Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

Firma Keros seria personality ciemne acero jasne gris

Tatarak ekstra te dachówki, sama bym takie chciała ale tak jak u Alberta już po zawodach w tym temacie

(tak 86 ;) )

Gosiu, gdzie to mozna zobaczyć na żywo? te acero to w jaki kolor wpadają? bo na moim monitorze taki szaro-złoto-zielonkawy.

cieszę się, że nasze dachówki Wam się podobają :) osobiście jestem nieskromnie zachwycona. To grafitowy Tegalit :)

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

Właśnie wróciłam chwilowo z budowy (po prowiant ;) ) i się zastanawiałam jak tam Twoja walka z budą?

dach ekstra

kafle są stalowo rdzawe takie jakby przecierane, do zobaczenia w Mowano na karmelkowej lub po niedzieli u mnie :)

garażu u mnie brak więc się nie wypowiem

a jeszcze chciałam dodać że cały domek mi się bardzo podoba

gdybym miała teraz wybierać projekt to wybrała bym w takim właśnie stylu

a dziś mam pechowy dzień odniosłam pierwsze obrażenia na budowie (nie licząc wjazdu wiosną pod paletę z dachówkami, gdzie starłam skórę) poślizgnęłam się na belce na antresoli i kostką przywaliłam w proflie (nie ma jeszcz podłogi na antresoli i płyty na dole nie przykręcone) i na dodatek rysnęłam głową o wieszak do profili :(

na szczęście bez poważnych obrażeń

a dziś mam pechowy dzień odniosłam pierwsze obrażenia na budowie (nie licząc wjazdu wiosną pod paletę z dachówkami, gdzie starłam skórę) poślizgnęłam się na belce na antresoli i kostką przywaliłam w proflie (nie ma jeszcz podłogi na antresoli i płyty na dole nie przykręcone) i na dodatek rysnęłam głową o wieszak do profili :(

to chrzest budowlany masz za sobą:rolleyes:

Oj, Gosia, współczuję. W tym kontekście: "najwięcej wypadków zdarza się w domu" nabiera nowego znaczenia.

Tatarak, ostatnio codziennie coś pijesz :rotfl: W garażu mam oświetlenie na ścianach. Miałam kiedyś na suficie tylko i to było bez sensu, bo jak otworzyłam klapę bagażnika, nic nie było widać. Musi być coś z tyłu (do bagażnika), no i ogólne.

A ja mam zamontowany od wczoraj blat w kuchni. Ze staronu, czarny. Śliczny jest. A cenowo wyszło w porównaniu do firm lokalnych bezkonkurencyjnie (firma stanpaul, jakby ktoś pytał - do wyguglowania).

Cześć Madeleine, my zamawialiśmy ostatnio taki blat tylko biały z rausolidu, 3,5m b i policzyli nam z robocizną i wycięciem dwóch otworów 3,5 tys. Jak to sie ma do twojej wyceny? Tanio czy drogo?

Gratuluje przeprowadzki. Jesteś mega szybka:-)

rausolid jest ponoć gorszy (i tańszy) - bardziej się rysuje. Ale sama nie sprawdzałam

Magda, jaka grubość użytkowa konglomeratu? od tego cena zależy. Producenci zalecają minimum 12mm. I od koloru jeszcze, ciemniejsze są droższe. Ja płaciłam sporo mniej (w przeliczeniu) - mam 4,8 m2 (bieżących 6,1 - 1,45x0,62, 3,1x0,82 i 1,52x0,9), do tego zintegrowany zlew z konglomeratu, plus oczywiście wycięcie na płytę, baterię i dozowniki - całość 7,6 tys. netto, z montażem.

Ale wiadomo, że im więcej, tym taniej.

powalają te ceny. Z ciekawości jednak wyślę zapytanie. W IKEI wyszło mi 1,5k bez montazu brutto. Blat z laminatu, 3,3 x max. 85, dwa wcięcia na parapet, wycięcia na zlew, płytę i baterię, listwa. Czy takie są ceny blatów z laminatu? Bo nie wiem, czy szukać dalej, np. w Juan (Długołęka) są blaty. Ktoś coś wie na ich temat?

eheheh ostra jazda widzę