Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

wiecie, jak to się z wiekiem zmienia - kiedyś lubiłam takie otwarte półeczki, na których widać było całą zawartość (i złapany przez nią kurz), teraz bym wszystko trzymała pochowane i pozamykane. walczę ze sobą, żeby zrobić wyjątek dla książek w bibliotece :)

dziekuję za wszystkie głosy w sprawie nadproży i grubości ścianki :)

ja mam dokładnie to samo. Żadnych pierdółek, wazoników, półeczek itd. Tylko będę musiała zgarnąć te obecne do pudła. Zapowiedziałam już w domu, że nie chcę tego rodzaju upominków.

myślę że da radę, wiem że w Polszy nie jest najlepiej bo większość moich znajomych co wróciła do kraju zawija się z powrotem na Wyspy, mam nadzieję że ja nie będę musiał.

Ja zostałem pokarany 3 dniami z durnowatymi celnikami. Ubytek kasy dał się we znaki. Zwłaszcza teraz, kiedy brakło na meble. Będąc w USA nie przejmowałem się kasą. Więcej nie będę narzekał, ale co mi się rzadko zdarza - pewne rzeczy bym z perspektywy czasu "przeprogramował", choć nigdy nie wiadomo czy na lepsze ;)

dobra, koniec tych seksistowskich żartów, proszę się skupić,
Jasne - jak jest dyskusja o rzekomej dyskryminacji kobiet, to można kilka stron, a tu 2 komentarze za dużo. To jest równość i wolność słowa :p
ta ściana działowa musi być zlicowana tak jak na obrazku to pytanie szczególnie do osób bardziej ode mnie zaawansowanych, które może przerabiały aranżowanie uskoków
A czemu musi? No dobra - załóżmy, że musi, bo... musi. Szkoda pokoju - zostaw 12cm. Co do aranżacji na tym etapie nic nie doradzę, ale wszystko się da. Póki co zaaeanżowałem krzyżak wzmacniający wykusz na podziały sufitu i zrobiłem witrynki zagłębione w ścianę, a czeka mnie jeszcze wnęka w gabinecie. Rzuć może okiem na moje witrynki, bo jak Ci tam coś pasuje w tym stylu, to możesz robić miejscami 24cm, żeby resztę zagłębić.

ja mam dokładnie to samo. Żadnych pierdółek, wazoników, półeczek itd. Tylko będę musiała zgarnąć te obecne do pudła. Zapowiedziałam już w domu, że nie chcę tego rodzaju upominków.

o to to! trzeba subtelnie zasugerować, że mile widziane będą sadzonki roślin ogrodowych - nawet jak jakaś nie trafi w gust, to zawsze może przez zimę "wymarznąć" czy coś ;)

A czemu musi? No dobra - załóżmy, że musi, bo... musi. Szkoda pokoju - zostaw 12cm. Co do aranżacji na tym etapie nic nie doradzę, ale wszystko się da. Póki co zaaeanżowałem krzyżak wzmacniający wykusz na podziały sufitu i zrobiłem witrynki zagłębione w ścianę, a czeka mnie jeszcze wnęka w gabinecie. Rzuć może okiem na moje witrynki, bo jak Ci tam coś pasuje w tym stylu, to możesz robić miejscami 24cm, żeby resztę zagłębić.

musi, bo nie będę robić półki na kurz nad antresolą... jak masz ochotę zobaczyć dlaczego musi, to w dzienniku jest foto z długimi lampami i tam jest widok z antresoli podobny do naszego - na ścianach po bokach lamp nie może być półeczek, ergo ściana musi być zlicowana, jak napisałam na wstępie...

witrynki raczej nie-e-e - patrz wyżej :)

I przenigdy szklanych odkrytych półek - miałem pod TV, mam w łazience i gorszego "wynalazku" nie znam. To samo lampy z powierzchniami horyzontalnymi, zwłaszcza z przezroczystego szkła.

p.s. pytałam u siebie w komentarzach, ale temat się nie przebił przez rozważania nad doborem garderoby do testowania muszli klozetowych :D

rzucasz jednoczesnie tyle problemów do rozważenia, że trudno wyczaić który jest mniej bądź wazny dla Ciebie w danej chwili:D

a ksztalt muszli klozetowej może się znacząco odbic na dobrym samopoczuciu Małża:yes::D

bardziej jak uskok w sciance:lol2:

wiecie, jak to się z wiekiem zmienia - kiedyś lubiłam takie otwarte półeczki, na których widać było całą zawartość (i złapany przez nią kurz), teraz bym wszystko trzymała pochowane i pozamykane. walczę ze sobą, żeby zrobić wyjątek dla książek w bibliotece :)

dziekuję za wszystkie głosy w sprawie nadproży i grubości ścianki :)

dzięki, czyli jestem bardzo stara. Bo u mnie wszystko absolutnie musi być pochowane. A książki od zawsze pod szkłem, żeby się kurz nie zbierał.

Wojgoc, no można by pomyśleć, że już się zdążyłeś przyzwyczaić, ale widać to prawda, że kobiety mają bardziej podzielną uwagę :p wszystkie są jednakowo ważne i wymagają bezzwłocznej odpowiedzi :)

Madeleine, nie jesteś stara, tylko wcześnie dojrzałaś... to jest podstwowa różnica :D

Yeee... usłyszałem dzisiaj głos Pana Marcina. Pierwszy raz od miesiąca. Powiedział, że oddzwoni później.

I nie oddzwonił.

A z innej beczki. Potrzebuję zabezpieczyć folią nowowstawione drzwi zewnętrzne. Folię muszę czymś przykleić. Znacie jakąś taśmę, która mocno i długo trzyma, ale nie pozostawia śladów pod odklejeniu? W Ciastoramie polecili mi taśmę lakierniczą, ale z tego co kojarzę to po kilku dniach (szczególnie jeśli stosowana na zewnątrz) nie daje się podkleić albo zostawia syf.

Stretchem to raczej dałoby radę owinąć je przed montażem teraz ciężko będzie się z tą dużą rolką przebić przez zawiasy i od doła a pocięta na kawałki traci efekt. No chociaż jest to jakieś rozwiązanie. Ewentualnie do jakoś tam trzymających się kawałków stretchu można przykleić inną folię już dowolną taśmą.