Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Wrocławska

Umka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 59,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Frankai

4544

• wojgoc

2958

• Tatarak

2576

• Ivonesca

1701

Najaktywniejsi w wątku

temat na dziś: gdzie kupowaliście balustrady - np do balkonów i schodow - od czego zależy cena i jak się kształtuje?

U ślusarza zwykłego (balkony) i ślusarza od kwasówki (schodowa).

Cena zależy od:

- wydziwiania klienta (znaczy się czy prostą, czy wygibaśną chce),

- materiału,

- obróbki,

- możliwości finansowych klienta i ich oceny przez fachowca.

Sorrki - ale czasem muszę być mało konkretny :)

A ja wole sie nie wazyc:)

A na tej zielonej wyspie to się przejmują wagą? Jukejowcy to się tak spaśli, że normalny człek to dla nich anorektyk ;)

Jako "nawrócony grzesznik" (leniuch fizyczny) gorąco jednak namawiam do fitnessa - faktycznie poprawia się nie tylko strona fizyczna, ale nawet psychiczna :)

nam balustradę robi stolarz od schodów (jutro będzie montowana)

jeśli chcesz to mogę dziś wrzucić zdjęcie tralki bo mam jedną

a cena zazwyczaj płaci się od metra a uzależniona jest od tego z czego ma byc wykonana ta balustrada

cena od około 200 zł w górę (ze szkła nam proponowali 2000 zł)

U ślusarza zwykłego (balkony) i ślusarza od kwasówki (schodowa).

Cena zależy od:

- wydziwiania klienta (znaczy się czy prostą, czy wygibaśną chce),

- materiału,

- obróbki,

- możliwości finansowych klienta i ich oceny przez fachowca.

Sorrki - ale czasem muszę być mało konkretny :)

na początek wystarczy :)

namawiam do fitnessa - faktycznie poprawia się nie tylko strona fizyczna, ale nawet psychiczna :)

bo wysiłek fizyczny uwalnia endorfiny. na pewno kiedyś "amerykańscy naukowcy" udowodnią, że to dlatego, że u naszych przodków taki wysiłek oznaczał, że 1) dogonili i ubili antylopę lub 2) uciekli tygrysowi szablozębemu i w obu przypadkach faktycznie mieli się z czego cieszyć :D

nam balustradę robi stolarz od schodów (jutro będzie montowana)

jeśli chcesz to mogę dziś wrzucić zdjęcie tralki bo mam jedną

a cena zazwyczaj płaci się od metra a uzależniona jest od tego z czego ma byc wykonana ta balustrada

cena od około 200 zł w górę (ze szkła nam proponowali 2000 zł)

rozumiem, że drewnianą. bo my będziemy robić schody stalowe i barierki przy nich też, a na antresoli szklane właśnie. tę cenę 2000 zł to miałaś 1) skąd i 2) za jaki "metraż" szyby?

a o zdjęcia, to nawet nie pytaj, tylko wstawiaj! :)

mam pytanie niestety nie na temat ale może ktoś coś wie, orientuje się

czy jeśli parcuję w firmie która jest w stanie upadłości i dostałam wypowiedzenie 3 miesięczne (dostaję wynagrodzenie ale nie chodzę do pracy) czy moge podjąć pracę w innej firmie??

W poprzedniej firmie oprócz umowy o pracę, miałem podpisaną umowę o zachowaniu tajemnicy i zakazie konkurencji. Było tam iż nie mogę pracować u konkurencji, oraz iż muszę informować o wszelkich formach zatrudnienia w innych podmiotach gospodarczych, mogących mieć znamiona działalności konkurencyjnej. Coś mi tam świta, że sprawdzałem wówczas kodeks i były to powtórzenie ducha zapisów z kodeksu, czyli że pracować równolegle można, byle nie dla konkurencji.

To że jesteś zwolniona ze świadczenia stosunku pracy, nic moim zdaniem tutaj nie wnosi. Upadłość pewnie tez nie. Być może gdybyś dostawała wypłatę z funduszu świadczeń gwarantowanych, mogłoby coś zmieniać.

bo wysiłek fizyczny uwalnia endorfiny. na pewno kiedyś "amerykańscy naukowcy" udowodnią, że to dlatego, że u naszych przodków taki wysiłek oznaczał, że 1) dogonili i ubili antylopę lub 2) uciekli tygrysowi szablozębemu i w obu przypadkach faktycznie mieli się z czego cieszyć :D

Ad. 1 - To raczej by towarzyszyło jedzeniu. Inaczej taki nasz małpi-dziadek by się zabiegał na śmierć na głodniaka

Ad. 2 - Do tego natura wymyśliła adrenalinę

Może raczej dlatego, żeby jak się goni zwierzynę/"zwierzynę", to człek się za szybko nie zniechęcał?

rozumiem, że drewnianą. bo my będziemy robić schody stalowe i barierki przy nich też, a na antresoli szklane właśnie. tę cenę 2000 zł to miałaś 1) skąd i 2) za jaki "metraż" szyby?

Kojarzy mi się z Budmy jakaś firma produkująca balustrady systemowe z kwasówki po 500-900zł mb. Szybowe tyż. Pim Stal chyba się zwali. Pogooglaj se.