albert07 30.11.2011 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 aha i jeszcze jedno, warto pakować się w kocioł z systemem solarnym czy odpuszczać sobie te gadżety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 01.12.2011 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 aha i jeszcze jedno, warto pakować się w kocioł z systemem solarnym czy odpuszczać sobie te gadżety? a chcesz skorzystać z dotacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 01.12.2011 00:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 a z innej beczki, gdzie mogę rozejrzeć się za jakimiś dobrymi w rozsądnej cenie kotłami c.w.u. oraz szukam firmę na schody drewniane. dzienx a chatę czym bedziesz ogrzewać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 01.12.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 a chatę czym bedziesz ogrzewać? zapomniałem dodać - gaz ziemny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 01.12.2011 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 a chcesz skorzystać z dotacji? nie wiem czy jest sens pałować się z tym. Bardziej myślałem o tym żeby przygotować system pod solarkę ale panele zakupić w późniejszym czasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 01.12.2011 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 nie wiem czy jest sens pałować się z tym. Bardziej myślałem o tym żeby przygotować system pod solarkę ale panele zakupić w późniejszym czasie Jak tak będę miała - teraz będę mieć zamontowaną rurę z kotłowni na dach, reszta w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 01.12.2011 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 zapomniałem dodać - gaz ziemny no to szukasz kotła do c.w.u. jako osobny kocioł na sama wodę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 01.12.2011 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 nie wiem czy jest sens pałować się z tym. Bardziej myślałem o tym żeby przygotować system pod solarkę ale panele zakupić w późniejszym czasie jak nie masz regipsów na poddaszu to zrób teraz same rurki - koszt niewielki a przydac się moze w przyszłości. tylko kocioł do chaty wybieraj taki co ma 2 wężownice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 01.12.2011 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Jemu pewnie tydzień zajmuje wejście do kabiny. A pomyśl jak się napije np kawy i mu się do kibelka siusiu zechce Podejrzewam, że jest tam dość miejsca na mieszkanko. O WC nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 01.12.2011 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 heh z rok czy dwa lata temu słyszałem akcje o kasjerach w tesco i o pampersach które musieli nosić Ja czytałem podobne wypowiedzi kobiet, pracujących na taśmie produkcyjnej w jakichś zakładach mięsnych, których właścicielem jest Włoch. Nic tylko się cieszyć, że człowiek może wybierać (gdyby zechciało mi się zmieniać pracę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 01.12.2011 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 nie wiem czy jest sens pałować się z tym. Bardziej myślałem o tym żeby przygotować system pod solarkę ale panele zakupić w późniejszym czasie Ja nie mam dobrej płaszczyzny, bo południe mam od ulicy i są tam tylko małe daszki. Całość ogrzewania mam po północnej stronie domu. Jeżeli rozwinie się technologia fotogalwaniczna, to może za kilka lat jakąś klimę zainstaluję, zasilaną takimi ogniwami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 01.12.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 no to szukasz kotła do c.w.u. jako osobny kocioł na sama wodę? tak, mam kilka opcji kotłów od moich hydraulików. Od takich podstawowych do takich z gotowym już systemem solarnym. Ceny są zaj...ście różne. Potrzebuję jeszcze zrobić rozeznanie w innych hurtowniach. Macie jakieś namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 01.12.2011 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Podejrzewam, że jest tam dość miejsca na mieszkanko. O WC nie wspomnę. heh, czyli rozumiem że koleś jak ma zmianę 4x4 to przez 4 dni nawet z kopary nie złazi bo mu się nie opłaca Ja to podziwiam tych operatorów dźwigów co na szczycie wieżowca siedzą i układają elementy. Niedość że wygina im tym dźwigiem na wszystkie strony to jeszcze ta wysokość. AAA w ogóle nie wspomnę o tych indianach co w stanach bez zapezpieczeń łażą po wieżowcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 01.12.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 czy mozecie polecić sprawdzone ekpiy od tynków cem.-wap. i wylewek? juz jakies namiary mam ale warto miec jeszcze kogoś w pogotowiu będę wdzięczna za wszelka pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 01.12.2011 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 nie wiem czy jest sens pałować się z tym. Bardziej myślałem o tym żeby przygotować system pod solarkę ale panele zakupić w późniejszym czasie my olaliśmy temat. Dopłaty nie powodują drastycznego zmniejszenia nieopłacalności tej inwestycji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 01.12.2011 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 my olaliśmy temat. Dopłaty nie powodują drastycznego zmniejszenia nieopłacalności tej inwestycji. nie wiem czy coś się zmieniło w tej kwestii, ale jak jakiś czas temu interesowałem się tym tematem to można było dostać dotację ale trzeba było wziąć nowy kredyt w jakimś z d...y (sorry za słownictwo) wyjętym banku. Żaden normalny bank wtedy nie udzielał kredytów z dopłatą na solary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedro73 01.12.2011 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 czy mozecie polecić sprawdzone ekpiy od tynków cem.-wap. i wylewek? juz jakies namiary mam ale warto miec jeszcze kogoś w pogotowiu będę wdzięczna za wszelka pomoc. Zajrzyj tutaj: http://forum.muratordom.pl/group.php?gmid=1094908&do=discuss, tam jest dużo namiarów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 01.12.2011 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 a masz jakieś przykłady tego jak to ma wyglądać? ciekawy jestem bo i na mnie już chyba czas żeby płotek postawić Albert, to nie jest frontowe ogrodzenie, tylko dookola dzialki. Pomiedzy bratem, rodzicami a sasiadem. Zwykle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 01.12.2011 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Właśnie po raz drugi w moim życiu, spotkała mnie nagroda za bycie dobrym kolegą Na lodówkę starczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 01.12.2011 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 nie wiem czy jest sens pałować się z tym. Bardziej myślałem o tym żeby przygotować system pod solarkę ale panele zakupić w późniejszym czasie ja tak zrobiłam, ale tylko dlatego, że moja Gmina dopłaca 50% bez konieczności brania na kredyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts