Madeleine 20.11.2011 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 wiem, jak one wyglądają - tę lampę mamy już kilka lat. Oryginalne żarówki wymieniłam na inne (pamiętam o nich tyle, że są firmy Osram, mocy nie - może i 50w). Ale dalej mi ciemno, pytanie, czy jest coś innego lepszego w zamian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.11.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 może coś takiego - http://www.zarowkiledowe.pl/kategoria,catid-19,oswietlenie_led-zarowki_led_g9.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chris37 20.11.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Witam, szukam rzetelnego kierownika budowy z Wrocławia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 20.11.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Witam, szukam rzetelnego kierownika budowy z Wrocławia. trudny temat, zwlaszcza, ze nie wszyscy jeżdżą po całej okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElwoodWroclaw 20.11.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Witam, szukam rzetelnego kierownika budowy z Wrocławia. A w jakim rejonie będziesz się budował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chris37 20.11.2011 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 A w jakim rejonie będziesz się budował? Na południu, w Domasławiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 20.11.2011 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 ja o tej porze pasuję. Boze, przeczytalam "prasuje":D W kazdym razie ja tez to samo:) Tataraczku, poczekamy, az Frankai sie rozkreci z tematem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 20.11.2011 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Trociu, Ty masz model 780? Na ebayu od 460 funtów (już z przesyłką), czyli 2400. To chyba najwyższy model? Numerycznie to najwyższy, ale "najlepszy" od strony funkcjonalnej jest 625 professional. Ma kilka dodatkowych elementów w wyposażeniu, ale to co ją ma głównie wyróżniać, to najlepszy soft i radzenie w domu. Wróciłem właśnie z Chorwacji i promowanie wersji professional, to nie tylko polski marketing, bo tam też była wskazywana jak najlepsza i oczywiście najdroższa. Ale jak to ze wszystkim bywa są tańsze i droższe egzemplarze, robiące w zasadzie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 20.11.2011 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Fajna książka, aczkolwiek autorka trochę nawiedzona, no i przeszkadza mi nieco fakt, że na własne dzieci się nie zdecydowała. Na pewno w czasach, kiedy była wydana, wywołała spore poruszenie - wtedy w modzie był zimny chów i metody, którym hołduje Tracy Hogg, a nie AP, chustowanie itp. eeee tam, mam białe kanapy (w kwiatki) i jest ok. Mają zdejmowane pokrycia, co jakiś czas je piorę w pralce i są jak nowe. Ale moje dzieci jedzą przy stole i nie wolno im zbliżać się do salonu z piciem. Też odniosłem takie wrażenie, że trochę nawiedzona, ale pewne ciekawe informacje można z niej wyciągnąć. Do chust ani ja ani żona nie jesteśmy przekonani. Co do "zimnego chowu" to jego zwolennikom [niestety jeszcze tacy są o czym się niedawno przekonałem] polecam taki utwór: Moje dziecko jest na etapie wylewania się przy odbijaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 20.11.2011 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 A ja znowu z innej beczki.Otoz powrocil watek odsniezarek i sie znowu zastanawiam.W tamtym roku nie udalo mi sie kupic zadnej - wyprzedane.Doradzcie czy kupic Murraya z silnikiem 9km czy moze byc slabszy?Cena 4tys. zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 20.11.2011 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 no to pojechałeś... mało mam zgryzot z wyborem lamp, to jeszcze strumienie świetlne świetlówek mam porównywać? Poniżej prezentuję przykład "pojechania" - tak dla kontrastu : Powinnaś także brać pod uwagę temperaturę barwową oraz dobrać sumaryczny strumień świetlny z danej oprawy do sposobu użytkowania pomieszczenia i kolorów ścian/sufitów otrzymując w sumie zakładane natężenie oświetlenia w luksach [jednostka - lx] - np. do biura 500-750 lx [tylko nie przesadź bo przy zbyt wysokiej wartości luminancji pojawia się zjawisko olśnienia przykrego ]. Ciekawa definicja: Kolejnym parametrem stosowanym w technice świetlnej jest natężenie oświetlenia. Jest to iloraz strumienia świetlnego http://forum.muratordom.slownik/greckie-fi.gif padającego na elementarną powierzchnię S, zawierającą dany punkt, do wartości tej elementarnej powierzchni. http://forum.muratordom.pl/img/wzor-na-natezenie-oswietlenia.gif Odpowiednie wzory są tu: http://www.swiatlo.tak.pl/pts/pts-natezenie-oswietlenia.php natomiast ciekawie, wnikliwie opisany temat olśnienia tu: http://www.ciop.pl/30548 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 20.11.2011 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 ja o tej porze pasuję. Kogo ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.11.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Suspenser - ja sobie to wszystko, co piszesz, karnie kopiuję do pliku "oświetlenie - ważne", ale od razu przyznam, że nie sądzę, bym była w stanie samodzielnie to pojąć na etapie dobierania żarówek. kolory światła kiedyś studiowałam i nawet udało mi się kupić wszystkie świetlówki do domu tak, że świecą jednakowo, ale na tym chyba koniec moich zdolności. bo ja, rozumiesz, nie bardzo w prąd wierzę A pasuję siebie na śpiąca królewnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 20.11.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 o tej porze Frankai dopiero się rozkręca:D Frankai może i po północy i nad ranem. Jak chciałem wpadać do Tataraczki o 5 rano, to ona ciągle musiał być nie rozkręcona, bo groziła mi zrobieniem kawy z ziemi od paprotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 20.11.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Tataraczku, poczekamy, az Frankai sie rozkreci z tematem. Temat uznaję za zamknięty. Zwłaszcza, że chyba na zapleczu zaplusowałem u Tataraczki i przestała we mnie widzieć wampira Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 20.11.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Zwłaszcza, że chyba na zapleczu zaplusowałem u Tataraczki i przestała we mnie widzieć wampira chciałbyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 20.11.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 chciałbyś W znaczeniu żeby było miło i fajnie - zawsze W znaczeniu żeby kogoś do czegoś zmusić - nie. Jestem już w takim wieku, że bardziej cenię sobie bycie w zgodzie z sobą, niż ze światem. Z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 21.11.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Potrzebuję na szybko kogoś do montażu parapetów kamiennych wewnętrznych, możecie mi kogoś polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 21.11.2011 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 pomocy, wydaje mi się, że mam źle zrobiony sufit w salonie. Moglibyście zerknąć?http://forum.muratordom.pl/showthread.php?190868-Widoczne-kraw%C4%99dzie-k-g-na-suficie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 21.11.2011 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 A i słuchajcie, jakie są stawki przy wykończeniówce za takie rzeczy, jak wcięcie w kg na zasłony, półki ledowe itd.? Bo jak mnie panowie podsumowali, to myślałam, że trupem padnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts