gosia86 08.12.2011 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 my płytek tez nie robimy sami, na wszystkim się znać nie da trzeba dać zarobić innym właśnie wróciliśmy z budowy a jutro na 6 do pracy ale za to część profili przykręcona i włożona wełna "5" oby do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 08.12.2011 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 albert07 - też ostatnio mnie przeraziła ilość kombinacji przy wyborze kotła. Chyba pogadam z polecanym instalatorem i zdam się na niego. a możesz i mnie zapodać namiar do tegoż Pana please? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 08.12.2011 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 my płytek tez nie robimy sami, na wszystkim się znać nie da trzeba dać zarobić innym właśnie wróciliśmy z budowy a jutro na 6 do pracy ale za to część profili przykręcona i włożona wełna "5" oby do przodu i ty masz jeszcze czas siedzieć na forum? ja bym zwątpił, zresztą wiele razy już ginąłem w akcji i się wieki nie odzywałem właśnie z powodu braku czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 08.12.2011 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 a możesz i mnie zapodać namiar do tegoż Pana please? a co Ci radzi Twój instalator? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 09.12.2011 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 i ty masz jeszcze czas siedzieć na forum? ja bym zwątpił, zresztą wiele razy już ginąłem w akcji i się wieki nie odzywałem właśnie z powodu braku czasu chłopie, te kobitki potrafia na kilkunastu wątkach jednoczesnie prowadzić dyskusje:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 09.12.2011 00:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 chłopie, te kobitki potrafia na kilkunastu wątkach jednoczesnie prowadzić dyskusje:yes: to, to akurat zauważyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 09.12.2011 00:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 a co Ci radzi Twój instalator? mój poleca mi tak: Ariston zestaw ECO GREEN z zasobnikiem c.w.u. 1 De Dietrich MCRII – zestaw z zasobnikiem c.w.u. System solarny Watt SU 200 do produkcji c.w.u. System solarny CPC9 Duo miss do produkcji c.w.u. i wspomagania centralnego ogrzewania to oczywiście są ich wstępne oferty złożone jakiś czas temu na podstawie kilku pytań, podejrzewam że jak się z nimi niedługo spotkam to już bardziej zbliżymy się do moich wymagań. Za cholerę nie znam się na tych kotłach i im więcej o nich czytam to mi głowa puchnie. Zarzuciłem temat na specjalnym wątku gdzie dostałem taką odpowiedź: Moim zdaniem, jeśli dom ma 150m^2 powierzchni ogrzewanej to można się spodziewać iż przy -20stC potrzebujesz około/do 9kW (obliczenie obciążenia cieplnego da odpowiedź). Przykładowe kotły: Paradigma Modula NT 3...10, De Dietrich MCA 15, Broetje WGB 15, Junkres ZSBR 16-3A lub ZSB 14-3C. Kolektory próżniowo-rurowe CPC o powierzchni czynnej 4-5m^2 - np.: CPC 40 Allstar, CPC 45 Star azzurro podłączone w technologii AqyaSystem. Zbiornik c.w.u. pojemności ok. 200l. Przykładowo: Aqua 190, Biawar Mega Solar 220 klasa A. Ceny są nieźle zróżnicowane bo zaczynają się przy ok 6tyś aż do 15tyś. Ogólnie kotły oferowane na wątku są bardzo zbliżone parametrami do siebie więc największą różnicą jest jak wspomniałem cena. Oczywiście czekam jeszcze na jakieś głębsze wyjaśnienia od nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
haku 09.12.2011 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Poszedł namiar na PW.Ja chyba się nie dam rady z nim spotkać już w tym roku, więc nawet nie wiem jak wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 09.12.2011 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 chłopie, te kobitki potrafia na kilkunastu wątkach jednoczesnie prowadzić dyskusje:yes: i w każdym na inny temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 09.12.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 i w każdym na inny temat a to wszystko w miedzyczasie zajęć domowo-rodzinnych:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 09.12.2011 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Gosia i Haku - jesteście naszą inspiracją też chcemy zacząć więcej działać temi rencami, chociaż biorąc pod uwagę, że mąż teraz tak pracuje, że nawet jeszcze nie widział dachu, co już jest prawie skończony, to nie wiem, jak nam się uda ta sztuczka. ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 09.12.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 a to wszystko w miedzyczasie zajęć domowo-rodzinnych:yes: i zawodowo-budowlanych, nie zapominajmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 09.12.2011 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 i zawodowo-budowlanych, nie zapominajmy to jasne jak słońce:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 09.12.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 no tak, Albert zamilkł i przez cały dzień nic się nie dzieje? bo ja to miałam armagedon z dachem, ale PT Reszta Grupy co ma na swoje usprawiedliwienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 09.12.2011 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 mam do Was głupie pytanie polećcie dachowca. Potrzebuję sprawdzonego. I kogoś konkretnego od drenażu ja chorowałam więc mam L4 od forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 09.12.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Drenaż - sprawdzałaś ofertę Prela na Pięćdziesięciu Bohaterów? Byłam u nich swego czasu, zrobili wrażenie ok. No i znają okolicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 09.12.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 i ty masz jeszcze czas siedzieć na forum? ja bym zwątpił, zresztą wiele razy już ginąłem w akcji i się wieki nie odzywałem właśnie z powodu braku czasu i tak musiałam wyłączyć kompa więc nie mogłam się oprzeć żeby nie zajrzeć i zobaczyć co się dzieje ciekawego na naszej grupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 09.12.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Dachowca polecam swojego - czyli tego, co Jarret. - p. Marcina Czekaja - http://www.dachy-mczekaj.pl/ Choroba no... miałam początkowo uwagi krytyczne, ale ja może zbyt histerycznie reaguję w każdym razie kb bardzo chwalił wykonanie więźby i foliowanie oraz obróbkę okien odebrał bez zarzutów. Dachówki kładli dziś i wczoraj - na moje oko pięknie. Obróbkę komina mogę pokazać. Mogę? muszę, bo pęknę http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=89249&d=1323462375&thumb=1 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=89250&d=1323462448&thumb=1 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=89251&d=1323462521&thumb=1 Jutro obejrzę resztę w świetle dziennym, to dokończę recenzję Acha, muszę jescze dodać, że p. Marcin ma u mnie WIEEEEEEELKIEGO plusa za pomoc w walce z wredną hurtownią. Polecałam tu parę razy Manex, to już nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 09.12.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 na Pięćdziesięciu Bohaterów? jest taka ulica? umrę ze śmiechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 09.12.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2011 Gosia i Haku - jesteście naszą inspiracją też chcemy zacząć więcej działać temi rencami, chociaż biorąc pod uwagę, że mąż teraz tak pracuje, że nawet jeszcze nie widział dachu, co już jest prawie skończony, to nie wiem, jak nam się uda ta sztuczka. ech... To miło:) U nas tez niestety teraz jest tak że jak dużo pracy na bbudowie to i dużo się dzieje w pracy zawodowej i ciężko z czegoś rezygnować a pogodzic też nie zawsze się da, oczywiści przez to przeciąga się budowa niestety, ja czasem mam więcej czasu niż mąż ale jest wiele rzeczy których sama nie dam rady zrobić co mnie starsznie złości bo mam wolną chwilę i mogłabym cos podłubać a się nie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts