Madeleine 14.12.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Do mebli będę brać ekipę z Ikei (polecałaś tych swoich). Jeśli blat będzie w tym samym czasie, co meble, to jest to pewnie do zrobienia. Ale pewnie najpierw zamontują meble, a potem dopiero po dokładnych pomiarach zamawiałabym blat. Wczoraj było już za późno. Zadzwonię dzisiaj do pozostałych miejsc, które podałaś. Spirea, zamawiasz blat po meblach jedynie wtedy, kiedy jest z kamienia. Z płyty meblowej ściągasz teraz, dotną Ci panowie na wymiar na miejscu. Od razu osadzą zlew itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 14.12.2011 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 oj Krokodyl wiadomo, ze wojgocowi chodzilo bardziej o to (to nawet ja to zrouzmiałam:P), ze nie robi sie podlogowki pod meblami (oczywiscie glownie chodzi o zabudowane bo te nie zabudowane mozna na przyklad przesuwac poniewaz - w czasie montowania np szaf mozna ją uszkodzić, przebić itd. - nie ma potrzeby grzania izolatora typu drewno - nie ma potrzeby w ogole ogrzewania na przykład szaf. Pętle możesz sobie położyć gdzie chcesz - na ścianie na suficie, na schodach, w sumie gdzie ci sie tylko zechce o ile to fizycznie wykonalne, pytanie jest zawsze co jeśli się jednak coś stanie - czy osoba która to robiła da ci gwarancję czy tez zostaniesz z problem w razie W. Szczegół to Twoje drugie imię a budowa jak wiadomo - nie apteka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 14.12.2011 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 oj Krokodyl wiadomo, ze wojgocowi chodzilo bardziej o to (to nawet ja to zrouzmiałam:P), Wojgoc to Wałęsa? Potrzebuje rzecznika, który wytłumaczy co powiedział, kiedy powiedział to co powiedział? ze nie robi sie podlogowki pod meblami (oczywiscie glownie chodzi o zabudowane bo te nie zabudowane mozna na przyklad przesuwac poniewaz - w czasie montowania np szaf mozna ją uszkodzić, przebić itd. To wyjaśnij mi jak można montując szafę (np. wojgocowy kredens) uszkodzić i przebić podłogówkę. - nie ma potrzeby grzania izolatora typu drewno - nie ma potrzeby w ogole ogrzewania na przykład szaf. Zacytuj tę część Twojej wypowiedzi, do której się odnosił wojgoc, mówiącej o zbędności grzania izolatora czy szaf. Pętle możesz sobie położyć gdzie chcesz - na ścianie na suficie, na schodach, w sumie gdzie ci sie tylko zechce o ile to fizycznie wykonalne, pytanie jest zawsze co jeśli się jednak coś stanie - czy osoba która to robiła da ci gwarancję czy tez zostaniesz z problem w razie W. Oczywiście, że można (na marginesie - wtedy jest to ogrzewanie ścienne lub sufitowe). Do drugiego zdania boję się odnosić, ale spróbuję - jeżeli miejsce jest nieciekawe (np. narażone na jakieś naprężenia), to wykonawca powinien zastrzec, że na odpowiedzialność inwestora. Jeżeli uszkodzenie będzie mechaniczne - np. ktoś się wwierci - to d... blada. Szczegół to Twoje drugie imię a budowa jak wiadomo - nie apteka:) Budowa domu to nie obraz czy muzyka - nieporozumienia skutkują nieodwracalnymi błędami. Trzeba być drobiazgowym i na etapie wykonawstwa, i na etapie planowania, i na etapie ustaleń. Kapitalne zdanie ma SUSPENSER w stopce. Dlatego będę korygował i wchodził w spory o szczegóły. Nie żebym kogoś chciał pouczać - ja też się często mylę, ale trzeba sobie wyjaśnić błędy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 14.12.2011 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Frankai,wstaleś dzis lewa nogą?czy tez przegraleś jakis przetarg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 14.12.2011 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Kurka ludzie - czemu tak dramatyzujecie? Beton to nie deska - nie wygnie się tak mocno. Co z tego że, wypada 400kg na koło? Dopóki cała rurka schowana jest w jednym polu, a beton nie popękał, dopóty nie ma ryzyka, że rurce w podłodze krzywda się stanie. To już prędzej obawiałbym się postawienia dużego akwarium na piętrze bez wzmacniania podłogi. tyle tylko, ze wylewka to nie to samo co podloze betonowe - wystarczy wziąc do reki garśc wylewki i garśc betonu by poczuc róznice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 14.12.2011 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Frankai, wstaleś dzis lewa nogą? czy tez przegraleś jakis przetarg? Co do offa to dwa pudła. Spróbujesz się odnieść merytorycznie do mojej(-ich) wypowiedzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 14.12.2011 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 tyle tylko, ze wylewka to nie to samo co podloga betonowa - wystarczy wziąc do reki garśc wylewki i garśc betonu by poczuc róznice Panie Pytio - nie wiem o co Ci chodzi i dokąd zmierzasz. Zarówno w domu jak i w garażu mam wylewkę betonową (jak robili to się "lało" a teraz to jest beton). W garść nie weźmiesz, a jak samochodem wjedziesz to się nie ugnie. Przynajmniej w taki sposób, żeby móc to zaobserwować, lub zmierzyć domowymi sposobami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 14.12.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Panowie ależ macie dzisiaj okropny humor Gdzie jest Tatarak??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 14.12.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Krokodylu moge Ci wyjasnic.Otoz bierzesz i przykrecasz liswe dolna w szafie zabudowanej i wwiercasz sie centralnie w srodek pętli, lub tylko ją delikatnie nawiercasz co chyba jest jeszcze gorsze bo dloooooogo nie wiesz czemu spada ciśnienie w piecu......kredensu wojgoca nie śmiem sobie wyobrażać. A czy wojgoc to Wałęsa to ja nie wiem, kto to wie?juz mnie tu uswiadmiliscie ostatnio ze net nie jest anonimowy i przypadkiem wyszlam na osobe z zamiarami przestepczymi o czym nie mialam pojecia:) A tak powaznie - Krokodylu drogi znasz kogoś kto ma podłogówkę w garażu? Suspenser co Ty masz w tej stopce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 14.12.2011 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Kaśka, Tatarak zrobiła dach i przepadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 14.12.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 moze ma spóźnioną wiechę?albo after-party Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 14.12.2011 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Otoz bierzesz i przykrecasz liswe dolna w szafie zabudowanej i wwiercasz sie centralnie w srodek pętli, lub tylko ją delikatnie nawiercasz co chyba jest jeszcze gorsze bo dloooooogo nie wiesz czemu spada ciśnienie w piecu...... kredensu wojgoca nie śmiem sobie wyobrażać. No właśnie o to chodzi, że ja w życiu nie widziałem ani meblościanki, ani kredensu przykręcanego do podłogi. Wolałem więc najpierw zapytać który z 3 potencjalnych powodów jest tym właściwym, a potem dopiero wejść w dyskusję i... może jednak nauczyć się czegoś A tak powaznie - Krokodylu drogi znasz kogoś kto ma podłogówkę w garażu? Nie znam, ale nie zdziwiłoby mnie to. Czytałaś to co napisała Spirea? To dobry powód. Poza tym - sam mam na tyle niestereotypowe pomyły, że nie zdziwiłbym się, gdyby ktoś znalazł kolejne powody by użyć podłogówkę. Sam kiedyś myślałem, czy nie wprowadzić rurek w konstrukcję mojego dużego okna w celu ogrzania jej, by zapobiec potencjalnemu wykraplaniu się wilgoci. Suspenser co Ty masz w tej stopce ? Może ja odpowiem, żebyś nie czekała: Jeśli się ze mną nie zgodzisz i przekonasz mnie argumentami do zmiany poglądu będę Ci wdzięczny za wyprowadzenie z błędu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 14.12.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 Kaśka, Tatarak zrobiła dach i przepadła. A może wpadła w taki zachwyt nad dachem, że ócz nie nie może oderwać od niego. Oczywiście w tym momencie napawa się jego pięknem przy użyciu noktowizora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaśka73 14.12.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 czy to znaczy że Tatarak ma syndrom po spożyciu czy złapała przeziębienie...? XX czy możesz mi napisać coś więcej o p.Fila (dobrze kojarzę że robił u Ciebie?) tzn. co konkretnie robił wady zalety:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 14.12.2011 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 czy to znaczy że Tatarak ma syndrom po spożyciu czy złapała przeziębienie...? to pierwsze, po Jej ostatnich wpisach możliwe a to drugie chyba najbardziej prawdopodobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 14.12.2011 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 kolejna rzecz dotyczy ogrzewania garażu. Co lepiej zrobić: puścić ze dwie pętle podłogówki z oddzielnym termostatem czy lepiej walnąć grzejnik pod oknem? osobiście optuję za podłogówką ale nie wiem czy dobrze robię. Ja mam grzejnik z termostatem, lecz nie zarzekam się, że to jedyne słuszne rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 14.12.2011 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 heh ale rozpętałem wojenkę. Nie rozumiem dlaczego tak się zapieracie że to jest be. Ja mówię o jednej bądź dwóch pętlach a nie całej spirali na podłodze. To jest tak samo jakby przez garaż puścić po ziemi rurki od kanalizy bądź jakiejś innej hydrauliki. Poza tym uważam że jak się zrobi wylewkę z odpowiednio twardej mieszanki oraz dobierze płytki o wysokiej klasy wytrzymałości to nic nie powinno się stać. Rurki mogą walnąć wszędzie i z byle powodu.Frankai ma rację z tym akwarium - przy wielkich rozmiarach też może (teoretycznie) coś dupnąć pod klepką, panelem, płytką czy innym podkładem. Zapomniałem dodać że te rurki wcale nie muszą iść pod kołami a wokół pomieszczenia. Kolejna rzecz wiem że ludzie np podgrzewają sobie podjazd pod garaż. No to jak tam podłoże wytrzymuje ten nacisk? I nie mówcie mi że kostka brukowa zbiera go na siebie bo w to nie uwierzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 14.12.2011 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 aha że podłogówka się wolniej nagrzewa lub chłodzi to chyba w garażu ma to niewielkie znaczenie. Dopóki jest ciepło i wszystko schnie jak należy to mi nie zależy akurat w tym miejscu na czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 14.12.2011 23:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2011 A może wpadła w taki zachwyt nad dachem, że ócz nie nie może oderwać od niego. Oczywiście w tym momencie napawa się jego pięknem przy użyciu noktowizora. no chyba że ma jedną dachówkę w domu i ją teraz przytula do serca jednocześnie oglądając 5630 odcinek klanu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pedro73 15.12.2011 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 no chyba że ma jedną dachówkę w domu i ją teraz przytula do serca jednocześnie oglądając 5630 odcinek klanu Bardzo śmieszne.... Jak już chciałbym podziwiać swój dach, ale muszę czekać jeszcze 6 m-cy :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts