Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

nie wiem czy jest sens pałować się z tym. Bardziej myślałem o tym żeby przygotować system pod solarkę ale panele zakupić w późniejszym czasie

jak nie masz regipsów na poddaszu to zrób teraz same rurki - koszt niewielki a przydac się moze w przyszłości.

tylko kocioł do chaty wybieraj taki co ma 2 wężownice

heh z rok czy dwa lata temu słyszałem akcje o kasjerach w tesco i o pampersach które musieli nosić

Ja czytałem podobne wypowiedzi kobiet, pracujących na taśmie produkcyjnej w jakichś zakładach mięsnych, których właścicielem jest Włoch. Nic tylko się cieszyć, że człowiek może wybierać (gdyby zechciało mi się zmieniać pracę).

nie wiem czy jest sens pałować się z tym. Bardziej myślałem o tym żeby przygotować system pod solarkę ale panele zakupić w późniejszym czasie

Ja nie mam dobrej płaszczyzny, bo południe mam od ulicy i są tam tylko małe daszki. Całość ogrzewania mam po północnej stronie domu. Jeżeli rozwinie się technologia fotogalwaniczna, to może za kilka lat jakąś klimę zainstaluję, zasilaną takimi ogniwami.

Podejrzewam, że jest tam dość miejsca na mieszkanko. O WC nie wspomnę.

heh, czyli rozumiem że koleś jak ma zmianę 4x4 to przez 4 dni nawet z kopary nie złazi bo mu się nie opłaca :p

Ja to podziwiam tych operatorów dźwigów co na szczycie wieżowca siedzą i układają elementy. Niedość że wygina im tym dźwigiem na wszystkie strony to jeszcze ta wysokość. AAA w ogóle nie wspomnę o tych indianach co w stanach bez zapezpieczeń łażą po wieżowcu

my olaliśmy temat. Dopłaty nie powodują drastycznego zmniejszenia nieopłacalności tej inwestycji.

nie wiem czy coś się zmieniło w tej kwestii, ale jak jakiś czas temu interesowałem się tym tematem to można było dostać dotację ale trzeba było wziąć nowy kredyt w jakimś z d...y (sorry za słownictwo) wyjętym banku. Żaden normalny bank wtedy nie udzielał kredytów z dopłatą na solary.