dobrzykowice 21.07.2004 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Przypominam o zaproszeniu na pieczenie barana dla grupy wroclawskiej. Sobota 28 sierpnia od godziny 15.00 .Prosze chetnie sie wpisywac. Ja, czyli dobrzykowice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 21.07.2004 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 dobrzykowice - z kim będziesz żeś się 2 razy wpisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 21.07.2004 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Hej, ale fajowa mapka:-) Nie widziałam jej wcześniej - bardzo dobry pomysł. Już się chciałam dopisywać a tu widzę - jestem . To miło. dobrze że miło......bo to ja pozwoliłam sobie podać polance Twoje miejsce budowy/remontu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 21.07.2004 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 dobrzykowice - z kim będziesz żeś się 2 razy wpisał Oj Ty na pewno nie zgadniesz http://dobrzykowice.w.interia.pl/chytry.GIF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 21.07.2004 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Dobrzyku - gdyby moi sąsiedzi zaciągali mnie na piwko itp - kochałabym ich! (..może do czasu...) Tzn - mam fajnych sąsiadów (np znajomi wprowadzili się za nami, bo tak im się spodobało na Pawłowicach) no i to jest ten akcent piwno-grilowo-towrzyski a także (ważne!) wzajemne pilnowanie chałupy i karmienie kotów kiedy wyjeżdżamy. Mamy też kilka innych zaznajomionych domów w okolicy. Najgorsze jest to, przynajmnie dla mnie, że nie można się z ludźmi dogadać, chociaż ma się dobre intencje. Ja już się przyzwyczaiłam, że tak to właśnie z pewnymi osobami wygląda i tyle. Tyle,że po prostu chcialoby się, żeby także te relacje były w porządku, kiedy wszystko inne się układa, w domku super, miejsce piękne, mieszka się rewelacyjnie i tylko humor sie trochę psuje jak się popatrzy za płot.. poza tym, może jestem krańcowo naiwna, wierzę, że to nie są źli ludzie tylko inaczej wychowani (?) i kwestią czasu jest, kiedy się po prostu zaakceptujemy. Muszą się do nas przyzwyczaić. Są sprawy które to jednak utrudniają, ale o tym nie w tym wątku. Sławek - niestety moja aktywnosć forumowa WYNIKA raczej z pogłębienia choroby.... Nie mogę robić nic innego tylko siedzieć kołkiem przed komp. i klepać. Z nosa leci, kaszel....brrr....okropny, a, mówię Wam, w domu taki meksyk/sajgon, że nie ma sensu nawet w łóżku zostać (rano włażą codziennie dwie-trzy ekipy). Coś Wam powiem - remontowanie domu, w który się mieszka to jak mała wojna ALe, co dziwne, przyzwyczajamy się.... Ivo - to piękne dzięki, że o mnie pamiętałaś Jestem tam, gdzie powinnam... A nawiasem mówiąc - dla mnie to zawsze graniczy z magią, kiedy spotykam forumowicza w ... Castoramie.... To Wy jednak jesteś gdzieś tam prawdziwi..... A O CO CHODZI Z TYM BARANEM????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 21.07.2004 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Ivo A nawiasem mówiąc - dla mnie to zawsze graniczy z magią, kiedy spotykam forumowicza w ... Castoramie.... To Wy jednak jesteś gdzieś tam prawdziwi..... łojej, ale się z tego uśmiałam tak...jestem prawdziwa A O CO CHODZI Z TYM BARANEM????? vardo zaprasza na spotkanie u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 21.07.2004 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Ano właśnie, że Ivonesca jest prawdziwa to już wiem - widziałam Widziałam też Dobrzyka, Jemiołkę, i paru innych, ale... to zawsze takie trochę irracjonalne Kiedy zrobiłam u siebie spotkanie grupy wrocławskiej (ok.2 lata temu) to mój Romek mówi - i Ty tak z nimi korespondujesz przez internet (on jest przeciwnikiem komputerów jako takich, tak się w każdym razie deklaruje..) i tu nagle przyjadą do nas?? Żywi ludzie ?? A nie tylko wirtualni?? No - robił sobie jaja oczywiście , ale też mnie wtedy ubawił takim podejściem, no bo faktycznie, jest taki Frankai albo Agnicha, jakieś niki itd ale czy za tym stoją żywi ludzie???? No więc - stoją - jak żywi:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 21.07.2004 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 A O CO CHODZI Z TYM BARANEM????? aaaaa nic, szukamy chetnego do tej roli no właśnie, trzeba sprawdzić ten wątek o znakach zodiaku [morrrda] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 21.07.2004 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Odnośnie sąsiadów - mysmy owszem otrzymali etykietkę, zanim się wprowadzilismy w ogóle, to etykietka - miastowi A miejscowych boli, że się zmienia wszystko wkolo i już nigdy nie będzie jak było a to dzięki takim jak my. Tzn - zaczyna się dbać o tą dzielnicę, bo jest swoistym skansenem przyrody we Wrocławiu (co nie wszyscy wiedzą). Takie rzeczy jak np. samozwańcze warsztaty samochodowe, czy inne, brud, syf i hałas, lakiery w powietrzu muszą się skończyć, bo to osiedle, gdzie się mieszka i odpoczywa. Ja wiem, że to jest dla nich problem, ale zamiast odgórnej nieakcepatcji mogliby próbować się dogadywać po prostu, na razie, dopóki nie wkroczą w to (już bez naszej interwencji) odpowiednie urzędy, a przepisy, które już istnieją, zaczną być egzekwowane. Tu już się bardzo zmieniło, jest coraz więcej nowych ludzi i nowych domów, czy to komuś podoba czy nie. Ale, powtarzam, zawsze można się dogadać, w końcu jesteśmy chcąc nie chcąc, sąsiadami - tylko musi bć odrobina dobrej woli z OBU stron. A jak nie, to nie. Mur stoi, nie widzimy się i fajno. A na murze - już pną się wiogrona!!!! Dobrzyku - bywasz w KORONIE.... ale czy ja bym Cię poznała????? Będę się rozglądać od teraz Chętnie przyłączę się do barana (jako nie-baran) Kiedyś już uczestniczyłam w takim pieczeniu, sama to organizując, zresztą. Barana moczyliśmy ok. tydzień (chyba) w zalewie z czosnkiem i majerankiem, potem był podpieczony w prawdziwym piecu chlebowym a następnie - na ognicho! SUPER sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 21.07.2004 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 A czy znacie może firmę z Wrocka lub okolic robiacą kominki z kafli? Bo ja znam, ale - właśnie strasznie nam podpadają i nie wiem, czy nie będziemy ich wymieniać... Straszne mamy z nimi problemy mówiąc szczerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 21.07.2004 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 A czy znacie może firmę z Wrocka lub okolic robiacą kominki z kafli? Bo ja znam, ale - właśnie strasznie nam podpadają i nie wiem, czy nie będziemy ich wymieniać... Straszne mamy z nimi problemy mówiąc szczerze. nie znam mój kominek dalej bez obudowy i pewnie prędko nie będzie je miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 21.07.2004 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 A czy znacie może firmę z Wrocka lub okolic robiacą kominki z kafli? Bo ja znam, ale - właśnie strasznie nam podpadają i nie wiem, czy nie będziemy ich wymieniać... Straszne mamy z nimi problemy mówiąc szczerze. kominki - nie, ale same kafle - i owszem. znamy ceramików, którzy robią super kafelki, indywidualne, niepowtarzalne i śliczne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 21.07.2004 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 A właśnie, Ivo, - coś mi się przypomniało - widziałam listę fachowców okolicznych godnych polecenia i też chciałam dopisać swojego, a tu widzę - jest już! Mam na myśli... pana Jurka Śliwę. Robił nam teraz podłączenie kotła gaz. w domu a przedtem również w pracy parę drobiazgów i potwierdzam - do polecenia z czystym sumieniem!! Jak to się jednak wszystko potwierdza, a dobry fachowiec zawsze będzie poszukiwany i może się okazać, że jest to niewielka grupa ludzi. I do tego bardzo zajętych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 21.07.2004 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Yemiołka - a CENY? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 21.07.2004 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Yemiołka - a CENY? hihi nie wiem mogę popytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vardo 21.07.2004 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 21.07.2004 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Witam,jak do tej pory naliczylem siedmio uczestnikow grupy wroclawskiej. Obecnosc zadeklarowali: Wojkek62 BK Ivoneska-niepewniak dachowiec zara dobrzykowice Gagata Chyba nikogo nie pominelem. Mysle iz grono uczestnikow sie powiekszy,a zabawa powinna byc przyjemna.Pieczenie odbedzie sie na mojej budowie,mase miejsca ,zieleni i ciszy.No nie wiem jak to bedzie z ta cisza przy wiekszej liczbie osob? zasadniczopobieżnie jeśli się da, to będziemy. ya&szewczyk dratewka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 21.07.2004 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 No i czego się śmiejesz Yemiołka???? Pewnie drogo te kafle, skoro śliczne i niepowtarzalne..... Takich można kupić kilka a reszta? Może mają też "zwykłe (czyt. powtarzalne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 21.07.2004 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 Ja na barana x 2...nieźle, nieźle:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vardo 21.07.2004 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts