Tatarak 06.12.2011 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 dooobra, już nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 06.12.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 dooobra, już nie będę Czy nie jest teraz za zimno na robienie ogrodzenia? Gdzie we Wroclawiu jest jakis bardzo duzy sklep oswietleniowy? Chcialam sobie troche poogladac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 06.12.2011 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 W takim razie da się w parę miesięcy, zakładając, że nie będzie się robiło nic wymyślnego, ekipy będą ok itd. Jeśli bym zaczął maj/czerwiec to w 12 miesięcy się wyrobie ? Jak myślicie no pewnie, ze spokojem. U mnie od SSZ - 5 miesięcy. Gdybym wzięła inną ekipę od kartongipsów (3 miesiące), pewnie byłoby trochę szybciej. Zamknęłam budynek na początku lipca, potem hydraulika + elektryka, na początku sierpnia wylewki, potem tynki, od września regipsy i kafelkarz. Podłogi drewniane, jeśli nie gotowe, tylko do cyklinowania na budowie, to dodatkowe ze 2 tygodnie (u mnie kładli dwuwarstwowe deski półtora tygodnia - a normalnie dochodzi jeszcze cyklinowanie, lakierowanie/ olejowanie itd.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 06.12.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 zgadza się, nie kwestionuję tego, ale czy ten kocioł hewalexu działa na takiej samej zasadzie jak reku z GWC czy inaczej. Na ich stronie opisane jest że czerpie powietrze z zewnątrz, podgrzewa je a zużyte wyrzuca na dwór. To teraz wyjaśnij mi na jakiej zasadzie on schładza powietrze żeby porządnie ochłodzić pomieszczenie? To "zużyte" ma niską temperaturę - nadaje się do chłodzenia domu w sam raz - w tym przypadku pobierasz z domu ciepłe a oddajesz zimne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 06.12.2011 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Tatarak - Nie, w S.....cu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 06.12.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Suspenser, a masz opinie użytkowników tych pomp Hewaleksu? To jest polski producent? Wybór pc jeszcze przede mną, ale coraz bardziej skłaniam się do krajowych i widzę że Hewalex ma też gruntowe. Opinii nie mam, ale jest na dobrych podzespołach [zagranicznych] podobnie jak droższe "krajowe" wykonania, które także są na komponentach zagranicznych. Gruntowa z DZ poziomym spiralnym to ciekawa opcja - polecam wątek: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?152498-Instalacja-pompy-ciep%C5%82a-quot-tymi-r%C4%99cami-quot-robiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czuszka 07.12.2011 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 prosze bardzo, przy okazji jeszcze inni 1. Krystian Lipiec (ojciec) tel.1. 607-615-588 2. Rafał Lipiec (syn) tel.2. 693-075-607 3.p. Łątka tel. 604-539-199 4.Tomasz Buczek tel. 602-808-180 dane z dawnej grupy polecanych "misiów" dzieki dobry człowieku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.12.2011 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Tatarak - Nie, w S.....cu no to rzut beretem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 07.12.2011 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Opinii nie mam, ale jest na dobrych podzespołach [zagranicznych] podobnie jak droższe "krajowe" wykonania, które także są na komponentach zagranicznych. Gruntowa z DZ poziomym spiralnym to ciekawa opcja - polecam wątek: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?152498-Instalacja-pompy-ciep%C5%82a-quot-tymi-r%C4%99cami-quot-robiona dzięks no właśnie dlatego się skłaniam do "krajowych", że najbardziej od zagranicznych różnią się obudową i ceną myśleliśmy o spiralnym DZ, ale u nas woda jest na 1,5 m(przy '"stanie wysokim", bo normalnie jeszcze pół metra niżej), i glina z dużą ilością piasku, więc warunki nie najlepsze - na moje rozeznanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 07.12.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 podaję namiar na ogrodzenia (mam nadzieję że nikt mnie nie zje że tak na grupie, ale nie mam czasu pisać na priv) 663600418 (nam jeszcze nie robili, na razie robią dla jakiegos klienta mojego męża) Haku w 12 miesięcy na pewno da się doprowadzić do takiego stanu żeby wejść i zamieszkać podobno niektórzy twierdzą że jak się chce (znaczy ma kasę) to można w pół roku nawet, ale wtedy na wszystko musisz miec umowy zaklepane jedna ekipa wychodzi druga wchodzi, zero postojów i raczej system gospodarczy odpada Jutro przyjeżdżają kafle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 07.12.2011 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 To fakt, po prostu nie ma kiedy robić samodzielnie. U mnie jedna ekipa na raz była właściwie tylko do SSZ, potem minimum 2. No i bez zbędnych przerw, jeśli się nie dało w środku (bo wylewki schły), to wtedy prace na zewnątrz. No i organizacja takiej budowy to jest dodatkowy etat, ciężko to pogodzić z życiem zawodowym. Gosia, super z płytkami. Pochwal się, jakie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.12.2011 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 dzieki dobry człowieku czasem mi sie zdarza dobry uczynek:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 07.12.2011 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Czy nie jest teraz za zimno na robienie ogrodzenia? Gdzie we Wroclawiu jest jakis bardzo duzy sklep oswietleniowy? Chcialam sobie troche poogladac. ja tylko przestawiam tymczasowy płot budowlany. sklepy z oswietleniem - koniec Wyścigowej, Maxfliz, na Robotniczej jak dawny Archimedes, Centrum Polonia - te mi przyszly na szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 08.12.2011 00:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 matko, stoję przed wyborem kotła, schodów i innych dupereli i jak czytam te wszystkie wątki i stworzone na ten cel fora to aż mi się z czaszki dymi. Dlaczego nic nie jest takie proste jak dawniej. Dwa rodzaje do wyboru, przychodzisz jedno nie pasuje to drugie musi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 08.12.2011 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 del Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 08.12.2011 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Tatarak- może dwa rzuty, ale nie wiem czy widziałaś jaka jest fajna ścieżka miedzy polami, idealna piszo/rowerowo/motocyklowa gosia86 - zapomniałem że dość dużo chcę zrobić samemu, ale z drugiej strony na parterze sam będę mógł położyć panele w pokoju gościnnym, na reszcie podłogi będą kafle, jakaś lekka zabawa z regipsami przy suficie w pokoju TV, a potem malowanie. Większą robotę będę miał na piętrze, ale to i tak myślę że się uda. Oczywiście pod warunkiem że dogadam się z jakimś bankiem albert07 - też ostatnio mnie przeraziła ilość kombinacji przy wyborze kotła. Chyba pogadam z polecanym instalatorem i zdam się na niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 08.12.2011 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 a może ktoś potrzebuje grzejnika do łazienki? szczegóły na pchlim targu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 08.12.2011 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 płytki będa jutro zrobie fotki i wrzucę haku my od ssz resztę robimy prawie sami tylko tynki i hydraulike robiły nam ekipy, przy elektryce robił mąż ze znajomym dzięki temu wyszło połowę taniej jak nie więcej niż normalnie, sufity tez robimy sami, malowanie panele tip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 08.12.2011 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 To widzę że mam taki sam plan, ale kafli sam się nie podejmę położyć. Wodę chcę w miedzi więc sam pospawam, przecież to taka sama sztuka jak przy klimatyzacji/chłodnictwie, więc "przyniosę pracę do domu", elektrykę już sam położyłem, zostało tylko zagipsować puszki, kanaliza też bez filozofii, C.O. mam w planie dogadać się z majstrem i niech zrobi newraligiczne prace, a pexy sam porozwijam na podłodze Ale to plan na przyszły rok .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uriel 08.12.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 mam super namiar na parapety zewnętrzne! nie chcielismy stalowych czy klinkieru, upodobalismy sobie aluminiowe. wpadlismy na firme Aluron: http://www.aluron.pl/pl/15/Oferta-Parapety.html -> piekne, bardzo solidne (grube na 2mm!), anodowane lub malowane proszkowo dystrybutorem na dolny śląsk jest Pan Hebisz Zenon HZ Technika Okienna, siedziba w Mirkowie pod Wrocławiem http://www.hz-roto.pl/ jest jeszcze na karmelkowej jakies przedstawicielstwo, ale ceny maja z kosmosu, a HZ Technika Okienna ma ceny baaardzo przystepne (wysylaja cennik z 2009, ale te ceny obowiazuja). my za 12 mb parapetow +20 zaslepek dalismy 700 zl i uwazam ze naprawde warto zamowilismy parapety bez otworow montażowych (o tym trzeba wyraznie powiedziec i musi byc zaznaczone na zamowieniu, bo inaczej parapety przyjada z dziurami pod sruby) - nie beda dokrecane, ale montowane na klej czy pianke wygladaja pieknie, bardzo gladkie, mam ciagle ochote je glaskac polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts