Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

To jeszcze lepiej. Jedna osoba...

Super.

Madeleine, zaczynaja juz zwalac wine na Ciebie.

Olej to.

Podaj im Twoja kwote. Mowie Ci 15k.

I im powiedz, ze sadzilas, ze tyle mniej wiecej bedzie to kosztowac. Poza tym nie podawali Ci ceny w trakcie prac. Gdyby Ci powiedzieli 30k to bys im podziekowala od razu, a teraz postawili Cie przed faktem dokonanym, co jest karygodne.

Ale nie znaczy jednak, ze kwote moga podawac z kosmosu, bo praca jest wykonana.

Drodzy Grupowicze,

muszę przedstawić zestawienie więźby dachowej dla mojego projektu Dom za rogiem z podwójnym garażem. Nie mam czegoś takiego w projekcie. Czy takie zestawienie robi dekarz?

PS. Czytanie postów od początku roku jest oprócz nauki świetną zabawą. Teraz widzę już coraz mniej na monitorze, bo nie mam ściereczki do wycierania śliny...:D

Drodzy Grupowicze,

muszę przedstawić zestawienie więźby dachowej dla mojego projektu Dom za rogiem z podwójnym garażem. Nie mam czegoś takiego w projekcie. Czy takie zestawienie robi dekarz?

takie zestawienie nalezy ci jak psu zupa od autorów projektów.

dekarz co najwyzej moze Ci je skorygowac od strony prakycznej, ale tu tez uwazaj - co wygodne dla Niego niekoniecznie dla Ciebie.

Lepszym rozwiązaniem jest przesłanie rzutu więźby dachowej do wybranego tartaku

Rano pojechałam na budowę, a tam czekali na mnie w samochodzie spakowani panowie i przekazali klucze. Powiedzieli "dziękuję" i "do widzenia" i odjechali. Rozmowy już nie było, o pieniądzach też nie (do wczoraj dostali 20tys.). Niby ok, a niesmak pozostał.

niesmak w sensie czego? zamiast histerycznie było grzecznie - troszke nerwów zaoszczędziłaś

Drodzy Grupowicze,

PS. Czytanie postów od początku roku jest oprócz nauki świetną zabawą. Teraz widzę już coraz mniej na monitorze, bo nie mam ściereczki do wycierania śliny...:D

Projektant.

Pozdrowienia!

takie zestawienie nalezy ci jak psu zupa od autorów projektów.

dekarz co najwyzej moze Ci je skorygowac od strony prakycznej, ale tu tez uwazaj - co wygodne dla Niego niekoniecznie dla Ciebie.

Lepszym rozwiązaniem jest przesłanie rzutu więźby dachowej do wybranego tartaku

Dzięki.

No to muszę sprawdzić załączniki do projektu (tylko gdzie je wepchałem). :bash:

zawsze mozesz pójść do urzędu co Ci wydal PnB - tam jest kopia Twego projektu:)

Kopię to ja mam (a nawet 2 oryginały ;)), ale były tam też jakieś skoroszyty (chyba zestawienie materiałów). Wrócę do domu, to zacznę kopać w szafie w tych wszystkich "niezbędnych" papierach, wnioskach, decyzjach. Ach jo, jak mawiał Krecik.

Czytanie postów od początku roku jest oprócz nauki świetną zabawą. Teraz widzę już coraz mniej na monitorze, bo nie mam ściereczki do wycierania śliny...:D

o! nareszcie ktoś oprócz mnie przyznał się do parskania na monitor ze śmiechu :lol2:

u mnie zestawienie więźby było w tabelce obok rysunku dachu. popatrz więc także w części rysunkowej projektu.