Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

więc awo65 i jarrett

trochę więcej luzu:) w szufladkowaniu ludzi posiadanie bądź nie tv nic nie znaczy i dotyczy to pewnie większości forumowiczów bo to bardzo fajni ludzie są!

Kaśka - a gdzie Ty wyczytałaś szufladkowanie, bądź jakąkolwiek przyganę? Każdy robi w życiu to, co lubi - i mnie nic do tego. Natury kaznodziei nie mam, nikogo na nic nawracał nie będę. Opisałem tylko moje i mojej połówki podejście do tej części naszego życia.

ładnie posprzatane Frankai...

To było dawno temu. Teraz się zabrudziło po drobnych poprawkach (np. półka w L-kach była źle wygładzona od wewn.) i jak odbiorę roboty, to będę sprzątał na nowo. Gdyby ktoś chciał zrobić testy roomby, samby, czy innej mamy, to zapraszam. Kto to mi polecał mopa UltraMaxx? Madeleine? XX? Tatarak? Też zapraszam. Zrobimy zawody. Ja stanę ze szmatą. Wojgoc zaś będzie sędzią ;)

Później już się do nie da pociągnąć w sposób nieinwazyjny. Co do instalacji TV... puszczam przewody do każdego pokoju i spotkają sie przy multiswitch'u, wcale ich nie musze teraz podłączać, ale kto wiec co będzie za parę lat...

Się da albo się nie da ;) Ja mam wydzielone rurki i mogę wciągnąć co zechcę. Inna sprawa, że nie wszystko wszędzie, bo sam nie robiłem i niestety mam spore zastrzeżenia (tak, tak - nie upilnowałem, żeby wszystkie były drożne). Gdybym sam robił - zdaje się haku, że Ty sam wiele robisz - to byłyby rurki cycuś glancuś i wszystko bym mógł dociągnąć.

Co do przewodów... za kilka lat to będą inne standardy. Pamiętasz antenowe 300 ohm? Potem były pierwsze koncentryki 75 ohm, potem grubsze. W komputerach też kolejne CATy się pojawiały. A za 5 lat to pewnie światłowody będą wymagane.

Do każdego spotkania towarzyskiego i rodzinnego musi w tle grać tv.

Dlatego telewizor w salonie to zło i niektórzy nie dają go tam, żeby nikomu, nigdy nie przyszło do głowy go oglądać. Tam się przyjmuje gości, a z gośćmi się rozmawia. U nas raczej telewizor jest wyłączany jak ktoś jest. Ja bardzo rzadko siadam przed TV. Ostatnio moim ulubionym filmem jest... "Rodzina zastępcza". Zwykle ze 2 razy w tygodniu uda mi się obejrzeć.

PS. Kable audio w ścianach to zuuuooooo :)

A czemuż to? "Po pierwsze primo" - ja nie jestem audiofilem, a co więcej - nawet nie jestem uzdolniony muzycznie i w moim wieku pasmo już i tak się zawęża.

"Po drugie primo" - kabel w ścianie może iść w rurce. W rurkę można sobie włożyć każdy kabel. Jak się uprzesz z pozłacanymi końcówkami, zamiast zakładać gniazdka i robić dodatkowy styk. Efekt jest taki, że nic się po podłodze nie wala, a moja żona ma kablofobię.

Nie internet a telewizja powoduje rozpad życia społecznego. Do każdego spotkania towarzyskiego i rodzinnego musi w tle grać tv. Wszystkie głowy skręcone w strone ekranu. W każdym pokoju telewizor, wszyscy zamknięci oglądają swój program (trzeba koniecznie mieć kilka odbiorników w domu, żeby nie było kłótni co oglądać). A nawet jak człowiek sam w domu jest to musi mieć "coś co do niego gada"...

bosz, jaka apokaliptyczna wizja... powiedzcie, że to nie jest "norma", bo się poczułam "nienormalna" brrr

To było dawno temu. Teraz się zabrudziło po drobnych poprawkach (np. półka w L-kach była źle wygładzona od wewn.) i jak odbiorę roboty, to będę sprzątał na nowo. Gdyby ktoś chciał zrobić testy roomby, samby, czy innej mamy, to zapraszam. Kto to mi polecał mopa UltraMaxx? Madeleine? XX? Tatarak? Też zapraszam. Zrobimy zawody. Ja stanę ze szmatą. Wojgoc zaś będzie sędzią ;)

już chyba nie mogłeś skierować tego "zaproszenia" do audytorium, które by bardziej nienawidziło sprzątania...

Kable audio w ścianach to zuuuooooo :)

pogłęb ten temat proszę. nie wiem, czy kwalifikuję się jako audiofil, ale muzyki posłuchać lubię (co wtajemniczeni odgadną po awatarku ;)) - różnorakiej zresztą. niestety głosniki są na kable, kable kojarzą mi się z prądem - czyli źle... no ogólnie nie mam pojęcia: jak sobie zorganizować dobre stanowisko do słuchania muzy w salonie? pomożecie? :yes:

Frankai, ok, ale zawody w sprzątaniu u mnie :rotfl: Kto jeszcze chce wziąć udział? serdecznie zapraszam.

Jarett, skąd przekonanie, że dzieci=telewizor? Moje włączonego nie widują, nie oglądają. Ale tv mam, tylko nie wiem, czy plazma, czy lcd :D

p.s. ściany też mam źle pomalowane. Ale tu nie mam sił teraz przemalowywać.