Tatarak 23.11.2011 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 noooo Wojgoc, jeszcze powiedz, że się przy kompie kawy napić nie można co prawda niewskazane jest polewanie nią klawiatury, ale nie dajmy się zwariować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedro73 23.11.2011 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 A tak w ogóle to chciałbym się przywitać w szacownymi Grupowiczami. Ja jest po stanie zero koło Bielan. Z murami chcemy ruszyć w marcu/kwietniu, do końca lipca dach, a od sierpnia zamknąć chałupkę i zacząć wykańczać, żeby wprowadzić się wiosną, a najlepiej w czasie ferii zimowych 2013. Studiuję teraz Wasze mądrości i "mądrości". Chwilami sam nie wiem, czy ma mnie boleć głowa, czy podejść do sprawy w miarę na miękko.Jak się będę strasznie przejmować, to nie doczekam przeprowadzki, a jak podejdę na miękko, to wykonawcy wejdą mi na głowę. Nie ma idealnego rozwiązania. Będę Was pytał o różne rzeczy, ale podzielę się tez moimi uwagami. PS. czy słyszeliście jakieś opinie (na plus i na minus) o ekipie Jacka Biskupa, Musze zmienić ekipę, a ktoś mi ich polecił na zasadzie, że" są OK". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedro73 23.11.2011 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 noooo Wojgoc, jeszcze powiedz, że się przy kompie kawy napić nie można co prawda niewskazane jest polewanie nią klawiatury, ale nie dajmy się zwariować Można zawsze kupić albo wymodzić coś takiego: http://studio.wp.pl/i,Wycieraczka-na-monitor,mid,123543,wideo.html?ticaid=1d6ee Ale patrząc po postach, to Frankai by coś takiego "wyprodukował". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 23.11.2011 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 gdzies mi sie obiło to nazwisko, jak sobie przypomne to dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 23.11.2011 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 madeleine szkoda , ze dostali 20.000. wychodzi na to, ze twój sufit kosztował sporo ponad normę. za normę mozna przyjąc powiedzmy do 120zł/m2 z materiałem na gotowo. Na gotowo to najczesciej zaciagniete gruntem i 1 raz przejechane emulsja, coby było widać gdzie sa wypuklosci i wglebienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 23.11.2011 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 ja się z panem Biskupem (chyba Havena go polecała) spotkałam w celu wyceny naszego projektu - cenę dał w sumie ciut niższą od ekipy, którą wybrałam, ale już na wstępie zaproponował, żeby poszerzyć ławy zamiast lać chudziaka niezależnie od sytuacji gruntowej (wyszło mi z pobieżnych obliczeń, że zapłaciłabym min. 1k więcej za beton), absolutnie wykluczył robienie szalunków (bo chcieliśmy, żeby podał cenę za zero w wariancie, gdyby okazały się konieczne) i jakoś tak nie zrobił na nas dobrego wrażenia. ale to może być absolutnie subiektywna niekompatybilność charakterologiczna jesli chodzi murarzy, to mogę z czystym sumieniem polecić swoich - czyli pana Ibowicza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 23.11.2011 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 czy podejść do sprawy w miarę na miękko. Jak się będę strasznie przejmować, to nie doczekam przeprowadzki, a jak podejdę na miękko, to wykonawcy wejdą mi na głowę. Nie ma idealnego rozwiązania. twardym być nie brać ekip z przypadku, a polecane sprawdzać, patrzeć im na ręce, nie wierzyć w ani jedno słowo i żądać wyceny za wszystko z góry. to takie absolutne minimum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedro73 23.11.2011 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 twardym być nie brać ekip z przypadku, a polecane sprawdzać, patrzeć im na ręce, nie wierzyć w ani jedno słowo i żądać wyceny za wszystko z góry. to takie absolutne minimum Dzięki Wam mam już całą stronę polecanych ekip, z którymi zaczynam już teraz rozmawiać o przyszłym roku. Muszę przecież też jakoś wycenić prace do kredytu, bo z sufitu sobie kwot nie wezmę. Zanotowałem sobie kto kogo poleca, żeby potem wpaść z reklamacjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 23.11.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 kodeks honorowy grupy wrocławskiej zabrania obarczania forumowiczów odpowiedzialnością za swoje błędne decyzje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 23.11.2011 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 kwoty i tak Ci wyjdą inne niż w kosztorysie, no chyba że od razu do wszystkiego doliczysz jakieś 20%, co nie ludzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedro73 23.11.2011 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 To ja się domyślam, ale chcę podzielić te etapy na jakieś sensowne kwoty (plus minus 10.000). Inna sprawa, że będę liczył wydatki z drżeniem serca i portfela. Co do wykonawców, to niektórzy pojawiają się ciągle w Waszych rekomendacjach, więc chyba reklamacji nie będzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 23.11.2011 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 to wróć się jakieś 2 strony do tyłu i zmienisz zdanie w sprawie tych polecanych ekip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedro73 23.11.2011 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 to wróć się jakieś 2 strony do tyłu i zmienisz zdanie w sprawie tych polecanych ekip A kto to zrobił Madeleine? Będę uważał. Dajcie ewentualnie na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awo65 23.11.2011 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 moge Ci polecić Panów do gk. . XX - ja bardzo proszę o ten namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 23.11.2011 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 XX - ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedro73 23.11.2011 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 XX i ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awo65 23.11.2011 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Hue, hue... ale się kolejka ustawiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 23.11.2011 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 twardym być nie brać ekip z przypadku, a polecane sprawdzać, patrzeć im na ręce, nie wierzyć w ani jedno słowo i żądać wyceny za wszystko z góry. to takie absolutne minimum hmm, to jak tam Twoje wycena zza robociznę dachu? dach sie pnie w górę a wycena fruwa gdzieś tam sobie... łatwo pisać, gorzej z egzekwowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedro73 23.11.2011 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Obawiam się, że zawsze planujemy, że będzie twardzi, będziemy rozliczać, nic bez umowy, a potem i tak jest wszystko na gębę. I z tego wynikają nasze problemy. Też tak czasami mam. A propos.Mam na oku kilku fachowców (Kocot, Radaszkiewicz, Królczyk). Czy podpisywaliście z nimi umowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 23.11.2011 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Madeleine, ale w koncu Ci tego sufitu nie poprawili?Najlepiej sie obrazic i miec spokoj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts