Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

To może ja się wproszę do Spirei na kawkę? Miałem tylko okazję przekazać jej tajemniczą walizeczkę pod klubem o dziwnej i podejrzanej nazwie, a chętnie bym poznał bliżej :)

PS. Aż dziw, że zza krzaków nie wyskoczył jakiś agent i nas nie zaaresztował w związku z "aferą pstryczkową" ;)

gdzie Wy się z tą walizką włóczyliście w okolicy podejrzanych klubów obrośniętej krzaczkami?

albo nie, lepiej nie odpowiadaj. czasami niewiedza jest błogosławieństwem...

z tym przymykaniem oczu to ciężko by było koparkowy czyjny sąsiad opowieści gminne lepiej jednak mieć te papiery ni i modlić się żeby nic nie było:)

Frankai podoba mi się twoja szafeczka na tv no i kuszą mnie ledy( jak to na etapie robienia zabudowy przygotować jakiś kabel?)

a co zrobię ołtarzyk z telewizora niektórzy robią z wc-tu :):):) już słyszę te głosy oburzenia

tylko kominek mam na innej ścianie żeby nie konkurowały ze soba i zapewniam częściej się będzie palić ogień(bo ja czarownica jestem) niż grać tv

wojgoc widziałam tego philipsa podoba mi się (wszelkie wcześniejsze tv u nas to philipsy)

i dołączam z kieliszkiem winka do tych nad basenem:)

Jesteś chyba większy, nie bój się. Obronimy Cię z Tatarakiem. Na nią zawsze można liczyć :D

Będziesz mnie bronić przed własnym małżem? :oops::jawdrop::oops:

Czy ja mogę liczyć na Tataraczkę? Hmmm... Myślę, że zostałem już odpowiednio zaszufladkowany i w obronę to może Ellaj by mnie wzięła, a Tataraczka to raczej robiła by "eśta, eśta". Hmmm... to "mrrrrauuu" brzmiało w sumie jak zaproszenie do takie akceptowalnego "eśta, eśta" ;) :D

cos w sobie ma Frankai podobnego do tych gostków z amerykanskich filmów, co czyszcza baseny u bogatych ....

Oj zdecydowanie nie wyglądam jak Ci goście od basenów. Przynajmniej do tych z filmów ;)

No ale w sumie aktorki z filmów też nie są podobne do Amerykanek :lol2: Oni do filmów to chyba emigrantki biorą ;)

Frankai podoba mi się twoja szafeczka na tv no i kuszą mnie ledy( jak to na etapie robienia zabudowy przygotować jakiś kabel?)

Puść mi emalię jeżeli masz (nie pamiętam czy korespondowaliśmy), a jak nie to podaj swoją na priv - wyślę rysunki, bo szczegóły sam rozpracowywałem.

Co do LED to gdzie chcesz mieć? Tak jak u mnie - za L-ką przy suficie? Musisz doprowadzić do jednego z narożników kable. Może być z wyłącznika (tzw. korespondent) + zerowy, a może być zasilający (tzw. fazowy) + zerowy. W pierwszym przypadku włączasz wyłącznikiem, a w drugim pilotem który trzeba dokupić. Do LEDów musisz mieć zasilacz. To puszeczka np. 20x30x180mm, więc się ukryje za L-ką. Ściemniacz do LED z pilotem to puszeczka 30x40x120mm czyli tez się ukryje.

miało być "basta! :D" bo zaraz będzie, że się wycofuję z dyskusji czy coś... to muszę zaakcentować, że my tu sobie tak żartujemy... przy piwku...

przyznajcie się, kto robił wiechę swoim cieślom? bo ja to piwo w sumie na wiechę dziś durdam :)

Jasne że żartujemy :)

Wiechy nie robiłem.

Puść mi emalię jeżeli masz (nie pamiętam czy korespondowaliśmy), a jak nie to podaj swoją na priv - wyślę rysunki, bo szczegóły sam rozpracowywałem.

Co do LED to gdzie chcesz mieć? Tak jak u mnie - za L-ką przy suficie? Musisz doprowadzić do jednego z narożników kable. Może być z wyłącznika (tzw. korespondent) + zerowy, a może być zasilający (tzw. fazowy) + zerowy. W pierwszym przypadku włączasz wyłącznikiem, a w drugim pilotem który trzeba dokupić. Do LEDów musisz mieć zasilacz. To puszeczka np. 20x30x180mm, więc się ukryje za L-ką. Ściemniacz do LED z pilotem to puszeczka 30x40x120mm czyli tez się ukryje.

jak zawsze jesteś przygotowany do odpowiedzi o rys, się uśmiechnę i pewnie że korespondowaliśmy:)