Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

Poza tym jeżeli zamawiałać okna w jakiejś renomowanej firmie to zwróć uwagę na estetykę ich wykonania (głównie zgrzewy, bąble i pozostałe łącza). Ja kupowałem u Jeziora w czasie ich kryzysu i sądziłem, że skoro mają problemy finansowe to przynajmniej w jakości się popiszą. Niestety byłem w błędzie i moje okna pomimo ładnej okleiny wyglądają jak kupione w castoramie. Walczę z Jeziorem w tym temacie ale to inna bajka :rolleyes:

moje z Heki. na jednym łączeniu narożnika widać takie nieestetyczne białe kreseczki - na szczęście jest to okno od strony całkiem niereprezentacyjnej, a monterzy doradzili, żeby punktowo je zamalować markerem. poza tym z tego co głaskałam jest ok :)

normalnie gdyby nie fakt, że nie jesteś forumowym nowicjuszem, to podejrzewałabym, że sobie nabijasz licznik postów - cała strona tylko Albert i Albert:lol2:

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Madeline gratulacje

My ciągle walczymy

nie wiem czy damy radę do świąt

podobno nadzieja umiera ostatnia :(

w przyszłym tygodniu wchodzą kafelkarze mieli być wczoraj lub dzisiaj

kafle będą we wtorek

płyta od szamba nie wymieniona

do świąt chciałbym zrobić salon z kuchnią łazienkę i wc żeby móc zamieszkać a resztę już na miejscu

mamy gdzie mieszkać ale ciągnie na swoje

Gosia, może czekają, aż płyta dobrze zwiąże. W końcu to nie jest kluczowa sprawa, zdążycie.

Ale u nas nadal plac budowy - garaż z kotłownią, światło, gaz, brak drzwi wewnętrznych... lista jest bardzo długa. Dziś rano było ostatnie malowanie sufitów, rzutem na taśmę zdążyłam posprzątać i wjechał samochód z meblami. Panowie spisali się na medal, pracowali od wczoraj rana non stop, żeby zdążyć. 26 godzin ciurkiem.

Ale nie każdy pisze zaraz kilkadziesiąt postów jak Albert ;)

PS. Moje strony są dłuższe - mają po 50 postów :)

ja staram się czytać codziennie lub co 2 dzień choć nie zawsze się daje

nie zawsze też coś piszę

właśnie przejrzałam zdjęcia z budowy i się okazło że nie mam aktualnych a chciałam się poradzić odnośnie oświetlenia w kuchni

a na kompie ostatnie zdjęcia z maja (są jeszcze zdjęcia z podłogówki, ale one to nam nie pomogą przy doborze oświetlenia :) )

ja, bardzo nam się podobają, ale w efekcie końcowym stwierdziliśmy że cały parter włącznie z salonem będzie w płytkach (z tym że w salonie prawdopodobnie będą płytki drewnopodobne)

Sąsiad ma takie drewnopodobne i faktycznie trudno je odróżnić od drewnianych zwłaszcza przy odpowiednio ustawionej podłogówce.

Gosia, może czekają, aż płyta dobrze zwiąże. W końcu to nie jest kluczowa sprawa, zdążycie.

Ale u nas nadal plac budowy - garaż z kotłownią, światło, gaz, brak drzwi wewnętrznych... lista jest bardzo długa. Dziś rano było ostatnie malowanie sufitów, rzutem na taśmę zdążyłam posprzątać i wjechał samochód z meblami. Panowie spisali się na medal, pracowali od wczoraj rana non stop, żeby zdążyć. 26 godzin ciurkiem.

Posadzki robiliśmy w sierpniu więc są suchutkie, teraz jeszcze dogrzane ponad miesiąc podłogówką, obiecali być w poniedziałek

Na początku nam się marzyło wprowadzić do domu zamkniętego na ostatni guzik, ale marzyć sobie można :(

Super fachowcy i podziwiam że pracowali tyle godzin

Może jakieś fotki wrzucisz??

aha i jeszcze jedno, warto pakować się w kocioł z systemem solarnym czy odpuszczać sobie te gadżety?

Odpuść.

Jak chcesz mieć tanią CWU zamontuj PPC Hewalex 3,8 kW - bez żadnych dopłat deklasuje solary [kosztuje niecałe 4 000 zł], a dodatkowo latem może robić za niezłą klimę gdy zamontujesz odpowiednie kanały i przepustnice.

Link:

http://www.hewalex.pl/strony/powietrzna-pompa-ciepla.html

Ja nie mam dobrej płaszczyzny, bo południe mam od ulicy i są tam tylko małe daszki. Całość ogrzewania mam po północnej stronie domu. Jeżeli rozwinie się technologia fotogalwaniczna, to może za kilka lat jakąś klimę zainstaluję, zasilaną takimi ogniwami.

Zamiast klimę to może większą PPC podgrzewającą nie tylko CWU, lecz także basen ;)

A do zasilania PPC wiatrak - turbinę Magleva + kilka ogniw [taki trochę większy zestaw niż te montowane ostatnio przy różnych przejściach dla pieszych] i będziesz niezależny :rolleyes: