Madeleine 04.12.2011 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 XX - 7,5 miesiąca. Prawie 33 tygodnie. jestem pod wrażeniem... no to przestań, bo mamy totalny sajgon. Dzięki pracy "fachowców" usuwanie ich usterek trwało przez cały tydzień do soboty, 8:30 rano. Na końcu panowie pracowali 26h bez przerwy, a wcześniej też powyżej 12h na dobę. Akurat było tyle czasu, że zdążyłam sprzątnąć (na szczęście podłogi i ściany były bardzo dobrze zabezpieczone) - i o 9:30 przyjechał pierwszy transport mebli. Niestety nie udało się zrobić takich drobiazgów (dzięki, R&R!), jak podłączenie lamp (no bo wszystko było zafoliowane przez tydzień), gniazdek czy drobiazgów w stylu podłączenie agd. A teraz chodzę i wykrywam niedoróbki :] Suspenser, opowiedz o tym więcej, ok? bo ja się czuję jak mega nieudacznik, że się wkopałam w taką ekipę, która mi 3 miesiące sufitów zrobić nie mogła. W najczarniejszych scenariuszach nie sądziłam, że skoro miałam SSZ w 2,5 miesiąca, to wykańczanie będzie trwało aż tyle. Drzwi wewnętrznych oczywiście nie mam, bo nie było ich jak zamontować. Czekają na magazynie. Gaz kopią jutro. No i muszę się nauczyć rozpalać kominek, bo nie jestem niestety mistrzem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 04.12.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Madeleine gratuluję;0 to szybciej niż ciąża normalnie co do tej ekipy, często słyszę na budowie słowa, że straty muszą być. to taki utarty slogan jak to, że wszystko w budownictwie kosztuje krotność jednostki budowlanej czyli 5000zł. Co do tej jednostki jakoś zawsze mi tak wychodzi. Wydawało mi się, że masz kozę? Ja jakos na początku rozpalałam nieprawidłowo czyli gazetami, teraz kupiłam rozpałkę do kominka i jest o wiele prościej. I na początek daję cieniutkie patyczki z pozostałości po deskach. Wiem wiem to drewno sosnowe, ale od czasu do czasu przepalę niebieska saszetką w kominku i mam poczucie, że równowaga zachowana. A takie drzazgi deseczkowe sie szybko rozpalają. Za to widzę, że masz net;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElwoodWroclaw 04.12.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Odpuść. Jak chcesz mieć tanią CWU zamontuj PPC Hewalex 3,8 kW - bez żadnych dopłat deklasuje solary [kosztuje niecałe 4 000 zł], a dodatkowo latem może robić za niezłą klimę gdy zamontujesz odpowiednie kanały i przepustnice. Działa to u Ciebie? Ile faktycznie kosztuje praca tego ustrojstwa miesiecznie? Generalnie to jestem zielony w temacie. Szukam rozwiązania do mojego, jeszcze nie wybudowanego domu. projekt: BW-34 Na dole planuję podłogówkę, nie wyobrażam sobie domu bez kominka, wiec ten też będzie (płaszcz wodny?? do ogrzewania +CWU) opcje dodatkowe to piec na ekogroszek i inne tam, np. taki piec podwójny ze względu na to, że często mam różne dodatkowe odpady drewniane itp. Zastanawiałem się jeszcze nad czymś na okres wiosna-jesień żeby mieć CWU kiedy nie palę w piecu lub kominku i to kompletnie nie mam pomysłu. Już mi radzono na targach budownictwa żeby dać pompę ciepła, inni tylko solary w dużej ilości m2 na dachu. mętlik. Co myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.12.2011 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 no to przestań, bo mamy totalny sajgon. Dzięki pracy "fachowców" usuwanie ich usterek trwało przez cały tydzień do soboty, 8:30 rano. Na końcu panowie pracowali 26h bez przerwy, a wcześniej też powyżej 12h na dobę. Akurat było tyle czasu, że zdążyłam sprzątnąć (na szczęście podłogi i ściany były bardzo dobrze zabezpieczone) - i o 9:30 przyjechał pierwszy transport mebli. Niestety nie udało się zrobić takich drobiazgów (dzięki, R&R!), jak podłączenie lamp (no bo wszystko było zafoliowane przez tydzień), gniazdek czy drobiazgów w stylu podłączenie agd. A teraz chodzę i wykrywam niedoróbki :] mam coraz wieksze wyrzuty sumienia za Twoje wykończeniowe kłopoty - mimo oczywistych dobrych chęci z mojej strony. U mnie czas miał drugoplanowe znaczenie - poza tym płaciłem od wykonanej pracy a nie czasu spędzanego na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.12.2011 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Działa to u Ciebie? Ile faktycznie kosztuje praca tego ustrojstwa miesiecznie? Generalnie to jestem zielony w temacie. Szukam rozwiązania do mojego, jeszcze nie wybudowanego domu. projekt: BW-34 Na dole planuję podłogówkę, nie wyobrażam sobie domu bez kominka, wiec ten też będzie (płaszcz wodny?? do ogrzewania +CWU) opcje dodatkowe to piec na ekogroszek i inne tam, np. taki piec podwójny ze względu na to, że często mam różne dodatkowe odpady drewniane itp. Zastanawiałem się jeszcze nad czymś na okres wiosna-jesień żeby mieć CWU kiedy nie palę w piecu lub kominku i to kompletnie nie mam pomysłu. Już mi radzono na targach budownictwa żeby dać pompę ciepła, inni tylko solary w dużej ilości m2 na dachu. mętlik. Co myślisz? propozycja Hewalexa jest rozsadną ofertą - wg mnie zdecydowanie korzystniejsza od solarów od duzej ilości m2 solarów. Sam rozwazam akie ustrojstwo - http://www.hewalex.pl/oferta/podgrzewacze-z-pompa-ciepla/podgrzewacz-z-pompa-ciepla-pwpc38-3w300.html ewentualnie połączenie z solarami - http://www.hewalex.pl/oferta/zestawy-sloneczne-z-pompa-ciepla/zestaw-solarny-hewalex-2tlp-ac-pwpc38-3w300.html jesli gmina będzie dawać dofinansowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 04.12.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Madeleine gratuluję;0 to szybciej niż ciąża normalnie co do tej ekipy, często słyszę na budowie słowa, że straty muszą być. to taki utarty slogan jak to, że wszystko w budownictwie kosztuje krotność jednostki budowlanej czyli 5000zł. Co do tej jednostki jakoś zawsze mi tak wychodzi. Wydawało mi się, że masz kozę? Ja jakos na początku rozpalałam nieprawidłowo czyli gazetami, teraz kupiłam rozpałkę do kominka i jest o wiele prościej. I na początek daję cieniutkie patyczki z pozostałości po deskach. Wiem wiem to drewno sosnowe, ale od czasu do czasu przepalę niebieska saszetką w kominku i mam poczucie, że równowaga zachowana. A takie drzazgi deseczkowe sie szybko rozpalają. Za to widzę, że masz net;) XX, mam rozpałkę do drewna, mam małe deseczki i kurczę nie wiem, może dałam za mokre drewno? ale wczoraj było super, dziś czyściłam szybę i wybierałam popiół i dupa, to małe się pali, duże nie chce. Internet mamy od lipca Wojgoc, no co Ty! Ryzyko po stronie zamawiającego, poza tym u Ciebie się sprawdzili (albo nie odkryłeś jeszcze błędów ) XX, to kiedy spotkanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 04.12.2011 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Madeleine, gratulacje!Super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 04.12.2011 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 w każdej chwili Madeleine jesteśmy w końcu sąsiadkami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 04.12.2011 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 ale juz masz swoje namiary, więc jeden więcej zawsze coś. mi wylewki robił Korólczyk, choc rozważałem jeszcze LIpców. Zaremba miał, jak dla mnie, cene z kosmosu. Tynki - jesli wiesz jakie chcesz, w sensie producenta - zadzwoń do przedstawiciela regionalnego i poproś o namiary polecanych ekip robiacych w danym systemie Wojgoc, a dasz na pw namiary na Lipców, bo w wątku o fachowcach nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 04.12.2011 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 prędzej czy później organizm upomni się o swoje, z większym lub mniejszym skutkiem zdrowotnym na Osobowicach jest cała alejka takich Tytanów pracy Może jeszcze 3 tygodnie damy radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 04.12.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Działa to u Ciebie? Ile faktycznie kosztuje praca tego ustrojstwa miesiecznie? Generalnie to jestem zielony w temacie. Szukam rozwiązania do mojego, jeszcze nie wybudowanego domu. projekt: BW-34 Na dole planuję podłogówkę, nie wyobrażam sobie domu bez kominka, wiec ten też będzie (płaszcz wodny?? do ogrzewania +CWU) opcje dodatkowe to piec na ekogroszek i inne tam, np. taki piec podwójny ze względu na to, że często mam różne dodatkowe odpady drewniane itp. Zastanawiałem się jeszcze nad czymś na okres wiosna-jesień żeby mieć CWU kiedy nie palę w piecu lub kominku i to kompletnie nie mam pomysłu. Już mi radzono na targach budownictwa żeby dać pompę ciepła, inni tylko solary w dużej ilości m2 na dachu. mętlik. Co myślisz? Nie mam takiej PC, ale może kiedyś kupię, więc jestem w temacie Weź pod uwagę kominek z DGP - tylko do ogrzewania, spalisz w nim odpady drewniane. Kocioł na ekogroszek, miał, mieszankę z peletami, łupinami orzechów, owsem itp. który może podgrzewać także samą CWU latem to np. Skam-P Premium ze sterownikiem eCOAL. Nakład na dodatkowe źródło ogrzewania będzie się zwracać latami, więc dobrze przemyśl sprawę czy na pewno chcesz je mieć [osobiście zdecydowanie wolałbym PPC niż solary]. Przemyśl sprawę wentylacji z rekuperatorem np. Jan-gaz oraz GWC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.12.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Wojgoc, a dasz na pw namiary na Lipców, bo w wątku o fachowcach nie widzę. prosze bardzo, przy okazji jeszcze inni 1. Krystian Lipiec (ojciec) tel.1. 607-615-588 2. Rafał Lipiec (syn) tel.2. 693-075-607 3.p. Łątka tel. 604-539-199 4.Tomasz Buczek tel. 602-808-180 dane z dawnej grupy polecanych "misiów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 04.12.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 XX, mam rozpałkę do drewna, mam małe deseczki i kurczę nie wiem, może dałam za mokre drewno? ale wczoraj było super, dziś czyściłam szybę i wybierałam popiół i dupa, to małe się pali, duże nie chce. Internet mamy od lipca Wojgoc, no co Ty! Ryzyko po stronie zamawiającego, poza tym u Ciebie się sprawdzili (albo nie odkryłeś jeszcze błędów ) XX, to kiedy spotkanie? Madeleine - ja mam kominek już 11 lat i rozpalanie to dla mnie tortura... ale A. ma taką metodę, że pod stosik z drewienek wkłada zapaloną taką świeczuszkę do podgrzewacza. a druga dobra metoda - można stosować też do rozpalania grilla - to dmuchanie na drewno opalarką ustawioną na maksa jeśli masz takie ustrojstwo, to polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 04.12.2011 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 nie wiem, czy się przyznać czy nie. Ale odkryłam błąd, naprawiłam go i koza pięknie grzała cały dzień. Już nie wchodząc w szczegóły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 04.12.2011 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 nie wiem, czy się przyznać czy nie. Ale odkryłam błąd, naprawiłam go i koza pięknie grzała cały dzień. Już nie wchodząc w szczegóły ale do czego nie wiesz czy sie przyznac? do błędu czy do naprawy? a powietrze do wnetrza kozy dochodziło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 05.12.2011 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Ale nie każdy pisze zaraz kilkadziesiąt postów jak Albert PS. Moje strony są dłuższe - mają po 50 postów co zrobię że pojawiam się raz na jakiś czas i próbuję klepnąć coś na temat każdego postu fakt że czasem nie jest to na temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 05.12.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Odpuść. Jak chcesz mieć tanią CWU zamontuj PPC Hewalex 3,8 kW - bez żadnych dopłat deklasuje solary [kosztuje niecałe 4 000 zł], a dodatkowo latem może robić za niezłą klimę gdy zamontujesz odpowiednie kanały i przepustnice. Link: http://www.hewalex.pl/strony/powietrzna-pompa-ciepla.html ja nie do końca kumam tę opcję. Niby latem może robić za klimę. Ale jak ja mam reku z GWC to po co mi dodatkowo to? Zresztą widzę że trzeba robić dodatkowe otwory w ścianach. Nie to że by mi to przeszkadzało, ale juz mam dwa dziabnięte ze wzgl na reku. Poza tym zaraz będę wchodził w etap wyboru kotła z oddzielnym zbiornikiem na wodę i czy ten podgrzewacz może służyć jako kocioł czy też to jest jeszcze kolejny dodatkowy element w kotłowni. Kompletnie się na tym nie znam więc sorry za takie pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 05.12.2011 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Co tu taka cisza dzisiaj? Chciałam pochwalić pana Mariusza z firmy Bauman z Oleśnicy. wspominałam, że jedno okno przyjechało zarysowane? dokładnie to skrzydło bierne okna tarasowego dwuskrzydłowego z ruchomym słupkiem. co prawda panowie od montażu twierdzili, że to "taka małe ryski", ale mój kiepski aparat je łapie, a poza tym są wyczuwalne, jak się przejedzie ręką. No to spytałam pana Mariusza, kiedy by mógł przyjechać obejrzeć i jakąś reklamację do fabryki zgłosić. Oto jego odpowiedź: wszelkie zarysowania / tak też jest na karcie gwarancyjnej / czy drobne uszkodzenia – za takie przyjmuje się widoczne gołym okien przy oświetleniu dziennym z odległości więcej ja dwa metry – i inne mechaniczne uszkodzenia okien nie są objęte gwarancją więc mój przyjazd nic nie pomoże, bo nie zostanie to potraktowane reklamacja uzasadniona. Ze względu, iż dbam o dobre imię swojej firmy zamówiłem już nowy profil skrzydła, nie zważając na to czy fabryka uzna mi to zarysowanie czy też nie i po dostarczeniu go do nas zostanie ono wymienione na nowe. Mam potwierdzenie dostawy skrzydła do 23.grudnia a więc w okresie pomiędzy świętami a nowym rokiem przyjedziemy wymienić profil skrzydła. jak się poczyta tu i ówdzie, jak to ludzie się dochodzą z różnymi handlowcami, czy wada towaru jest widoczna z dwóch metrów czy dopiero z 1,95 cm; a kto temu zawinił; a że przecież "przyzwyczai się pani"... brrr to człowiek naprawdę docenia tak PROFESJONALNĄ OBSŁUGĘ. Więc jakby ktoś pytał, u kogo kupować okna plastikowe - to polecam pana Mariusza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 05.12.2011 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Zawsze, jak mam wolne to cisza:) Zamowilam zaluzje do ogrodu zimowego. Beda za kilka dni. Poza tym, skontaktowalam sie z panem od ogrodzenia. Namiar dostalam od Claris. za co dziekuje bardzo.I to tyle na razie. Reszta chyba na wiosne dopiero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 05.12.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 ellaj,dzieki za namiar - ja mam do zrobienia ogrodzenie od strony ulicy i tego typu średnio mi odpowiada, a miedzy dzialkami już jest.a wczesniej brałas tez tego typu czy też może jakies panelowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts