Madeleine 13.12.2011 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2011 Madeleine, kiedy Ty masz czas na szukanie tak korzystnych ofert? nie miałam czasu, dlatego pojechałam w ciemno do Meblostylu Wiedziałam, czego szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 14.12.2011 01:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 a kiedy przylatujesz? połowa stycznia, niezbędna kontrola tynków i posadzek oraz ostatni dzwonek do podjęcia decyzji co do konkretnych płytek, wanien, kibli i innych gadżetów do domu. Żonka ma termin na marzec więc po tym czasie nie ma szans na szybki przylot i zakupy. A na własną rękę to na pewno się nie zdecyduję tego robić, nie ufam do końca memu gustowi/gustu a poza tym nie chcę mieć gadania przez najbliższe lata że jakiś badziew kupiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 14.12.2011 01:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 czy ktoś z was ma w domu zamontowaną bidetkę? Ponieważ moja główna łazienka nie jest wystarczająco duża na bidet zdecydowałem się na zamontowanie takiego gadżeciku i szukam opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 14.12.2011 01:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 kolejna rzecz dotyczy ogrzewania garażu. Co lepiej zrobić: puścić ze dwie pętle podłogówki z oddzielnym termostatem czy lepiej walnąć grzejnik pod oknem?osobiście optuję za podłogówką ale nie wiem czy dobrze robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1611 14.12.2011 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Daj znać czy to co dostaliście jest w porządku i warto ich polecać. Jak tylko zamontujemy i uruchomimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 14.12.2011 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 kolejna rzecz dotyczy ogrzewania garażu. Co lepiej zrobić: puścić ze dwie pętle podłogówki z oddzielnym termostatem czy lepiej walnąć grzejnik pod oknem? osobiście optuję za podłogówką ale nie wiem czy dobrze robię. mam miejsce na grzejnik, ale gdybym teraz robiła, zrobiłabym pętle. W całym domu mam podłogówkę i ten jeden grzejnik skutkował mieszaczem i jak będzie się grzało, to trzeba ustawić piec pod ten grzejnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 14.12.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Ale dlaczego pan od mebli kuchennych, nie bierzesz kuchni z ikei? przecież ci montażyści w ramach montażu mebli docinają blaty i wycinają w nich otwory. Jakiś miesiąc temu zamawiałam sobie blat w meblostylu - docięli na wymiar, okleili, zapakowali do samochodu. Dziurę wytną panowie z ikei (potrzebowałam pod zlew gospodarczy/ blat do łazienki/ na pralkę), kosztuje to przy okazji montażu grosze. Dziurę pod umywalkę wyciął mi pan Arek od wykończeniówki, blat osadził. Wzięłam całą wstęgę (3m), wyszło mnie łącznie 200. Teraz zamawiam formatki na półki do spiżarni (system szyn antonius z ikei) - bezpośrednio w soteksie, bo jeszcze taniej niż w meblostylu. Do mebli będę brać ekipę z Ikei (polecałaś tych swoich). Jeśli blat będzie w tym samym czasie, co meble, to jest to pewnie do zrobienia. Ale pewnie najpierw zamontują meble, a potem dopiero po dokładnych pomiarach zamawiałabym blat. Wczoraj było już za późno. Zadzwonię dzisiaj do pozostałych miejsc, które podałaś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 14.12.2011 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 w garażu podłogówkę? pierwszy raz się spotykam.Raczej stosuje się grzejnik.Choćby ze względu na inercję podłogówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 14.12.2011 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 mam miejsce na grzejnik, ale gdybym teraz robiła, zrobiłabym pętle. W całym domu mam podłogówkę i ten jeden grzejnik skutkował mieszaczem i jak będzie się grzało, to trzeba ustawić piec pod ten grzejnik. no ja ogrzewanie będę miał mieszane (podłogówka prawie w całości na parterze, grzejniki na górze) więc mi to nie sprawi problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 14.12.2011 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 w garażu podłogówkę? pierwszy raz się spotykam. Raczej stosuje się grzejnik. Choćby ze względu na inercję podłogówki rozwiń temat please Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 14.12.2011 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 w garażu podłogówkę? pierwszy raz się spotykam. Raczej stosuje się grzejnik. Choćby ze względu na inercję podłogówki nie wiem czy jakikolwiek wykonawca da gwarancję na takie rozwiązanie - zarowno hydrauliczne jak i posadzkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 14.12.2011 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 połowa stycznia, niezbędna kontrola tynków i posadzek oraz ostatni dzwonek do podjęcia decyzji co do konkretnych płytek, wanien, kibli i innych gadżetów do domu. Żonka ma termin na marzec więc po tym czasie nie ma szans na szybki przylot i zakupy. A na własną rękę to na pewno się nie zdecyduję tego robić, nie ufam do końca memu gustowi/gustu a poza tym nie chcę mieć gadania przez najbliższe lata że jakiś badziew kupiłem to na jakim etapie jesteś? wydawalo mi sie, że juz jestes po tynkach. Masz juz pomysly aranzacyjne na lazienki? warto sporo rzeczy kupic w tym roku , bo w 2012 ceny wzrosną - teraz funcik dobrze stoi wiec wykorzysaj to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 14.12.2011 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 to na jakim etapie jesteś? wydawalo mi sie, że juz jestes po tynkach. Masz juz pomysly aranzacyjne na lazienki? warto sporo rzeczy kupic w tym roku , bo w 2012 ceny wzrosną - teraz funcik dobrze stoi wiec wykorzysaj to tak, jestem po tynkach. Na dniach robią ogrzewanie i wylewki plus ocieplenie poddasza, gwc i może wyrównanie terenu wokół - oj dzieje się dzieje. Nie dam rady zrobić zakupów w tym roku ponieważ nie ma szans żebym przyleciał do kraju, a chciałbym się upewnić na 100% że chcę takie a nie inne kible, kafle itp bajery. Aranżacje pomieszczeń mam gotowe, wiem mniej więcej czego mam szukać i ile. Mówię mniej więcej bowiem w połowie projektu aranżacji musiałem pożegnać się z moją dekoratorką gdyż kontakt z nią był bardzo trudny (czytaj nie odpowiadała na maile i telefony), a temat miał być zamknięty już w kwietniu. Ogólnie rzecz biorąc wizualizacje pomieszczeń posiadam jak i spis materiałów do nich, niemniej jednak nie są to wizualizacje dokładnie opisujące poszczególne szczególy w pomieszczeniach, więc zastanawiam się czy nie wziąć kogoś innego żeby dorobił i dopilnował tych elementów podczas robot wykończeniowych. No chyba że znajdę jakiegoś wykończeniowca z głową na karku i zapoda ciekawe pomysły. Kurcze zaczyna mi się najważniejszy moment w budowie a ja osobiście nie jestem w stanie przypilnować żeby wszystko było tak jak trzeba. Już na tym etapie mam sporo przeróbek co mnie strasznie irytuje bo zabiera i czas i pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 14.12.2011 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 nie wiem czy jakikolwiek wykonawca da gwarancję na takie rozwiązanie - zarowno hydrauliczne jak i posadzkowe nie rozumiem, ogrzewanie jak ogrzewanie. Puszczasz ze dwie pętle i tyle, poza tym będzie oddzielny regulator do tego. A nie sądzę też że stojący samochód na posadzce gdzie w podłodze są puszczone dwie cienkie rureczki może spowodować jakieś odkształcenia, czy też pęknięcia rurek. Zresztą jeśli np Spirea ma w całym domu mieć podłogówkę to po co ładować się w jeden grzejnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 14.12.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 teraz funcik dobrze stoi wiec wykorzysaj to taaaa, ale franeczek za nim chyżo podąża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 14.12.2011 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 podłogówka dłużej się nagrzewa, dłużej stygnie. nie wiem po co ci to w garażu? Jaka masz podoge w garazu - beton, kafle?Czy da Ci ktos gwarancje na ta podlogowke? bo chyba jednak samochod wiecej waży niz człowiek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 14.12.2011 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 (czytaj nie odpowiadała na maile i telefony), a temat miał być zamknięty już w kwietniu. ja osobiście nie jestem w stanie przypilnować żeby wszystko było tak jak trzeba. Już na tym etapie mam sporo przeróbek co mnie strasznie irytuje bo zabiera i czas i pieniądze. Witam w klubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 14.12.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 podłogówka dłużej się nagrzewa, dłużej stygnie. nie wiem po co ci to w garażu? Jaka masz podoge w garazu - beton, kafle?Czy da Ci ktos gwarancje na ta podlogowke? bo chyba jednak samochod wiecej waży niz człowiek.... dlatego tez podlogówki nie robi sie w miejscach gdzie maja stac kredensy czy inne mebloscianki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 14.12.2011 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 podłogówka dłużej się nagrzewa, dłużej stygnie. nie wiem po co ci to w garażu? Jaka masz podoge w garazu - beton, kafle?Czy da Ci ktos gwarancje na ta podlogowke? bo chyba jednak samochod wiecej waży niz człowiek.... Kurka ludzie - czemu tak dramatyzujecie? Beton to nie deska - nie wygnie się tak mocno. Co z tego że, wypada 400kg na koło? Dopóki cała rurka schowana jest w jednym polu, a beton nie popękał, dopóty nie ma ryzyka, że rurce w podłodze krzywda się stanie. To już prędzej obawiałbym się postawienia dużego akwarium na piętrze bez wzmacniania podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 14.12.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 podłogówka dłużej się nagrzewa, dłużej stygnie. nie wiem po co ci to w garażu? Jaka masz podoge w garazu - beton, kafle?Czy da Ci ktos gwarancje na ta podlogowke? bo chyba jednak samochod wiecej waży niz człowiek.... dlatego tez podlogówki nie robi sie w miejscach gdzie maja stac kredensy czy inne mebloscianki Zanim padnę trupem, wyjaśnij mi czy ten kredens nie może stać na podłogówce w związku z jej inercją, niechęcią wykonawców do gwarancji, czy też wagą kredensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts