydłużą wiek emerytalny do 128 lat. 3. Jeżeli nawet dożyjemy wieku emerytalnego, to nasze emerytury wyparują. Teraz parują obligacje greckie, potem włoskie, potem hiszpańskie, potem polskie. A że OFE mają głównie obligacje... Za 5 zł/mc człek nie wyżyje. 4. Ludność na świecie dalej ostro rośnie i mówcie co chcecie o takim sposobie myślenia, ale skoro choroby (nawet nowotwory od śmieci w jedzeniu i AIDS) sobie z tym nie poradziły, to nasza planeta "włączy" drugi sposób regulacji szkodników zwanymi ludźmi - wojny. Może to zacząć się od wewnątrz - bo są kraje w których dominuje już emigracja, która się nie asymiluje (w USA zaczyna dominować język meksykański, w Niemczech turecki, w Holandii arabski), a może przyjść z zewnątrz. Żeby powiało optymizmem, to zdarzają się zmiany pozytywne - np. w USA zmieniono zasady przyznawania emerytur dla Polaków. Kiedyś były ogólne - 10 lat płacenia na Social Security - a teraz wystarcza 1.5. (oczywiście jak USA przetrwa, bo w sumie to wątpię, by do mojej emerytury wytrzymały) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 18.11.2011 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 podłogi - mogę umyć sam i do tego lepiej. Szybciej sadło zrzucę. co kto lubi. jak sobie policzę, ile mi wyjdzie za panią do mycia podłóg przez x lat, to pewnie roomba się ładnie zamortyzuje w ogóle nie mam takich myśli, że coś ze sprzątania w moim wykonaniu jest "lepiej". i to nie dlatego, że nie umiem porządnie sprzątać. po prostu dla mnie "lepiej" jest wtedy, jak sprząta ktoś inny, amen:yes: gdybym miała do wyboru X kasy i mogła je przeznaczyć np na wypasione wakacje lub kogoś do regularnego sprzątania przez ileś tam tygodni, to zostaję w domu, bo mnie na przykład podróże zbytnio nie kręcą, a leniuchowanie owszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 18.11.2011 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Jakiej grubości macie parapety wewnętrzne? Oraz ile wystają poza ścianę i ile wchodzą w ścianę po bokach?Chcę kupić parapety kamienne i zastanawiam się nad powyższymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 18.11.2011 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Frankai, po Twoim poscie wszystkiego mi sie odechcialo. Najgrosze, ze tutaj jest mi dobrze. Niech ktos wymysli teleportacje... Wszystkie problemy sie rozwiaza. Dla mnie przynamniej:) Tataraczku, mnie tez podroze zupelnie nie kreca:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 18.11.2011 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Jakiej grubości macie parapety wewnętrzne? Oraz ile wystają poza ścianę i ile wchodzą w ścianę po bokach? Chcę kupić parapety kamienne i zastanawiam się nad powyższymi. w ścianę dam o 3 cm dłuższe, grubość 3 cm, ile szersze to zależy masz grzejniki pod oknami?! a tu nr tel. 71 399 27 03 607 199 059 o które pytałaś i jeszcze jedna sprawa obróbka znacząco podraża sprawę więc im prostsza tym lepiej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 18.11.2011 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Kaska, a podaj jeszcze raz link do swojego kamieniarza - dzieki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts