Frankai 26.12.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 Krokodyl nie mam klimy i nie mam potrzeby mieć klimy chyba, że na strych jak go kiedyś zrobię. Kiedyś też tak myślałem. Gdybym projektował dom teraz, to od razu myślałbym o klimie. Z racji Świąt, nie będę się dzisiaj więcej czepiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 26.12.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 strach się bać... Zanosiło się, że teść dostanie bana wiecznego, ale w Wigilię poprawiło mu się i pierwszy raz od 5 dni zaczął poznawać ludzi, a nawet spacerować z balkonikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 26.12.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 Suspenser - ładnie Frankai - współczuję. Wszyscy - żyjecie? ja się czuję jak smok wawelski tuż przed eksplozją, ale poza tym święta były wyjątkowo udane Spirea - podpowiesz mi coś w sprawie opisanej na poprzedniej stronie i moim dzienniku? może być u mnie na budowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 26.12.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2011 2 kg przybyło ale od jutra się zrzuci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 27.12.2011 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Kiedyś też tak myślałem. Gdybym projektował dom teraz, to od razu myślałbym o klimie. Ja od razu bym Ci ją odradził proponując PPC oraz rekuperator z dobrym GWC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 27.12.2011 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Ja od razu bym Ci ją odradził proponując PPC oraz rekuperator z dobrym GWC Nie miałem na myśli klasycznej klimy, a raczej obniżanie temperatury. W tym kontekście PPC i GWC też spełniają tę funkcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 27.12.2011 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 2 kg przybyło ale od jutra się zrzuci Mi - o dziwo - przybyło tylko 0.3kg, ale już jadę zrzucać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 27.12.2011 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 A ja wole sie nie wazyc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.12.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 temat na dziś: gdzie kupowaliście balustrady - np do balkonów i schodow - od czego zależy cena i jak się kształtuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 27.12.2011 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 temat na dziś: gdzie kupowaliście balustrady - np do balkonów i schodow - od czego zależy cena i jak się kształtuje? U ślusarza zwykłego (balkony) i ślusarza od kwasówki (schodowa). Cena zależy od: - wydziwiania klienta (znaczy się czy prostą, czy wygibaśną chce), - materiału, - obróbki, - możliwości finansowych klienta i ich oceny przez fachowca. Sorrki - ale czasem muszę być mało konkretny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 27.12.2011 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 A ja wole sie nie wazyc:) A na tej zielonej wyspie to się przejmują wagą? Jukejowcy to się tak spaśli, że normalny człek to dla nich anorektyk Jako "nawrócony grzesznik" (leniuch fizyczny) gorąco jednak namawiam do fitnessa - faktycznie poprawia się nie tylko strona fizyczna, ale nawet psychiczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 27.12.2011 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 nam balustradę robi stolarz od schodów (jutro będzie montowana)jeśli chcesz to mogę dziś wrzucić zdjęcie tralki bo mam jednąa cena zazwyczaj płaci się od metra a uzależniona jest od tego z czego ma byc wykonana ta balustradacena od około 200 zł w górę (ze szkła nam proponowali 2000 zł) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 27.12.2011 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 mam pytanie niestety nie na temat ale może ktoś coś wie, orientuje sięczy jeśli parcuję w firmie która jest w stanie upadłości i dostałam wypowiedzenie 3 miesięczne (dostaję wynagrodzenie ale nie chodzę do pracy) czy moge podjąć pracę w innej firmie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 27.12.2011 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 Juz doczytałam że można świadczyć pracę w innej firmie będąc na wypowiedzeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.12.2011 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 U ślusarza zwykłego (balkony) i ślusarza od kwasówki (schodowa). Cena zależy od: - wydziwiania klienta (znaczy się czy prostą, czy wygibaśną chce), - materiału, - obróbki, - możliwości finansowych klienta i ich oceny przez fachowca. Sorrki - ale czasem muszę być mało konkretny na początek wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.12.2011 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 namawiam do fitnessa - faktycznie poprawia się nie tylko strona fizyczna, ale nawet psychiczna bo wysiłek fizyczny uwalnia endorfiny. na pewno kiedyś "amerykańscy naukowcy" udowodnią, że to dlatego, że u naszych przodków taki wysiłek oznaczał, że 1) dogonili i ubili antylopę lub 2) uciekli tygrysowi szablozębemu i w obu przypadkach faktycznie mieli się z czego cieszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 27.12.2011 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 nam balustradę robi stolarz od schodów (jutro będzie montowana) jeśli chcesz to mogę dziś wrzucić zdjęcie tralki bo mam jedną a cena zazwyczaj płaci się od metra a uzależniona jest od tego z czego ma byc wykonana ta balustrada cena od około 200 zł w górę (ze szkła nam proponowali 2000 zł) rozumiem, że drewnianą. bo my będziemy robić schody stalowe i barierki przy nich też, a na antresoli szklane właśnie. tę cenę 2000 zł to miałaś 1) skąd i 2) za jaki "metraż" szyby? a o zdjęcia, to nawet nie pytaj, tylko wstawiaj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 27.12.2011 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 mam pytanie niestety nie na temat ale może ktoś coś wie, orientuje się czy jeśli parcuję w firmie która jest w stanie upadłości i dostałam wypowiedzenie 3 miesięczne (dostaję wynagrodzenie ale nie chodzę do pracy) czy moge podjąć pracę w innej firmie?? W poprzedniej firmie oprócz umowy o pracę, miałem podpisaną umowę o zachowaniu tajemnicy i zakazie konkurencji. Było tam iż nie mogę pracować u konkurencji, oraz iż muszę informować o wszelkich formach zatrudnienia w innych podmiotach gospodarczych, mogących mieć znamiona działalności konkurencyjnej. Coś mi tam świta, że sprawdzałem wówczas kodeks i były to powtórzenie ducha zapisów z kodeksu, czyli że pracować równolegle można, byle nie dla konkurencji. To że jesteś zwolniona ze świadczenia stosunku pracy, nic moim zdaniem tutaj nie wnosi. Upadłość pewnie tez nie. Być może gdybyś dostawała wypłatę z funduszu świadczeń gwarantowanych, mogłoby coś zmieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 27.12.2011 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 bo wysiłek fizyczny uwalnia endorfiny. na pewno kiedyś "amerykańscy naukowcy" udowodnią, że to dlatego, że u naszych przodków taki wysiłek oznaczał, że 1) dogonili i ubili antylopę lub 2) uciekli tygrysowi szablozębemu i w obu przypadkach faktycznie mieli się z czego cieszyć Ad. 1 - To raczej by towarzyszyło jedzeniu. Inaczej taki nasz małpi-dziadek by się zabiegał na śmierć na głodniaka Ad. 2 - Do tego natura wymyśliła adrenalinę Może raczej dlatego, żeby jak się goni zwierzynę/"zwierzynę", to człek się za szybko nie zniechęcał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 27.12.2011 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2011 rozumiem, że drewnianą. bo my będziemy robić schody stalowe i barierki przy nich też, a na antresoli szklane właśnie. tę cenę 2000 zł to miałaś 1) skąd i 2) za jaki "metraż" szyby? Kojarzy mi się z Budmy jakaś firma produkująca balustrady systemowe z kwasówki po 500-900zł mb. Szybowe tyż. Pim Stal chyba się zwali. Pogooglaj se. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts