XX 21.12.2011 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Spirea normalnie szacun;) Krokodyl no właśnie ciekawe, że pierwszy raz im ktoś rurę drasnął, że aż mają CASE do przerobienia...może jakaś niezwodociągowana gmina to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 22.12.2011 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 to cena tynków rewelacyjna - ciekawe jak z jakością. natomiast na wylewkach kroja Cie tak z 10zl/m2 co najmniej wstępne oględziny tynków wykonane przez mojego szwagra który zna się co nieco na budowlance są bardzo pozytywne (tylko w trzech miejscach kąt jest lekko dupnięty) natomiast o wylewkach to jutro (znaczy już dzisiaj) rano wybadam temat o co tu biega. Może gościu robi mi jakieś specjalne fale swoją drogą jaki jest średni koszt wylewek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
albert07 22.12.2011 00:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Spirea - WYMIATASZ !!! nooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 22.12.2011 00:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Hmm wywiało większość czy ich admin zbanował Wojgoc załapał się na świąteczne banany i będzie je jadł do Sylwestra. Składa więc przeze mnie życzenia świąteczne dla Grupy Wrocławskiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.12.2011 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Cześć Grupo! 11 dni bez netu! brrrrr tęskniliście? bo ja okrutnie lecę wstecz, przeczytać, co tam pisaliście, jak mnie nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.12.2011 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Wszystko zależy jaką będziesz miała bramę. Przy chowanej "na sufit" taka lampa świeciła by ci prosto na otwartą bramę. Druga sprawa, w garażu lepiej mieć światło wewnątrz samochodu, a nie świecące po dachu. Ja u siebie będę miał dwie lampy z boku. Jedna od razu z prawej... druga na końcu z lewej. Też bym na to nie wpadł, gdyby nie mój elektryk. o! i to jest argument, który do mnie trafia nigdy nie miałam garażu i bramy, to nie pomyślałam, że sobie nią tę lampę na suficie zasłonię dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.12.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 jaka masz psa albo kota to wrzuć trochę paszy w te zakamarki to ci ładnie je wyliżą odpadłam ze śmiechu nooo, teraz czuję, że żyję. normalnie jak ćpun, co uciekł z odwyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.12.2011 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Pamiętajcie także o drugim włączniku do napędu bramy wjazdowej na posesję [o ile będzie z napędem] - u mnie bardzo się przydaje [na szczęście jest podwójny i mogę otwierać jedno lub 2 skrzydła co się przydaje do uchylania bramy gdy chcę przez nią na chwilkę wyjść]. Co do lamp to mam 4 szt na ścianach [okrągłe plafony]. Napęd bramy [zamocowany na suficie] ma także własną lampkę, która świeci się jeszcze jakiś czas po zadziałaniu napędu. o! też bym o tym nie pomyślała. akurat mam elektrykę na tapecie - o czym jeszcze pamiętać przy tych gniazdkach, światłach itp. na przykład: jak macie oświetlenie w garderobie? chyba najlepiej górne skierowane na wnętrze półek umieszczone jakoś tak parę cm przed nimi, hm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.12.2011 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Wczoraj dotarła do nas przesyłka z rekuperatorem Jan-gaz, więc niedługo zaczniemy montować całą instalację Gosiu, nie wiem, czy już była relacja, bo czytam i komentuję kolejno ale jak nie było, to jak kcem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.12.2011 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 w garażu podłogówkę? pierwszy raz się spotykam. Raczej stosuje się grzejnik. Choćby ze względu na inercję podłogówki a robił ktoś nieogrzewany garaż w bryle? ale odizolowany od części domowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.12.2011 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 t Kurcze zaczyna mi się najważniejszy moment w budowie ... no to pojechałeś KAŻDY moment na budowie jest najważniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.12.2011 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Kapitalne zdanie ma SUSPENSER w stopce. co Suspenser ma w stopce? bo mnie się nie wyświetlają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.12.2011 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Gdzie jest Tatarak??? :hug:miło, że nie tylko ja tęskniłam za Wami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.12.2011 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Bardzo śmieszne.... Jak już chciałbym podziwiać swój dach, ale muszę czekać jeszcze 6 m-cy :cry: z tą dachówką do przytulania to nie jest takie głupie. ja przez parę miesięcy woziłam trzy modele w bagażniku i przy każdej okazji oglądałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.12.2011 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 hmmmm... jakby ktoś chciał coś wtrącić w ten mój słowotok, to nie krępujcie się, proszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.12.2011 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Równie dobrze możemy debatować nad wyższością płaskiej dachówki nad falistą, no bo jak śnieg spadnie to nacisk na m2 na płaskiej jest większy niż na falistej bo ta może rozpraszać płatki śniegu które w momencie dotknięcia tejże dachówki rozpryskuje się na mikrokropelki wody i miło będzie spływać do rynny plastikowej nie aluminiowej bo ta wydaje zbyt wiele hałasu kiedy ptaki na niej siadają hehehh - taka mała dygresja A mój kb ostatnio mi tłumaczył, że to dobrze, że mam płaską dachówkę, bo pod falistą podwiewa wiatr i ją częściej zrywa ;0 podejrzewam, że się chciał podlizać, bo znowu ma za uszami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 22.12.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 o! i to jest argument, który do mnie trafia nigdy nie miałam garażu i bramy, to nie pomyślałam, że sobie nią tę lampę na suficie zasłonię dzięki! Nie trzeba mieć, by myśleć. Ja wszedłem jak stały mury, popatrzyłem jak będzie mocowana brama i czy... da się zrobić kiedyś opuszczane schowki w garażu (no bo od 2.00 do 2.67m trochę się zmieści) i od razu pomyślałem gdzie będę chodził, gdzie coś rzeźbił (warsztat) i gdzie wjedzie brama. EDIT: po SSO powinno się wejść do każdego pomieszczenia i wyobrazić sobie w nim życie (użytkowanie). To pozwala na ewentualne przeróbki czy dostosowanie pstryczków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 22.12.2011 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 na przykład: jak macie oświetlenie w garderobie? chyba najlepiej górne skierowane na wnętrze półek umieszczone jakoś tak parę cm przed nimi, hm? Bez szaleństw - jedno górne oświetlenie na czujnik w miejscu które oświetli całość. W szczególności tam gdzie będzie lustro. Jak się o czymś zapomni i nie doświetli, to zawsze można rozprowadzić pod półkami kabelki z niskim napięciem na LEDy, a do tego wyłączniki krańcowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.12.2011 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 my ostro walczymy na budowie w sobotę do 3 w nocy pobudka o 8 rano Gosia, jesteście Tytanami! chylę czoła i trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 22.12.2011 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 a robił ktoś nieogrzewany garaż w bryle? ale odizolowany od części domowej? Ja mam dostawiony, ocieplony, ale planuję go ogrzewać przeciwzamrożeniowo (tak na +4 stopnie). Zastanawiałem się nad izolowaniem domu, ale ponieważ dolega do spiżarni i kotłowni, uznałem, że nie ma sensu ocieplać. To pomieszczenia w których nie musi być ciepło, a spiżarnia wręcz powinna być zimna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts