Tatarak 02.12.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Tatarak, współczuję akcji z dachówką :/ Chamówa, ale nie odpuszczaj. Jak okna? Z mojego dogłębnego kopania po internecie nt. okien wychodzi to, co Tobie, w kwestii montażu. Dzięki. Przesunęłam dachowców o ile się dało, ale hurtowni zapowiedziałam, że jak będzie jeszcze obsuwa, to nota obciążeniowa od wykonawcy za postojowe etc. idzie ich konto A poza tym oczekuję rabatu za już zaistniałą obsuwę i że tak powiem - straty moralne. Bo mówiąc wprost, jeśli mój towar leży na składzie i ktoś go wywozi gdzie indziej niż na moją budowę, to dla mnie jest kradzież, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 02.12.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Masz rację. Kijowa sytuacja. Znaczy, dopóki nie będę miała gazu, będzie ciepło, więc się nie denerwuj Aha, jeśli kogoś to interesuje, to mam aktualnie pół centymetra gładzi na suficie - takie nierówności poprzednia ekipa R&R uznała za w porządku. Cóż, teraz się im nie dziwię, że nie chcieli tego poprawiać, bo to jest orka na ugorze. Wojgoc, co u Ciebie? Na Twoim miejscu wzięłabym regipsiarzy, żeby robili Ci gładzie - niech poprawiają po sobie, no tyle, że zejdzie im z tym długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 02.12.2011 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 dopóki nie będę miała gazu, będzie ciepło, więc się nie denerwuj a to luz... w sumie to może nie zakładaj tego gazu wcale? mnie by bardzo pasowała taka radykalna poprawa klimatu w naszym regionie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 02.12.2011 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 too late, w poniedziałek panowie przychodzą kopać. Ale trochę im zejdzie, zanim podłączą i w ogóle. Chociaż w sumie ok, niech się ta klima zwróci. Wchodzę w to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 03.12.2011 02:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Albert, to nie jest frontowe ogrodzenie, tylko dookola dzialki. Pomiedzy bratem, rodzicami a sasiadem. Zwykle. niezła mafia widzę. Nawet lepiej jak u mnie ale w tych właśnie miejscach nie tyle estetyka się liczy co funkcjonalność. Ważne żeby było pod napięciem, dużo kamer i było jak najbrzydsze. Żartuję oczywiście, też cała familija mojej żony posiada działki wkoło nas i myślę że to fajnie być koło siebie ale pytanie jak często będą nas odwiedzać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 03.12.2011 02:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 ja tak zrobiłam, ale tylko dlatego, że moja Gmina dopłaca 50% bez konieczności brania na kredyt. ja dzwoniłem do mojej gminy jakiś rok temu jak się tematem interesowałem i powiedzieli żebym dał sobie siana. Może ktoś z Siechnic ma jakieś nowinki co do tego tematu to z przyjemnością ich posłucham bo z tego co zostałem poinformowany to nic nam nie przysługuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 03.12.2011 02:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Właśnie po raz drugi w moim życiu, spotkała mnie nagroda za bycie dobrym kolegą Na lodówkę starczy to miła nagroda , ja za bycie dobrym kolegą to herbę z automatu ostatnino w pracy dostałem ...z mlekiem:P Ważne że fatyga się liczy heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 03.12.2011 02:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 nic się nie zmieniło - dalej musisz uruchomc kredyt, tyle tylko, ze możesz go od razu spłacic po otrzymaniu fizycznie kasy z dopłaty. co do banków - od poczatku z akcja kojarzy się BOŚ, tylko niekoniecznie ma oferte najkorzystniejszą. Zdecydowanie lepiej wypadaja małe banki spółdzielcze jesli za normalne banki uwazasz banki typu PKO, to nigdy nie tej oferty nie będą miały w swojej ofercie. no właśnie, i to mnie zastanawia dlaczego Państwo wspiera banki koguciki a nie swoje własne kolosy. Osobiscie to mi to wisi skąd są te dotacje, ale jak mam pomyśleć że mam znowu przejść przez całą procedurę weryfikacji kredytowej tylko dla paru tysięcy w jakimś lokalnym banku to mi się od razu odechciewa. Chyba że coś polecicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 03.12.2011 02:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 czy ktoś z grupowiczów słyszał/ma/rozważał w swoim domu podłogi BOEN? ja, bardzo nam się podobają, ale w efekcie końcowym stwierdziliśmy że cały parter włącznie z salonem będzie w płytkach (z tym że w salonie prawdopodobnie będą płytki drewnopodobne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 03.12.2011 02:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 jutro rano mam montaż okien! montaż taki zwykły - żadne cuda z taśmami illmod czy też warstwie ocieplenia. na co mam zwracać uwagę, jak będę montażystom na ręce patrzeć? generalnie żeby dobrze się okna otwierały (żadne zgrzyty itp) no i szczelnie zapiankowane. Ja uległem sugestii i wrypałem się w te taśmy bo myślałem że jak mam wypasione okna to i otulina wokół musi być dobra. A potem w międzyczasie jedno okno musiałem obniżyć (przez co szczelina nad oknem została zapchana styropianem) a dwa kolejne okienka jakie domówiłem będą normalnie montowane bo doszedłem do wniosku że te taśmy to wielka ściema i szkoda kasy. Szkoda tylko że zajarałem temat po instalacji. Zaoszczędziłbym parę złotych Poza tym jeżeli zamawiałać okna w jakiejś renomowanej firmie to zwróć uwagę na estetykę ich wykonania (głównie zgrzewy, bąble i pozostałe łącza). Ja kupowałem u Jeziora w czasie ich kryzysu i sądziłem, że skoro mają problemy finansowe to przynajmniej w jakości się popiszą. Niestety byłem w błędzie i moje okna pomimo ładnej okleiny wyglądają jak kupione w castoramie. Walczę z Jeziorem w tym temacie ale to inna bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 03.12.2011 02:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Wystarczy kolegę ściągnąć do pracy. Chłopak był wykorzystywany w poprzedniej firmie (brak podwyżek), pracował na zlecenie i dodatkowo zmienił miejsce zamieszkania (ponad 300km dalej). Więc zarekomendowałem go w nowej i z radością go zatrudniono, za większą kasę, na etacie, w miejscu zamieszkania. Dodatkowo nie wiedziałem, że jest za to nagroda (tyle co płacą agencji rekrutacyjnej a kto wie czy nie mniej) i miałem śmiałość przypomnieć się po ponad roku, jak usłyszałem, że coś takiego funkcjonuje No i po odjęciu podatku, mam na moją grubaśną lodówkę. Heh, u mojej siostry w pracy za każdego poleconego/przyjętego człowieczka płacą bonus. W zależności od stanowiska też jest odpowiednia premia, i to nie mała szczerze mówiąc. Mnie osobiście próbowała wstawić na kilka różnych pozycji, ale jak się okazało bez znajomości na wyższych sferach i grania w golfa z menedżerami daleko się nie zajdzie. I wykształcenie tu niewiele daje. Na ten temat mógłbym pracę magisterską machnąć ale skoro już jedną napisałem to może na doktorat się rzucę, ale jak ja potem pracę znajdę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 03.12.2011 02:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 kurczę, tak rzadko tu ostatnio w wchodzę, zę czasami mam wrażenie że sam do siebie piszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 03.12.2011 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Heh, u mojej siostry w pracy za każdego poleconego/przyjętego człowieczka płacą bonus. W zależności od stanowiska też jest odpowiednia premia, i to nie mała szczerze mówiąc. Mnie osobiście próbowała wstawić na kilka różnych pozycji, ale jak się okazało bez znajomości na wyższych sferach i grania w golfa z menedżerami daleko się nie zajdzie. I wykształcenie tu niewiele daje. Na ten temat mógłbym pracę magisterską machnąć ale skoro już jedną napisałem to może na doktorat się rzucę, ale jak ja potem pracę znajdę? Znajoma osoba zgarnęła premię za kilka osób naraz w podobnej sytuacji - to już nie lodówkę, ale całe AGD można sobie kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 03.12.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 kurczę, tak rzadko tu ostatnio w wchodzę, zę czasami mam wrażenie że sam do siebie piszę a Ty skąd piszesz o takiej porze - z Hawajów? tak to jest jak sie na forum wchodzi z innej czasoprzestrzeni:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 03.12.2011 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 no właśnie, i to mnie zastanawia dlaczego Państwo wspiera banki koguciki a nie swoje własne kolosy. Osobiscie to mi to wisi skąd są te dotacje, ale jak mam pomyśleć że mam znowu przejść przez całą procedurę weryfikacji kredytowej tylko dla paru tysięcy w jakimś lokalnym banku to mi się od razu odechciewa. Chyba że coś polecicie bo to akcja zwiazana ze srodowiskiem, głównie z obszarami wiejskimi i podmiejskimi i temu proponowana przez banki spółdzielcze - zwróć się do swojego Instalatora o załatwienie kwestii proceduralnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 03.12.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 .Wojgoc, co u Ciebie? Na Twoim miejscu wzięłabym regipsiarzy, żeby robili Ci gładzie - niech poprawiają po sobie, no tyle, że zejdzie im z tym długo. muszę sprawdzić u siebie jak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 03.12.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Albert w każdym banku teraz trzeba przejśc procedurę weryfikacyjną,, a po drugie warto wspierać małe lokalne banki bo jak widac wielkie korporacje też potrafią się wyrypać na zakręcie na dodatek zbyt krajowe to one nie są.co do kolektorów i dopłat do nich...moim zdaniem nie jest to opłacalne jakoś ekonomicznie za bardzo (cena, montaz , serwis itd) ale bardziej w duchu proekologicznym. Ale jeśli planujesz cały dół w podłogówce to warto pogadać z hydraulikiem czy i jak mozna wykorzystac solary w okresie wiosenno jesiennym na podgrzanie tejże podłogówki - bo najgorsze co może byc to zimne kafle na wiosne lub jesień - niby jeszcze nie ma zimy a w stopy zimno. Oczywiście o ile można. madaleine pokaż te gładzie - cieszę się, że na nie się zdecydowałaś, choć przy tym typie konstrukcji - sufitach podwieszanych na takiej przestrzeni musisz sie liczyć z pękaniem płyt i tak. Mam nadzieję, że spece nr 1 dawali np. flizeline w rogach? co do okien...kołnierze wokół nie są złe, choć nadal za drogie (jednak przewaznie nie przesuwa się juz okien po ich zamontowaniu;) montaż w warstwie ocieplenia moim zdaniem jest zbyt drogi. Co do szyb trojwarstwowych opinia użytkowników jest z tego co widziałam na nie (efekt w stosunku do ceny) choc przyznam, że np w Finlandii 3 warstwowe to standard, uważam więc , że warto dopłacić ewentualnie w różnicy do 10-15%. Jakies tam cudawiankowe rozwiązania typu lepszy gaz pomiędzy szybami to dla mnie zwykły bajer, do przetestowania po paru latach.Lepiej moim zdaniem dołożyć do dobrej obróbki, grubości ocieplenia ściany itd niż ładować w to kasę.No i ważne - kupowac u kogos kto da nam gwarancję z prawdziwego zdarzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 03.12.2011 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 kurczę, tak rzadko tu ostatnio w wchodzę, zę czasami mam wrażenie że sam do siebie piszę Jesteś alkoholikiem który niby rzucił, ale napił się kieliszeczek (po emalii od Tataraczki?) i znowu wpadł w trans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 03.12.2011 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 bo tutaj jest tak że jak człowiek dzień lub 2 nie zajrzy to ma później ze 3 strony do czytania ja mam tak często Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 03.12.2011 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Ale nie każdy pisze zaraz kilkadziesiąt postów jak Albert PS. Moje strony są dłuższe - mają po 50 postów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts