wojgoc 23.11.2011 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 może miał ten kosztorys wyjątkowo zaniżony no, w górę. myśal o Alpach a skończylo się w Himalajach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 23.11.2011 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 cóż, nie na darmo mówi się "sky is the limit". Schodząc na ziemię - czy ktoś jest zainteresowany próbkami listew przypodłogowych z mdfu? brałam w stylu zupełnie prostych, ok. 8cm wysokości, jest kilka innych (wyższych/ niższych/ z fazą/ bez). Szkoda mi wyrzucić, a mnie się już nie przydadzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 23.11.2011 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 ja się zapisuje na te listwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 23.11.2011 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 tylko załóż dla nich specjalną walizeczkę to będzie taka odpowiedź Madeleine na słynną "walizkę Frankaia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 23.11.2011 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 ja dam reklamówkę z tesco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 23.11.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 23.11.2011 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 ja dam reklamówkę z tesco dlugo nie wytrzyma:no: - od pewnego czasu sa biodegradowalne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 23.11.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 obawiam się, ze nie jesteś rekordzistą No nie - ja tak prosto nie piszę Poza tym - niby kto mi nadał tytuł rekordzisty w przekraczaniu? Ja jestem rekordzistą w długości budowania To zaś rzutuje na nieaktualność kosztorysu. Czyż nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka1 23.11.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 A tak chcę tylko dodać, że zaczynam wykończeniówkę i dotychczas podpisałem tylko jedną umowę.Wszystko było na gębę i dobrze mi z tym. Czasami się okazuje, że to po Naszej stronie wkrada się jakaś zwłoka, która potem kładzie się na wszystkim następnym... A co do fachowców. Jak się ma szczęście i otrzyma namiary do 3 ( wystarczy ) poleconych fachowców i odwiedzi się ich na budowie a nie w domu to szybko można wybrać odpowiedniego...Ja z żoną zrobiłem rozeznanie - z 2 bardzo dobrych, cieszących się super opinią i z polecenia wybraliśmy tego, który był bardziej elastyczny i miał więcej czasu dla Nas.Budujemy 2 rok i zżyliśmy się z Nim. Taka dusza dobra i pomocna. Dużo mu zawdzięczam i jestem zadowolony z jego usług. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 23.11.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 A tak chcę tylko dodać, że zaczynam wykończeniówkę i dotychczas podpisałem tylko jedną umowę. Wszystko było na gębę i dobrze mi z tym. Czasami się okazuje, że to po Naszej stronie wkrada się jakaś zwłoka, która potem kładzie się na wszystkim następnym... A co do fachowców. Jak się ma szczęście i otrzyma namiary do 3 ( wystarczy ) poleconych fachowców i odwiedzi się ich na budowie a nie w domu to szybko można wybrać odpowiedniego... Ja z żoną zrobiłem rozeznanie - z 2 bardzo dobrych, cieszących się super opinią i z polecenia wybraliśmy tego, który był bardziej elastyczny i miał więcej czasu dla Nas. Budujemy 2 rok i zżyliśmy się z Nim. Taka dusza dobra i pomocna. Dużo mu zawdzięczam i jestem zadowolony z jego usług. hmm, a czemu "Naszej stronie" wielką literą? pisze na grupie koronowana głowa? I dzięki za światłe rady. Ja, jak wiadomo, brałam ludzi wyłącznie z allegro czy oferteo, bez patrzenia, jak robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 23.11.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 to masz dużo szczęścia w budowaniu.rozumiem, że fachowiec jest od wszystkiego - muruje, jest dekarzem, cieślą, a teraz zrobi Wam calą wykończeniówkę - otynkuje, zrobi wszelkie instalacje, zrobi podlogi,ułozy kafle - do tego jeszcze zaproponuje ze 3-4 projekty lazienek , kuchni z wizualizacją w 3Dno czlowiek - omnibus Wam sie trafił.o odwiedzaniu fachowców w domu pierwszy raz slyszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 23.11.2011 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Jestem coraz bliżej rozpoczęcia wykończeniówki i coraz bardziej mnie to przeraża, szczególnie po lekturze ostatnich paru miesięcy Najchętniej z żonką na wiosnę zrobili byśmy objazd po okolicznych forumowych budowach w celu zebrania doświadczeń i wskazówek .... Bo wtedy na 99% się zaczniemy "wykańczać" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dekar 23.11.2011 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 Kolega przekroczyl swój kosztorys o 135% - i wcale nie ma kafli od Versace:) To kwestia odpowiedniego przygotowania i dyscypliny inwestorskiej. Siedziałem prawie rok przed rozpoczęciem prac budowlanych na FM zbierając informacje o kosztach prac w poszczególnych etapach. Efekt? Realizacja budżetu na poziomie 95% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedro73 24.11.2011 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Potrzebuję jeszcze Waszej pomocy. Muszę wycenić koszt zrobienia wylewek i tynków zewnętrznych. Wiem, że każdy z nas to konkretny przypadek, ale chciałbym znać przedział, w którym się mieściliście za m2. Wyciągnę sobie średnią współczynnikiem Dupajewa i jakoś wpiszę do kosztorysu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 24.11.2011 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 wylewki: w zależności od wykonawcy koszt robocizny to 11-14zł bez f-ry, z materialem 24-26zl - i tu nie wiem czy netto czy brutto.jesli zdecydujesz se na janzara to stawka idzie w górę o 30-50% i obowiązkowo papa termozgrzewalna do srodka chaty.tynki zewnetrzne: jeszcze nie robiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 24.11.2011 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 To kwestia odpowiedniego przygotowania i dyscypliny inwestorskiej. Siedziałem prawie rok przed rozpoczęciem prac budowlanych na FM zbierając informacje o kosztach prac w poszczególnych etapach. Efekt? Realizacja budżetu na poziomie 95% siedzialeś rok nad przygotowaniami i nic nie zmienileś w swoich założeniach. Kolega jak przyszlo np do robienia łazienek to wybrane wczesniej kafle , armatura przestały sie podobać Inwestorce a nowe cena x2. To samo z kuchnią Ale mimo 135% zmiany poradził sobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania Krzyś 24.11.2011 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Ania&Krzyś - sprawdźcie mojego - Adam M. 501 027 023 - powołajcie się na Monikę. mnie robił 25 m kanalizacji i 50 wody w dwa dni za 8,5 k z wszystkimi uzgodnieniami w zgk, materiałem, odtworzeniem drogi itp Dzięki. Dzwoniliśmy, ale p. Adam niestety nie robi we Wrocławiu. Cena faktycznie zachęcająca. U nas jest 38 m kanalizacji do zrobienia. Wyceny są różne, ale ostatnia najdroższa jaką dostaliśmy, opiewała na 19.000 zł netto. Horror Tym samym pytanie-prośba o polecenie taniego fachowca aktualna !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 24.11.2011 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 A dzwoniłaś może pytałaś o koszty p. Kafel?! u mnie poszło sprawnie robił tylko wodę ale to spora firma z tego co wiem to robią kanalizacje w róznych gminach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElwoodWroclaw 24.11.2011 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 Takie szybkie pytanie, a ten Pan Kocot elektryk, to średnio za domek ile bierze? Ja wiem, ze to od ilości punktów zalezy itp. Ale tak pi razy oko i drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 24.11.2011 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2011 z tego co wiem to 30zl/punkt. Do tego pewnie jeszcze rozdzielnia, przylącze od ZK do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts