Tatarak 22.12.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Ja Między garażem a domem mam 10 cm styropianu dorzucone, to samo na suficie. Wnętrze wytynkowane tynkiem takim jak na zewnątrz domu [może być też farba elewacyjna, ale nie zwykła farba do wnętrz]. ale od zewnątrz też garaż masz ocieplony, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 22.12.2011 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 ja nawet we śnie po nich spaceruję faktycznie, to jest najlepsza metoda, ale czasami trudno pewne rzeczy przewidzieć (jak z tą bramą i światłem, przecież wiem, że brama będzie się podnosić na sufit, a jednak...) Pewnie dlatego, że nie masz doświadczenia elektroinstalacyjnego jak ja Może także kwestia wyobraźni przestrzennej? (kobieta i mężczyzna się różnią) U nas wielokrotnie żona wyobrażała sobie coś... co było nierealne, co się nie zmieści lub nie będzie wygodnie zainstalowane. Na szczęście czuwałem Czasem tylko ulegałem, kiedy było rozwiązanie, ale ze względów finansowych na początku go nie akceptowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 22.12.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 ale od zewnątrz też garaż masz ocieplony, prawda? No jasne, 20 cm styro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.12.2011 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 no to tak jak ja planuję czyli git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 22.12.2011 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 no to tak jak ja planuję czyli git Dodam jeszcze, że po pierwszej zimie [jak jeszcze domu nie grzaliśmy za bardzo] mieliśmy trochę stracha o doprowadzenia wody do garażu w ścianach zewn. umiejscowione [w garażu, w środku, ale ściany zewn.]. Żeby więcej się nie bać czy za zimno nie będzie walnęliśmy tam parę kabelków grzewczych, które w razie konieczności podgrzeją nam rurki z wodą [temp; w tej chwili w garażu jest ok 8C, więc spoko]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 22.12.2011 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 ja nie mam wody prowadzonej przez garaż, czyli mi to zmartwienie odpada. uff Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 23.12.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Dodam jeszcze, że po pierwszej zimie [jak jeszcze domu nie grzaliśmy za bardzo] mieliśmy trochę stracha o doprowadzenia wody do garażu w ścianach zewn. umiejscowione [w garażu, w środku, ale ściany zewn.]. Żeby więcej się nie bać czy za zimno nie będzie walnęliśmy tam parę kabelków grzewczych, które w razie konieczności podgrzeją nam rurki z wodą [temp; w tej chwili w garażu jest ok 8C, więc spoko]. Z tym faktycznie trzeba uważać, bo sąsiadowi pewnej ostrej zimy wodomierz zamarzł bo nie ogrzewał garażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 23.12.2011 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 no to tak jak ja planuję czyli git Co do wyboru grubości styro polecam taki kalkulator: http://www.styropiany.pl/index.cgi?oper=1&kod=kalkulator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 23.12.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 grubości to już nie mam jak zmienić, bo mam krokwie wypuszczone do ocieplenia 20 cm (dach bezokapowy), mogę sobie najwyżej pokombinować z różnymi lambdami.Suspenser, co masz w stopce???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 23.12.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 tatarak a po co ci więcej? chcesz placic 5zł mniej za gaz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 23.12.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 więcej na nic, ale ktoś mógłby zasugerować np cieniej z wyższą lambdą. ale to u nas nie wchodzi w grę, bo 1) krokwie, 2) z rachunku ekonomicznego wynika, że lepiej się opłaca grubiej styro z gorszą lambdą niż cieniej styro z lepszą lambdą (zakładając ten sam efekt końcowy, wyższa lambda wychodzi drożej, mimo że cieniej). wesołych świąt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 23.12.2011 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 tatarak a po co ci więcej? chcesz placic 5zł mniej za gaz? I to pisze osoba, która tak się czepiała listwy startowej? A klimę też masz na gaz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 23.12.2011 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Moi Drodzy - życzę Wam spokojnych Świąt, rodzinnych i radosnych, dalekich od budowlanych tematów [no chyba, że Gwiazdka/Gwiazdor/św. Mikołaj/Dzieciątko* przyniesie Wam worek pieniędzy i będziecie mogli z zapałem zabrać się do kolejnego wydawania, planowania i urządzania]. Wszystkim budującym życzę kolejnej Gwiazdki już we własnym domu. *niepotrzebne skreślić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 23.12.2011 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 wesołych świąt! Do rodzinnych "wesołości", mam jeszcze zawodowe (acz nie ze strony firmy dla której pracuję). Fiu bzdziu pierdu srup dup piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. Nie pytajcie co i jak, bo anonimowości w internecie nie ma. Ale po angielsku mówię, że "jest good" i życzę wszystkim zdrowych i spokojnych świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 24.12.2011 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 wesołych świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 24.12.2011 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 również dołączam się do życzeń Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 24.12.2011 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 Zdrowych i Wesolych Swiat Bozego Narodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 24.12.2011 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 Suspenser, co masz w stopce???? "Jeśli się ze mną nie zgodzisz i przekonasz mnie argumentami do zmiany poglądu będę Ci wdzięczny za wyprowadzenie z błędu:)" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 24.12.2011 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 Zdrowych i Wesolych Swiat Bozego Narodzenia!!! Przyłączam się z życzeniami zdrowych, radosnych, pełnych rodzinnego ciepła Świąt, a w nadchodzącym roku spełnienia marzeń [także tych pozabudowalnych]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 25.12.2011 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2011 Krokodyl nie mam klimy i nie mam potrzeby mieć klimy chyba, że na strych jak go kiedyś zrobię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts