Frankai 28.11.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Frankai - u Was to rodzinne z tym zamiłowaniem do sprzątania. Nie - ja do Porządnickich nie należę, ale jak już coś robić - to dobrze a nie na odczepne. Stąd ten sceptycyzm do mopów i samojezdnych sprzątaczek. Teraz jednak nie mam czasu, a trochę porządku muszą zaprowadzić, więc za chwilę użyję mopa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 28.11.2011 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Nie - ja do Porządnickich nie należę, ale jak już coś robić - to dobrze a nie na odczepne. Stąd ten sceptycyzm do mopów i samojezdnych sprzątaczek. Teraz jednak nie mam czasu, a trochę porządku muszą zaprowadzić, więc za chwilę użyję mopa. ale przyjmiesz pozycje na kolanach?:yes: bo jak masz więcej czasu to myjesz szczoteczka do zębów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 28.11.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 jak robiliście nadproża w ścianach działowych (silka 12)? U mnie majster najpierw mówił o prętach stalowych, a teraz kazał się dopytać kb, czy nie każe robić prefabrykowanych. A kb najpierw stwierdził, że to wszystko jedno, po czym zasugerował, że jednak prefabrykowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 28.11.2011 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 ja robiłam z prętów, tylko 2 nadproża miałam prefabrykowane, tam gdzie było więcej niż 4-5 warstw silki na nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 28.11.2011 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 ja dawałam prefabrykowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 28.11.2011 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 jak robiliście nadproża w ścianach działowych (silka 12)? U mnie majster najpierw mówił o prętach stalowych, a teraz kazał się dopytać kb, czy nie każe robić prefabrykowanych. A kb najpierw stwierdził, że to wszystko jedno, po czym zasugerował, że jednak prefabrykowane... i takie i takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedro73 28.11.2011 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 z Oławy z Hydrometu wykop i podłączenie we własnym zakresie zamawiane w zeszłym tygodniu płytę zalali w piątek a dzisiaj przywiźli to nic dziwnego że pękła :/ Gosiu, a jakie to szambo masz duże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 28.11.2011 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Ja mam b.k. więc nie w temacie pytania, ale i tak odpowiem. W domu 2 pręty i beton. W ścianach zewnętrznych kształtki typu U, a w środku pręty i beton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 28.11.2011 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 ale przyjmiesz pozycje na kolanach?:yes: bo jak masz więcej czasu to myjesz szczoteczka do zębów... Na kolanach tak. Z góry się myje niewygodnie, a nie bardzo do tej czynności pasuje pozycja kolanowo-łokciowa Szczoteczką do zębów zdarzało mi się szorować... pieniądze Nie było to pranie pieniędzy, a czyszczenie mini kolekcji monet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 28.11.2011 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 pan z hurtowni zasugerował, że prefabrykowane z silki są bardzo drogie i żeby lepiej dać po jednym L19 (to są takie jakie się daje pod dwa do ścian zewn. z pustaków) - bo po 2 i tak nie wejdą przy szerokości działówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 28.11.2011 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 nie przypominam sobie, aby koszt nadproży zabijał.O, mam. L-19 120cm - 20,02 brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 28.11.2011 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 bo masz L19 i to są chyba do muru ceramicznego, a systemowe z silki (nie wiem jak się nazywają) są droższe - tako rzecze p. Tomek z hurtowni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 28.11.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 być może, w każdym razie te L szły do całego domu, nad oknami też (z wyjątkiem długich, gdzie były szalunki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 28.11.2011 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 a przypomnisz sobie, czy w działówkach były pojedynczo czy podwójnie? jakiej grubości masz działówki? u mnie na parterze było dokładnie tak jak opisujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 28.11.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 wszystko podwójnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 28.11.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 czy ktoś reflektuje na próbkę białej płytki Casalgrande Meteor? oraz szary Cercom Genesis Mineral? Obie płytki 30x60, mnie się nie przydadzą, a przed przeprowadzką robię czystki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania Krzyś 28.11.2011 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Są poszkodowani po wichurach, nieważne gdzie: http://forum.muratordom.pl/entry.php?118194-28.11.2011-najgorszy-dzie%C5%84-w-%C5%BCyciu Czy da się ich wspomóc finansowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 28.11.2011 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Uwzględnili reklamację bo nie wypłaciliśmy im tysiaka do środy mają przywieść nową płytę a jak nie to tysiak zostaje u nasszambo 10 m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 28.11.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 dobre i to, byle do środy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 28.11.2011 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2011 Albert, jak będziesz oglądał, to zrób kilka zdjęć i wrzuć coś na forum. fajnie, że wszystko "do przodu" no i gratuluję nowego potomka:) będzie dziedzic czy dziedziczka? na budowie będę dopiero na początku przyszłego roku, fotki na pewno zrobię to wtedy postaram się je wrzucić. Jak nie będą do kitu oczywiście i mówię tu o tynkach hehehe a z potomkiem to kolejna dziewucha się kroi . W sumie będą dwie plus żona tutaj się nie uśmiechnę ale popadnę w zadumę bo jak każda z nich jednego i tego samego dnia popadnie w mamusiowy humorek to mam przerąbane. Śmiałem się że czas chyba nauczyć się jeździć na ryby, na jakiś dzień, tydzień hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts