wojgoc 25.11.2011 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Poratujcie mnie proszę namiarami na tynkarzy, mam materiał przed domem i szukam ekipy od wykonania tynków cementowo-wapiennych. czarny tydzień dla polecanych przeze mnie ekip:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 25.11.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Imprezy to może i nie, ale niedzielne obiadki, sobotnie kawki, spotkanka na sofce. tu się zgodzę, ale to raczej sprzyja spotkaniom w realu niz rozbijaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sojek1 25.11.2011 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Taniego koparkowca poszukuje w okolicy gminy Długołęka, dokładniej w Siedlcu będzie kopane i to dużo bo na 4-5 dni roboty jest. Może być minikoparka (20cm łyżka) lub koparka (80 cm łyżka). Prosze o namiary. Ponawiam pytanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 25.11.2011 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Ponawiam pytanie:) napisz do na PW do Spirei - to Jej rewir budowlany, to pewnie korzystala z koparki z tamtej okolicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awo65 25.11.2011 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 więc awo65 i jarrett trochę więcej luzu:) w szufladkowaniu ludzi posiadanie bądź nie tv nic nie znaczy i dotyczy to pewnie większości forumowiczów bo to bardzo fajni ludzie są! Kaśka - a gdzie Ty wyczytałaś szufladkowanie, bądź jakąkolwiek przyganę? Każdy robi w życiu to, co lubi - i mnie nic do tego. Natury kaznodziei nie mam, nikogo na nic nawracał nie będę. Opisałem tylko moje i mojej połówki podejście do tej części naszego życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 25.11.2011 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 ładnie posprzatane Frankai... To było dawno temu. Teraz się zabrudziło po drobnych poprawkach (np. półka w L-kach była źle wygładzona od wewn.) i jak odbiorę roboty, to będę sprzątał na nowo. Gdyby ktoś chciał zrobić testy roomby, samby, czy innej mamy, to zapraszam. Kto to mi polecał mopa UltraMaxx? Madeleine? XX? Tatarak? Też zapraszam. Zrobimy zawody. Ja stanę ze szmatą. Wojgoc zaś będzie sędzią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 25.11.2011 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Potrzebuję transport hds na niedzielę/poniedziałek - z Bielan w okolice Oławy.Ma ktoś może jakieś namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 25.11.2011 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Później już się do nie da pociągnąć w sposób nieinwazyjny. Co do instalacji TV... puszczam przewody do każdego pokoju i spotkają sie przy multiswitch'u, wcale ich nie musze teraz podłączać, ale kto wiec co będzie za parę lat... Się da albo się nie da Ja mam wydzielone rurki i mogę wciągnąć co zechcę. Inna sprawa, że nie wszystko wszędzie, bo sam nie robiłem i niestety mam spore zastrzeżenia (tak, tak - nie upilnowałem, żeby wszystkie były drożne). Gdybym sam robił - zdaje się haku, że Ty sam wiele robisz - to byłyby rurki cycuś glancuś i wszystko bym mógł dociągnąć. Co do przewodów... za kilka lat to będą inne standardy. Pamiętasz antenowe 300 ohm? Potem były pierwsze koncentryki 75 ohm, potem grubsze. W komputerach też kolejne CATy się pojawiały. A za 5 lat to pewnie światłowody będą wymagane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 25.11.2011 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Do każdego spotkania towarzyskiego i rodzinnego musi w tle grać tv. Dlatego telewizor w salonie to zło i niektórzy nie dają go tam, żeby nikomu, nigdy nie przyszło do głowy go oglądać. Tam się przyjmuje gości, a z gośćmi się rozmawia. U nas raczej telewizor jest wyłączany jak ktoś jest. Ja bardzo rzadko siadam przed TV. Ostatnio moim ulubionym filmem jest... "Rodzina zastępcza". Zwykle ze 2 razy w tygodniu uda mi się obejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 25.11.2011 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 PS. Kable audio w ścianach to zuuuooooo A czemuż to? "Po pierwsze primo" - ja nie jestem audiofilem, a co więcej - nawet nie jestem uzdolniony muzycznie i w moim wieku pasmo już i tak się zawęża. "Po drugie primo" - kabel w ścianie może iść w rurce. W rurkę można sobie włożyć każdy kabel. Jak się uprzesz z pozłacanymi końcówkami, zamiast zakładać gniazdka i robić dodatkowy styk. Efekt jest taki, że nic się po podłodze nie wala, a moja żona ma kablofobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 25.11.2011 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Potrzebuję transport hds na niedzielę/poniedziałek - z Bielan w okolice Oławy. Ma ktoś może jakieś namiary? jeden podalem Ci a drugi to 7rano Robotnicza - tam stoja roznego rodzaju formy transportu do wypożyczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 25.11.2011 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Nie internet a telewizja powoduje rozpad życia społecznego. Do każdego spotkania towarzyskiego i rodzinnego musi w tle grać tv. Wszystkie głowy skręcone w strone ekranu. W każdym pokoju telewizor, wszyscy zamknięci oglądają swój program (trzeba koniecznie mieć kilka odbiorników w domu, żeby nie było kłótni co oglądać). A nawet jak człowiek sam w domu jest to musi mieć "coś co do niego gada"... bosz, jaka apokaliptyczna wizja... powiedzcie, że to nie jest "norma", bo się poczułam "nienormalna" brrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 25.11.2011 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 To było dawno temu. Teraz się zabrudziło po drobnych poprawkach (np. półka w L-kach była źle wygładzona od wewn.) i jak odbiorę roboty, to będę sprzątał na nowo. Gdyby ktoś chciał zrobić testy roomby, samby, czy innej mamy, to zapraszam. Kto to mi polecał mopa UltraMaxx? Madeleine? XX? Tatarak? Też zapraszam. Zrobimy zawody. Ja stanę ze szmatą. Wojgoc zaś będzie sędzią już chyba nie mogłeś skierować tego "zaproszenia" do audytorium, które by bardziej nienawidziło sprzątania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 25.11.2011 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Kable audio w ścianach to zuuuooooo pogłęb ten temat proszę. nie wiem, czy kwalifikuję się jako audiofil, ale muzyki posłuchać lubię (co wtajemniczeni odgadną po awatarku ) - różnorakiej zresztą. niestety głosniki są na kable, kable kojarzą mi się z prądem - czyli źle... no ogólnie nie mam pojęcia: jak sobie zorganizować dobre stanowisko do słuchania muzy w salonie? pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 25.11.2011 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 spoko, to tylko wizja forumowicza - a wizje rzadko kiedy odzwierciedlaja rzeczywistość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 25.11.2011 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 Frankai, ok, ale zawody w sprzątaniu u mnie Kto jeszcze chce wziąć udział? serdecznie zapraszam. Jarett, skąd przekonanie, że dzieci=telewizor? Moje włączonego nie widują, nie oglądają. Ale tv mam, tylko nie wiem, czy plazma, czy lcd p.s. ściany też mam źle pomalowane. Ale tu nie mam sił teraz przemalowywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 25.11.2011 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 może zróbmy listę gdzie i kiedy będą takie zawody ja zapraszam do siebie 2-3 tydzień grudnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 25.11.2011 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 mogę ewentualnie sędziować, ale na nic więcej nie dam się namówić... acha, tylko dla żiri ma być stół prezydialny, nakryty zielonym suknem i udekorowany paprotkami. to takie absolutne minimum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 25.11.2011 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 uff dobrze że żiri nie upomina się o konsumpcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 25.11.2011 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2011 jesteśmy po wizji lokalnej kafelkarza czekamy na wycenę za metry i jutro chyba (jeśli się uda) zamówimy kafle a poza tym to mam dziurę w dachu bo Mąż wstawiał okno dachowe i musiał pilnie jechać do pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts