Tatarak 30.12.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 ja w ogóle mam nad zlewem okno nieotwieralne. jak chyba większość na parterze. damy radę. ile razy w roku okna myjecie? bo ja max 3 (i nie temi rencami - ze względów zdrowotnościowych zresztą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 30.12.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 tylko jeszcze jaka baterię wybrać??zastanawiam się nad czymś w tym styluteka vigo (niestety nie ma w kolorze zlewu)http://img850.imageshack.us/img850/230/bateriazlewozmywakowate.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 30.12.2011 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 hymm to już zależy od stopnia zabrudzeniajak patrzę teraz na te moje okna zasyfione na budowie to aż ręce opadają (juz chciałam je kilka razy myć ale mąż ciągle mi powtarza że i tak nie ma sensu bo jeszcze się nabrudzi i szkoda mojej pracy na darmo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 30.12.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Gosia, ociekacz na prawo, co więcej zlew dosuń do prawej krawędzi szafki (wiem, że niesymetrycznie) - dzięki temu okno całkiem fajnie uchylisz. Teka i franke to porównywalne firmy. nad baterią myślałam taką samą, koniec końców wzięłam franke neptune - żeby była w kolorze zlewu, bo jednak chrom jest dużo bardziej wymagający. sama bateria fajna, ale Tobie nie polecam, bo ja mam bardzo głęboką komorę - przy płytszej pryskałoby mocno poza zlew. o myciu okien nie wspominajcie, ja moje ostatnio ciągle czyszczę. Bo pył budowlany osadza się ciągle na wszystkim. i ciągle odkrywam jeszcze resztki farby itd. ale gosia myj okna teraz, zwłaszcza z zewnątrz - masz ładną pogodę, na dworze przecież nie robicie nic takiego. a i w środku bym umyła, coby sczyścić najgorszy brud. Ale mieszka się fajnie, polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 30.12.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Magda, ile Twój zlew ma głębokości w cm? jak sobie radzisz z jedną komorą, jak Ci zostanie jakiś gar co się nie zmieścił do zmywarki i nie masz czasu go umyć, a musisz na przykład... nie wiem: pilnie opłukać kilo truskawek lub kurczaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
claris 30.12.2011 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Tatarak, popatrz sobie na zlewozmywaki Blanco [ja mam METRA XL 6 S - możesz jutro zobaczyć na żywo] - jednokomorowy, ale komora jest ogromna - jedna z największych dostępnych (o ile nie największa) ! mega wygodna - jestem bardzo zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 30.12.2011 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Claris - jak mogę obejrzeć na żywo, to co będę obrazków w necie szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 30.12.2011 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Magda, ile Twój zlew ma głębokości w cm? jak sobie radzisz z jedną komorą, jak Ci zostanie jakiś gar co się nie zmieścił do zmywarki i nie masz czasu go umyć, a musisz na przykład... nie wiem: pilnie opłukać kilo truskawek lub kurczaka? hmm, mnie się wszystko do zmywarki mieści (w ogóle to bardzo polecam 3 poziomy!) Ale wiem, o co pytasz - problemu nie ma, bo zlew jest naprawdę bardzo duży - 40x50cm, głębokość 19cm. bez problemu z jednej strony stoją głębokie talerze, obok kubki, a jeszcze mogę odcedzić makaron czy nalać wody do czajnika itp. I po raz pierwszy w życiu w związku z tym spokojnie mogłabym nie mieć wyciąganej wylewki (a mam). jedyne co, to mam problem, co zrobić z gąbeczką i szmatką. waham się między przyssawką (pewnie za 5 złotych) a uchwytem na ściereczkę (ładny, ale stówę kosztuje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 30.12.2011 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 ja mam Bredskar z Ikei. Jest stalowy, jednokomorowy 62x46x18. Jest cudny Obecnie mam zlew 1 1/2 z ociekaczem i jest to tylko zbieranina naczyń. Stwierdziłam, ze o wiele wygodniejszym i ładniejszym rozwiązaniem będzie właśnie zlew jednokomorowy. Do mnie Gap dotrze po Nowym Roku. Można go było obejrzeć w Cermagu na parterze. Teraz remontują, więc nie wiem, czy ta część jest dostępna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 30.12.2011 23:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 obejrzałam zlew Claris. mój ma bardzo podobne wymiary, tyle, że ja mam go zamontowanego w poprzek. polecam spokojnie zmieściły się na brzegach dwa dozowniki (do płynu do naczyń i mydła do rąk) i korek automatyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 31.12.2011 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Madeline dzięki za podpowiedź, tak właśnie zrobię z tym ociekaczem dam go na prawoGapa można tez zobaczyc na karmelkowej w Mowano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
libra66 31.12.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Dzień dobry To mój pierwszy tutaj post, pisze więc z pewną dozą nieśmiałości, dość dużą nawet. Od jakiegoś czasu zajmuję się podglądactwem na tym forum w związku z remontem i przebudową mojego nowego (no, nie całkiem ono nowe - rynek wtórny) mieszkanka. Oczywiście w tych wszystkich sprawach remontowo - budowlanych zielonam jak szczypiorek i czytam z otwartą gębą co niektóre wpisy Mam takie pytanie i prośbę zarazem - możecie polecić mi dobrego producenta mebli kuchennych ? Kuchnię będe miała małą, nietypową a chciałabym oczywista żeby była piękna (np. taka jak Gosi86 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 31.12.2011 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 witaj libra66 jeśli chcesz to wyslę Ci na priv namiary na moich wykonawców od kuchni u mnie będą jeszcze robic szafy w zabudowie i szafkę w wc jestem z nich bardzo zadowolona cenowo i jakościowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
libra66 31.12.2011 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Pewno, ze chce dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 31.12.2011 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 poszło na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia86 31.12.2011 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Szczęśliwego Nowego Roku i oby był lepszy od tego mijającego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 31.12.2011 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Madeleine - a jaką masz zmywarkę z 3 poziomami? Pragnę donieść, że Claris ma śliczny dom i bardzo fajny zlew . W ogóle ma fajnie, a jak ma coś niefajnego, to widocznie mi nie pokazała Gosia, to ja też poproszę namiary na meble kuchenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 01.01.2012 01:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Frankai - ale z deszczówką co robisz? masz kanalizację burzową w ulicy? Ja mam wszystko w ulicy, albo nawet w swojej działce (gaz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 01.01.2012 01:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 i tu mam problem na którą stronę dać ociekacz?? jeśli na prawo to bateria nie będzie w słupku okna tylko prawie na środku skrzydła więc będzie problem z otwarciem tego skrzydła, ale za to jak coś będzie położone na ociekaczu będzie mniej widoczne z części salonu, dodatkowo będzie większa powierzchnia blatu roboczego pomiędzy zlewem a płytą gazową jeśli ociekacz będzie na lewą stronę bateria będzie w słupku okna i oba skrzydła będą się otwierać, za to mniejsza powierzchnia blatu roboczego pomiędzy zlewem a płytą Miałem podobny dylemat i stwierdziłem, że okno umyję od zewnątrz, wybierając wygodę wewnątrz Potem się okazało, że okno jest na tyle głęboko (mur 24cm + tynk, bo okno w ociepleniu), że dałbym radę nawet umyć od wewnątrz. A jakbym nie dał, to skrzydło można w prosty sposób zdjąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spirea 01.01.2012 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 Grupo, wszystkiego dobrego na Nowy Rok tym, którzy się budują - budowania bez wpadek, a tym, co już bliżej niż dalej - rychłej przeprowadzki. Frankai, a co Ty robiłeś w Sylwestra na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts